זהו. הארוחה הגדולה מאחוריכם (אם לא לקחת בחשבון את הארוחות הגדולות שיבואו אחריה, כמובן). מה עושים עכשיו? או יותר נכון, מה אוכלים עכשיו? סביר להניח שאם אתם ישראלים טיפוסיים, מהסוג שלא אומר לא לכמות בלתי נתפסת של אוכל, גם אתם קמתם עם תחושת כבדות. אחרי הכל, כמויות כאלה לא מתעכלות בלילה אחד - שלא לדבר על זה שייתכן שטעם הכבש עדיין חקוק לכם בחך. שאלנו חברים של שני פורומים בתפוז - פורום שיחת נשים ופורום ניהול בית - מה אוכלים אצלם בבוקר שאחרי, בתקווה לקבל רעיונות. הנה התשובות הנבחרות.

עוגת דבש (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגת דבש. רק פרוסה ליד הקפה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

העיקר שיהיה מתוק

* אצלנו נהוג לפתוח את הבוקר שאחרי עם משהו מתוק. איזושהי עוגה, בדרך כלל שוקולד, או מאפה טעים. לפני שלוש שנים קנינו מכשיר להכנת ופל בלגי. מדי פעם, במיוחד בחגים ובמקרים מיוחדים, אנחנו נזכרים במכשיר, שולפים אותו ומתפנקים. (pufpuf)

* נסקפה עם עוגת דבש ועוגיות מעמול עגולות. לקראת צהריים, בתור בראנץ', פשטידה וקציצות ירקות. לאף אחד אין שום עניין בבשר - לא מבושל ולא על האש. (practical1)

* בכל שבת אני מתעורר מוקדם ומכין פנקייקים למשפחה - אז בראש השנה אני מתכנן לא לשנות את המסורת, ופשוט להגיש את ערימת הפנקייק לא עם סירופ מייפל/שוקולד אלא עם דבש, בשביל החגיגיות. (סכינים ומלגזות)

* בבית הוריי אמי הייתה קמה בבוקר החג ואופה לנו לחם טרי. אני מרגישה עד היום את הריח שהיה מתפשט בבית. חוץ מזה היינו מכינים "טיגונים": קציצות בשר, קציצות דגים, עיג'ה, צ'יפס, סלטים. כשאבי היה חוזר מבית הכנסת זה היה האוכל על השולחן. אצלי בבית, בגלל שבצהריים עושים על האש, בבוקר מסתפקים בדרך כלל בקפה עם עוגה, ואם עדיין מישהו רעב תמיד נשאר אוכל מערב לפני. (בתיה דורון)

פנקייק בננה (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
פנקייק. דין חג כדין שבת | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

פותחים שולחן

* אצלנו מככבים פשטידת פטריות או ברוקולי, פנקייק, חביתות ושייקים למיניהם. ארוחה נפלאה, עתירת קלוריות ואושר גדול. (היילידי)

* אצלנו אוכלים ארוחת בוקר כמו שאוכלים בשבתות, קרי סלט ירקות בלימון ושמן זית, ביצים קשות או חביתות, גבינות, ממרחים וכו'. (ריקי1963)

* לחם טרי וריחני, חביתות מלאות כל טוב (באדיבות עשבי התיבול שנשתלו מבעוד מועד), סלט ירקות ענק ומגוון, עם כמות יפה של בלסמי, שייק פירות טעים על בסיס מיץ תפוזים (לבלנדר מוסיפים גם קרח, כדי לקבל שייק ברדי משהו) - וכל זה על המרפסת שבדירה כשימי חופש מענגים ונדירים לפנינו! (לולו המשוגע)

חזק בקיזוזים

* אני הולכת בבוקר על כוס תה, צנימים וקוטג'. אולי משתגעת עם מלפפון חתוך. (קפאין לנצח)

* גם אני משתדלת ביום שאחרי לקזז. אני קמה בבוקר ושותה כוס נס קפה ללא סוכר עם מעט חלב סויה. לזה אני מצרפת עוגייה אחת של גרנולה שאני אופה. אחר כך אני ממשיכה את היום עם פרי, ובצהריים סלט עם חלבון כמו ביצה או טונה. בהמשך חטיף אנרגיה ומעדן יוגורט ביו, ובערב כריך עשוי לחם קל עם גבינה לבנה וירקות. (hila218)

* ארוחה של יום קיזוזים. מי שנותן דרור לתפריט ערב החג ושואף לאזן את הגוף למחרת, רצוי שיבחר ביום חלבונים. אצלי אוכלים מרק יוגורט ומלפפונים ירוקים ואומלט שאני מכינה מתרד, קישואים ופלפלים. (תפו ופוזה)

ויש גם

* בתור חרדית אין הרבה ברירות, אלו 4 סעודות חג מלאות, שכוללות בשר, דגים ויין. (מאירה כשמש)

* חגי תשרי מסמלים עבורי את בוא הסתיו, ולכן מרק מהווה ארוחה מושלמת - קלה, משביעה וחורפית. בדרך כלל המרק יהיה מרק ירקות, או ירקות עם גריסים, אבל קליל יחסית - ללא בשר או קטניות. (נאוה שמעוני)

* כל יום, אחרי איזשהו חג, אני קמה בבוקר ובא לי קורנפלקס עם שוקו. קליל, טעים, מזין ומתוק. (קרנבלללל)

* סושי. אחרי החג והמאכלים הכבדים ואנחנו ישר מזמינים סושי. זה קליל יחסית, מגוון ובלי שמן. (ברילוצה1)

 מזדהים? מזדעזעים? ספרו לנו בתגובות

רוצים לתרום לשרשור בפורומים של תפוז? אתם יכולים לעשות את זה כאן וכאן

רוצים פנקייקס באמת מעולים? נסו את אלה
והנה שני מתכונים מהירים וטעימים של פסקל