אחד מהאתגרים הגדולים ביותר בחצי הגמר של MKR המטבח המנצח, הוא ארוחת ארבע המנות ובעיקר מנת האמוז-בוש, המנה שמוגשת בתחילת הארוחה, אפילו לפני המנה הראשונה. מצרפתית, פירוש המונח אמוז-בוש הוא משעשע חך, וכשמו הוא: מנה קטנה במיוחד שתפקידה לגרות את החך ולגרום לסועד להמתין בציפייה לכל יתר המנות.

אמש בתחרות, שלושת הזוגות המתחרים בחצי הגמר השני הפתיעו את השופטים חיים כהן ורותי ברודו עם מנות אמוז-בוש מגרות ויצירתיות. אושרי וירדן הגישו טארטלט קישואים, קלמטה וריקוטה שגרם אפילו לשופטת האורחת אסטלה להתפעל, דניאל ונדב שמרו על הקו התאילנדי עם דג לברק צרוב עם סלט מנגו חריף וענני דג ואילו שמעון ודורון הלכו על רול קרפצ'יו בשיפוד.

אז אם גם אתם רוצים לאתגר את עצמכם ולהפתיע את האורחים שלכם עם מנת אמוז-בוש שתעשה להם חשק לעוד, אתם מוזמנים לנסות להכין כל אחד מהמתכונים הבאים שליקטנו עבורכם.

גוז'ר: פחזניות גבינה

פחזניות קטנטנות בטעם גבינה, שעשויות מבצק שמבשלים על הכיריים. מתאבן מושלם עם טעם של מיליון דולר, שאפילו לא צריך בשבילו מיקסר.

פחזניות גבינה (צילום: de-kay, Istock)
פחזניות גבינה | צילום: de-kay, Istock

קרוקטים מתפוחי אדמה

חצי שעה עבודה ויש לכם כדורים קטנים ושובבים של מחית תפוח אדמה בציפוי פירורי לחם.

קרוקטים (צילום: Yana Kabangu, ShutterStock)
קרוקטים | צילום: Yana Kabangu, ShutterStock

פטריות ממולאות עוף

פטריות ממולאות עוף ועשבי תיבול שיפתחו לאורחים שלכם את התיאבון לפני הזלילה הגדולה.

פטריות במילוי עוף. שימור אנרגיה לליל הסדר (צילום: דודו אזולאי, משק ארצי)
פטריות במילוי עוף. יופי של מתאבן לליל הסדר | צילום: דודו אזולאי, משק ארצי

פטריות פורטבלו צלויות ביין

הנה עוד מנת פטריות שאסור לפספס, והפעם הן מזוגגות ברוטב מקסים מקסים של חמאה ויין.

פטריות פורטבלו צלויות ביין (צילום: בועז לביא, מסעדת בליני)
פטריות פורטבלו צלויות ביין | צילום: בועז לביא, מסעדת בליני

קרפצ'יו סלק ובולגרית

צלחת קרפצ'יו מצליחה לעשות רושם על אורחים גם כשמדובר בפרוסות סלק, ולא בבשר. זוג סלקים, גבינה, פיצוחים (לא קלויים!) - ובפחות מחצי שעה יש לכם על השולחן פצצת טעמים ולא מעט ערכים תזונתיים.

קרפצ'יו סלק ובולגרית  (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קרפצ'יו סלק ובולגרית | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

כדורי עוף פריכים ברוטב צ’ילי-מיונז

חטיפים קראנצ'יים אפויים שילדים אוהבים, ברוטב מיונז מתקתק.

כדורי עוף (צילום: בועז לביא, על השולחן)
צילום: בועז לביא, על השולחן