הקונדיטוריה של גל חיפה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
זה רק כדי לגרות לכם את הבלוטות. גלס בייקרי הוותיקה והטובה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

חיפה היא אחת מהבירות הקולינריות הכי לא מוערכות בישראל. יש בה הכל מהכל - בתי קפה כיפיים, מאפיות מדהימות, מסעדות עממיות משובחות וגם הרבה מאוד היסטוריה. ולמרות זאת, מעבר לכמה מקומות בעיר שהצליחו עם השנים להפוך למוסדות (מעיין הבירה, סנדוויץ' בר ברכה, קפה גלידה יונק, שווארמה אמיל) - הסצנה הקולינרית החיפאית רחוקה מלקבל את הכבוד הראוי לה.

>> עוד המון אוכל טעים מחכה לכם בפייסבוק שלנו

בסיור הנוכחי שלנו בחיפה בחרנו לדלג מעל המוסדות המוכרים ולהתעכב דווקא על המקומות החדשים, שמהווים את הגל החדש והצעיר של הקולינריה החיפאית.

רולא חיפה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
מבית קפה למסעדה. רולא | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

רולא חומוס  (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
נחושים להוכיח את עצמם לחיפאים. חומוס עם בשר ברולא | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

רולא

בני הזוג מועין חלבי ורולא דיב, 20 שנה בחיפה, היו הבעלים של בית קפה בשם קפה נטו, עד שהבינו שכל הסיפור של ארוחות בוקר וכריכים קלים הוא לא ממש בשבילם. "החלטנו להפוך את המקום למסעדה של ממש, עם האוכל שאנחנו אוהבים ומעריכים וגם יודעים לעשות הכי טוב", מספרת רולא, שעל שמה גם קרויה המסעדה.

במסעדה הם מגישים אוכל לבנטיני שמכין מועין - איש פרסום בעברו, שמאז ומעולם התעניין בתהליכי בישול ובהיסטוריה של מיני מאכלים. כשהרגיש שהוא יודע מספיק הוא נכנס אקטיבית למטבח, ועכשיו הוא רוצה להוכיח את עצמו לקהל הלקוחות החיפאי.

 לחמעג'ון (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
והנה לחמעג'ון | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

רולא  (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
רולא ומועין. האוכל הוא חלק מהזוגיות | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

בתפריט של רולא תמצאו בין השאר חומוס בשר עם שייטל טרי טחון, שמן זית וצנוברים (44 שקלים), חומוס מסאכאן עם חזה עוף מפורק, בצל מטוגן וסומאק (42 שקלים), קובה ממולא עגל ומטוגן בשמן עמוק (39 שקלים), סלט ג'רג'יר עם עגבניות שרי, סומאק ולימון (38 שקלים), מאנאיש גבינה (בצק הבית עם גבינה עכואית ושמן זית, 26 שקלים), פאטת מקדוס (מנת מפתח שמכילה חציל, פתוש, יוגורט, טחינה, רכז רימונים, בשר עגל טחון וצנוברים, 58 שקלים), וקבב חלבי (78 שקלים).

רולא. שדרות מוריה 11, חיפה, שני-שישי 12:00-23:00, שבת 11:00-20:00, טלפון: 052-2273812

עוד באוכל טוב:

 

יולי לאנץ' בוקס (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
עוגת גזר טבעונית ומפתה. יולי לאנץ' בוקס | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

יולי לאנץ' בוקס תבשיל קינואה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
תבשיל קינואה טעים ובריא | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

יולי לאנץ' בוקס

יולי הוא שם החיבה של יעל מנור מקמורו, שפית טבעונית שחזרה לאחרונה לישראל אחרי 12 שנה בארה"ב. בניו יורק הפעילה יחד עם בעלה מסעדה אורגנית טבעונית מצליחה. יולי לאנץ' בוקס, שפתוחה לקהל מאפריל, מביאה בשורה של ממש לחיפאים - אוכל טבעוני משובח ואסתטי באווירה משפחתית ונעימה. המסעדה פועלת עד שעות אחר הצהריים ומציעה גם שירותי קייטרינג, אוכל לקחת הביתה וסדנאות בישול טבעוני. 

יולי לאנץ' בוקס המבורגר טבעוני (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
כן, זה המבורגר טבעוני. וזה טעים | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

יולי לאנץ' בוקס מיץ (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
ליד האוכל: לימונדה ורודה ותה קר | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

למרבה השמחה, גם המחירים במקום הוגנים ומשתלמים: טאקו עם טופו, צ'ילי, אורז ופלפל עולה 36 שקלים, סלט שורשים ברוטב בוטנים - 30 שקלים, אמפנדה עם צ'ילי 36 שקלים, אמפנדס במילוי שעועית שחורה 25 שקלים ותבשיל קינואה עם עדשים שחורות, בטטה וטופו - 35 שקלים.

יולי לאנץ' בוקס. שיבת ציון 34, חיפה. ראשון-רביעי 11:00-16:00, חמישי 11:00-19:00, שישי 11:00-15:00, טלפון: 04-6042044

קפה פלמר

פלמר הוא בית קפה קטן מאוד (ממש קרוב למסעדת ביסטרו וניה) שמגיש קפה מצוין ואוכל טוב. המקום פתוח ארבעה חודשים ואחראית עליו קרן רייטר, יחד עם בן הזוג יניב ארוש. רייטר למדה לימודי קולינריה בניו יורק ועבודה בכמה מסעדות בתפוח הגדול, וכשחזרה ארצה החליטה ללכת לכיוון קליל יותר, של בית קפה עם אוכל איכותי אך לא מפונפן. "אני מרגישה שאנשים בחיפה מכירים באיכות של הדברים וזה משמח אותי", היא אומרת.

איך את מסבירה את זה שכל כך הרבה צעירים חוזרים בתקופה האחרונה לחיפה?
"זה קשור לעלויות כאן ולזה שהשוק פה לא רווי עדיין, אז יש אפשרויות לדברים חדשים. בקרוב תראו עוד פרויקטים חדשים ומעניינים בעיר התחתית".

פלמר חיפה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
פלמר. נמל חיפה במיטבו | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

בקפה פלמר מציעה רייטר כריכים מעשה ידיה כמו כריך רוסטביף (30 שקלים), כריך גרבלקס (35 שקלים) וכריך קלויים ומוצרלה (34 שקלים), וגם מנות כמו סלט עדשים שחורות וירקות קלויים (38 שקלים), מרק עגבניות (28 שקלים) ועוגת בננות (10 שקלים). התפריט עדיין סולידי, ומשתנה תכופות לפי רצונותיה של רייטר - אבל מה שמאחד את כל המנות הוא היעדר עיגול הפינות. פשוט וטוב זה שם המשחק.

קפה פלמר, שער פלמר 2, חיפה, ראשון-שישי 7:00-23:00

פלמר חיפה כריך רוסטביף (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
כריכים פשוטים אך מוקפדים | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

פלמר חיפה קרן רייטר (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
רייטר ובן זוגה מפעילים את המקום יחד | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

המכבסה

המכבסה הוא בית קפה צבעוני וצעיר בלב שכונת הדר, שכולל מכבסה בחדר האחורי ובית אוכל בצד הקדמי. המקום, המעוצב באופן פשוט, צבעוני ומקסים, נפתח כבר לפני שנתיים וחצי, ולאחרונה החליף בעלות ושדרג את התפריט. אייל כלפא, אחד הבעלים החדשים ומי שאחראי על האוכל, עבד 12 שנים במטבחי מסעדות ובתי קפה, והמטרה שלו במכבסה היא להגיש אוכל פשוט וטרי. כמה טרי? בואו נגיד שאת הלחם הוא אופה עם ההזמנה, ככה שייקח לכם קצת זמן לקבל את הכריך - אבל זה יהיה שווה את זה.

המכבסה קפה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
צבעוני וצעיר. המכבסה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

המכבסה קפה חיפה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
קפה וכביסה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

בתפריט תמצאו בין השאר כריך גרבלקס בפוקאצ'ה ביתית (30 שקלים), סלט טבעוני של ירקות, אגוזים, אנטיפסטי וטחינה (36 שקלים), קלצונה עם פלפל קלוי (28 שקלים), כריך סביח (25 שקלים), פיצה ביתית עם שומשום (20 שקלים) ועוד מנות משתנות כמו לזניה או קנלוני - והכל באווירה מיוחדת עם ערבי סרטים וסדרות ושידורים של משחקי ספורט. עלות הכביסה, אגב, היא 36 שקלים, כולל ייבוש.

המכבסה, החלוץ 45, חיפה, ראשון- חמישי 07:00-22:00, שישי 7:00-18:00, שבת 8:00-12:00, טלפון: 077-5262715

 

המכבסה חיפה בית קפה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
תכלס, ממש מגניב פה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

ורק כי אנחנו לא מצליחים להתאפק, הנה שתי המלצות ותיקות שלא נס לחן:

קונדיטוריה לייבל. פנינה חיפאית ותיקה, עוד מ-1969, בבעלות יהודה לייבל. מאז שהוקמה התחלפו סביבה אינספור עסקים, שכונת הדר כולה ירדה מגדולתה, אך לייבל עדיין כאן כל יום משש בבוקר ועד שמונה בערב. מדובר במקום קטנטן ונוסטלגי, שמחזיק לייבל בעזרת נכדו, שהצטרף לעסק לאחרונה. אם זאת הפעם הראשונה שלכם בקונדיטוריה הוא ישמח לכבד אתכם בפחזנייה מתוקה וטעימה. ההונגרים לא מוותרים על בורקס הכרוב של המקום. המחירים: מ-15 שקלים לפרוסת עוגת מילפיי גדולה ועד 40, לקילו בורקס כרוב. ארלוזרוב 8, חיפה, ראשון- חמישי 06:00-20:00, שישי 06:00-15:00.

לייבל קונדיטוריה חיפה בורקס כרוב (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
ה-בורקס עם הכרוב. לייבל | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

גלס בייקרי. הקונדיטוריה בת ה-11 של גל גבריאלי, שמציעה מאפים בסגנון גרמני, פריכים ונימוחים כאחד, עתירי חמאה ובעיקר טעימים בטירוף. אפשר לטעום כאן, בין השאר, שנק קינמון ואגוזים, מאפה פירות יער, עוגת פרג עם שוקולד, פאי לימון ופאי שזיפים ומאפים מלוחים בהשראת המטבח האיטלקי הטוסקני, כמו מאפה ארטישוק וגבינה או מאפה פלפלים עם אנשובי - שניהם מבצק קרואסון. טווח המחירים: מ-15 שקלים לקרואסון חמאה גדול ועד 17 שקלים למאפה וניל שקדים או למאפה מלוח. לא זול, אבל טעים, נדיב בגודלו ומשביע במיוחד. גלס בייקרי, שדרות הנשיא 131, חיפה, ראשון- חמישי 05:00-22:00, שישי 05:00-15:00, טלפון: 04- 8382928. 

הקונדיטוריה של גל קרואסון (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
בצק מגן עדן. הקונדיטוריה של גל | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

>> כל חדשות האוכל