סופגנייה. ה-מאכל של חנוכה. כמו מצה לפסח, כמו אוזן המן לפורים. חלק בלתי נפרד מהחג. אבל מה אם נאמר לכם שזה לא תמיד היה ככה? שלא תמיד יהודים אכלו סופגניות בחנוכה?

מה תגידו אם אומר לכם שהסופגנייה – ה-מאכל של חנוכה – היא בכלל לא מאכל יהודי? אז מי החליט שבחנוכה אוכלים סופגניות? איך מכל הגרסאות העדתיות שלה, דווקא הסופגנייה הזאת נהייתה ה-סופגנייה הישראלית? כל התשובות בסרטון

כל מתכוני הסופגניות שאתם צריכים

מרואיינים:
תום פרנץ, שף ומחבר ספרי בישול
שמואל הולנד, חוקר תרבות אוכל ומחבר הספר "שמאלץ"
יוסף נאמן, מייסד "מאפה נאמן"
פסקל פרץ-רובין, כתבת מזון בעיתון מעריב סופהשבוע, ובעלת האתר הקולינרי  www.pascalpr.co.il

תודות: רולדין

בימוי: יעל רפופורט
כתיבה וקריינות: ניב שטנדל
תחקיר: גלית דיין
צילום: שי פרג
ע. צלם: אלמוג דהן
עריכה: נעמה דעוס
הפקה: נטעלי ספילמן
עיצוב ואנימציה: יותם מליק
איור: מיתר הופמן

שחקנים:
גלעד לוסטיג
רונה ליר ברזילי
אמיר סטולר
ירון אלוש