ביצה בבאגט (צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן)
ביצה בבאגט. השראה ממאפה טורקי | צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן

ביצה בבאגט

את ההשראה לביצה בבאגט שלנו קיבלנו מהמאפה הטורקי פּידֶה - רק שאצלנו יש גרסה מקוצרת שמשאירה לנו זמן פנוי להכין עוד כמה דברים לארוחת הבוקר. השילוב המושלם בין ביצים ללחם.

8 מנות | 7 דקות הכנה | 25 דקות אפייה

המרכיבים:
4 לחמניות חצי–באגט, או 8 לחמניות מיני
5 ביצים
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס (100 גרם) גבינה קשה, מגוררת (עמק, קשקבל, פרמזן, גאודה)
2 בצלים ירוקים, קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. חותכים V עמוק בכיפת כל באגט, מרוקנים את תוכנו אבל שומרים על צורת הבאגט ועל שלמות השוליים. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.

3. טורפים את הביצים עם השמנת המתוקה, הגבינה והבצל הירוק. מתבלים במלח ובפלפל.

4. מחלקים את התערובת בין ארבע לחמניות הבאגט המרוקנות. נותנים לתערובת להיספג וממלאים בכמה מחזורים.

5. אופים 25-20 דקות עד שהמלית זהובה ויציבה. מגישים חם או פורסים למנות.

*. טיפ גיוון מתבלים את תערובת הביצים ב-1/2 כוס גבינה מעושנת או גבינה בולגרית או סלמון מעושן. תוספת אהובה על ילדים: 2 כפות גרעיני תירס ו/או קוביות פלפל אדום.

צמת פטריות (צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן)
צמת פטריות. מתכון שילך אתכם שנים | צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן

צמת פטריות

מאפה מנצח, שמכינים במשפחה של עינת שנים, מבוסס על מתכון מ'בישולה' (במקור עם מלית חצילים).

2 צמות | 15 דקות הכנה | שעה קירור | 35 דקות אפייה | ניתן להכין מראש

המרכיבים:
2 כפות שמן זית
1 בצל או כרישה, קצוצים
2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון, פרוסות
4 גבעולי תימין (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס
1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים, מופשר

לקישוט:
ביצה
שומשום ו/או קצח

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית במחבת על להבה בינונית ומטגנים את הכרישה או הבצל 5 דקות עד ריכוך קל.

2. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הפטריות. מתבלים בתימין, במלח ובפלפל ומקפיצים עד השחמה (עוצרים רגע לפני שהפטריות מתחילות להפריש נוזלים).

3. מעבירים את תכולת המחבת למסננת ומצננים לטמפרטורת החדר. חשוב לא למלא את הבצק במלית כשהיא חמה.

4. חותכים את הבצק לשני מלבנים שווים. מסמנים חלוקה לשלושה מלבנים דמיוניים לאורך (אפשר לסמן בעזרת הסכין). על כל מלבן מניחים חצי כמות המלית בשליש המרכזי (ראו תמונות להמחשה).

צמת פטריות - הקיפול (צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן)
צמת פטריות - אופן הקיפול | צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן



5. חותכים את שני המלבנים הקיצוניים לרצועות אלכסוניות שוות. מקפלים את השוליים העליונים והתחתונים כלפי המלית (ראו תמונות להמחשה). מניחים לסירוגין זו מעל זו את הרצועות על המלית.

6. מניחים את הצמות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מקררים את הצמות חצי שעה במקרר או מקפיאים עד לאפייה.

7. לפני האפייה, מחממים תנור ל-180 מעלות.

8. טורפים את הביצה ומברישים את הצמה, מפזרים מעל שומשום וקצח.

9. אופים 35 דקות עד שהבצק אפוי, תפוח ושחום. אם אופים צמה שהוקפאה מראש, אין צורך להפשיר אלא להוסיף כ-8 דקות לאפייה.

* טיפ גיוון מוסיפים למלית הפטריות 100 גרם גבינה מלוחה מפוררת.
* טיפ טבעוני מוותרים על הביצה ומשמנים את הצמה בשמן לפני האפייה.

סלט ירקרק (צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן)
סלט ירקרק. חגיגה של טעמים | צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן

סלט ירקרק

את הסלט הזה אנחנו אוהבות במיוחד, יש בו חגיגה של טעמים עזים - סלרי, רוקפור, רוקט וחרדל. מסוג הסלטים הבלתי נשכחים.

8 מנות | 10 דקות הכנה | ניתן להכין מראש

המרכיבים:
2 תפוחים ירוקים (גרני סמית), חתוכים לקוביות בגודל בינוני
2 גבעולי סלרי, פרוסים דק
3 מלפפונים, חתוכים לקוביות בגודל בינוני
צרור עלי רוקט או עלים מ-1/2 חסה עגולה, קצוצים גס
1/2 כוס אגוזי פקאן, קצוצים גס
100 גרם גבינה כחולה (רוקפור או גורגונזולה), מפוררת (לא חובה)

לרוטב:
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
1 כף מיונז
1 כף דבש
1 כפית חרדל דיז'ון (חלק או גרגירים)
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מערבבים את חומרי הסלט בקערה.

2. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת. טועמים ומתקנים תיבול.

3. סמוך להגשה מערבבים את הסלט עם הרוטב ומגישים מייד.

* טיפ טבעוני מוותרים על הגבינה ומחליפים את הדבש בסילאן או במייפל.

קאפקייקס יוגורט עם נוטלה וחלבה (צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן)
קאפקייקס יוגורט עם נוטלה וחלבה. מוזמנים לשחק עם המליות | צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן

קאפקייקס יוגורט עם נוטלה וחלבה

מאפים אישיים נימוחים וטעימים, שמכינים ממצרכים שנמצאים בכל בית. לבסיס המוצלח של הבלילה אפשר לשדך מליות בטעמים שונים, למשל קונפיטורה של תות, ממרח תמרים או ממרח לוטוס.

12 קאפקייקס | תבנית שקעים או 12 כלי אלומיניום חד־פעמיים | 10 דקות הכנה |
35 דקות אפייה | ניתן להכין מראש

המרכיבים:
11/2 כוסות (210 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
2/3 כוס (130 גרם) סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
2 גביעים (200 גרם כל אחד) יוגורט טבעי

למלית:
כ-1/2 כוס נוטלה
100 גרם שערות חלבה או חלבה, מפוררת

שוקולד לציפוי:
4 כפות נוטלה
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה

לקישוט:
12 חצאי תותים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את השקעים בעטרות נייר או משמנים היטב.

2. מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר וסוכר וניל בקערה גדולה. בקערה אחרת מערבבים את החומרים הרטובים: ביצים, שמן ויוגורט. מוסיפים את התערובת הרטובה לקערת היבשים ומערבבים כמה שפחות, רק עד שלא רואים יותר קמח. אם יש גושים בבלילה, לא להתרגש, זה בסדר.

3. יוצקים חצי מכמות הבלילה עד לחצי מגובה השקעים ומוסיפים לכל שקע כפית נוטלה וקומץ שערות חלבה. יוצקים את שאר הבלילה, מערבבים מעט ומקשטים בקומץ שערות חלבה.

4. אופים 25 דקות או עד שקיסם שננעץ בקאפקייקס יוצא יבש עם פירורים לחים.

5. מכינים את הציפוי: מערבבים נוטלה עם שמנת מתוקה למרקם קרמי. מורחים על כיפות הקאפ–קייקס ומקשטים בחצי תות.

* טיפ פרווה מחליפים את היוגורט במיץ תפוזים ואת הנוטלה בממרח שוקולד פרווה.
* טיפ פרקטי אם אין יוגורט, מחליפים אותו ברוויון, בשמנת חמוצה, באשל או בלבן.

שמחות קטנות (צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן)
שולחן הבראנץ' של שמחות קטנות | צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן

עשרת הדיברות לאירוח מושלם

1. הרכיבו תפריט מאוזן מבחינת ההשקעה, שלבו בו מנות פשוטות לצד כאלה שהן קצת יותר מורכבות להכנה. חשבו מה אפשר להכין מראש בלי לפגוע בתוצאה הסופית, כך שלא תצטרכו להכין הכול ברגע האחרון.

2. חשבו על האורחים שלכם! אם יש אורחים שנמנעים ממאכלים מסוימים, אורחים בדיאטה או ילדים, נסו להתאים חלק מהמאכלים גם להם. כדי לעקוף תקלות שנובעות מהעדפות, הגישו מנות בהרכבה עצמית, שיתאימו את עצמן לכולם.

3. אם האורחים מציעים עזרה, תנו להם לקחת חלק בהכנות. זו יכולה להיות מנת הדגל שלהם או מנה חדשה שהם רוצים להתהדר בה. אתם מרוויחים פעמיים וגם מחמיאים לאורח.

4. אל תהססו לעשות קיצורי דרך ולקנות חלק מהדברים מוכנים, זה משדרג את הארוחה ועושה לכם חיים קלים.

5. אל תשכחו לחשוב על עניין השתייה והתאמתה לארוחה. מיץ תפוזים, שוקו וקפה קר לבראנץ', יין לארוחות חג או בירה קרה לארוחת חברים. חשוב לא פחות לקרר את השתייה מראש (או לחמם אם מדובר בפונץ') ולדאוג שיהיה קרח זמין במקפיא. לאירוח המוני ולימות הקיץ, כדאי לקנות קרח בתחנת דלק.

6. חשבו מראש באילו כלי ההגשה אתם רוצים להגיש את האוכל. אם תדעו איזה כלי מתאים לכל מאכל, תוכלו לחסוך את הלחץ של הרגע האחרון ושטיפה מיותרת.

7. כשיש הרבה אורחים, השתמשו בכלים חד־פעמיים. בחנויות המתמחות יש כלים יפים, ואל חשש – יש גם כלים מתכלים שלא מזיקים לסביבה. הפיתוי בסופו של דבר הוא לא לזרוק אותם כי הם מאוד יפים.

8. סדרו את השולחן מראש. בדקו שיש לכם מפה מתאימה לגודל השולחן (כולל ההרחבה), זה יוריד מכם את הלחץ של הרגע האחרון. כשמסדרים מראש אפשר לתת את הדעת על המראה (ולא רק על הטעם), וכשהאורחים ייכנסו הם ירגישו שהתכוננתם לכבודם.

9. רגע לפני המעבר לקינוחים, רעננו את השולחן (נקו אותו או החליפו מפה) כך שיהיה נעים להגיש עליו מתוקים או לשבת סביבו.

10. נשאר אוכל בסוף הארוחה? במקום שיהיה לכם עומס במקרר, הכינו מראש קופסאות פשוטות (שלא קשה להיפרד מהן) ותנו לאורחים לקחת ממה שאהבו.

>> עוגיות מגולגלות
>> פחזניות וניל של דודו אוטמזגין