מקום 10: פיתות ביס ממולאות

פותחים את הרשימה עם מתכון של יעל קצב, שעלה בערך באמצע השנה והספיק לצבור קהל גדול של מעריצים. מנה פחמימתית מענגת של פיתות קטנות במילוי של פירה, שצורבים על המחבת וזוללים בכיף אינסופי. אם זה נראה לכם מסובך שיהיה ברור שזה רק נראה, מדובר בקלי קלות. בלי שמרים, ברור שבלי. מה אנחנו נראים לכם.

מתכון: פיתות ביס ממולאות

מקום 9: בראוניז גבינה שיש 

אנחנו גאים להמשיך את הרשימה עם המתכון השני שעלה במדור של עדיקוש שהשקנו בפברואר השנה, ומאז משביח את סופי השבוע שלנו בכל שבוע מחדש. מדובר בבראוניז עם שכבה של גבינה, ואחרי שניסינו אותם בעצמנו אי אלו פעמים אנחנו יכולים להגיד בלב שלם שמדובר במתכון פגז.

מתכון: בראוניז גבינה שיש

בראוניז גבינה שיש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
בראוניז גבינה שיש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

מקום 8: טראפלס שוקולד טבעוניים ב-5 מרכיבים

הטראפלס האלה הם הג'וקר של הקינוחים, לכן אנחנו ממש לא מתפלאים שהתברגו ברשימה המכובדת הזו. הם גם קלים להכנה בקטע מפחיד, גם לא חלביים, גם בלי קמח, גם טבעוניים וגם - ותכלס הכי חשוב מהכל - טעימים ברמה שאי אפשר להפסיק לנשנש מהם. תעשו ניסוי - הביאו קופסה שלהם לארוחה, ותראו כמה יבקשו מכם את המתכון.

מתכון: טראפלס שוקולד טבעוניים ב-5 מרכיבים

טראפלס שוקולד ב-5 מרכיבים (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
טראפלס שוקולד ב-5 מרכיבים | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

מקום 7: טבית - חמין עיראקי של עוף ואורז

הרבה עיראקים אסליים כעסו עלינו על המתכון הזה (זה לא עוף שלם, והאורז לא ממולא בתוך העוף), אבל הנוכחות שלו ברשימה הזאת רק מוכיחה שהרבה מאוד אחרים מצאו שהוא בול מה שחסר להם בשבת חורפית.

מתכון: טבית - חמין עיראקי של עוף ואורז

טבית - פאני דוד (צילום: פאני דוד, mako אוכל)
טבית - פאני דוד | צילום: פאני דוד, mako אוכל

מקום 6: חזה עוף בסגנון אסייתי

שעה במרינדה אסייתית קלילה, משם למחבת, והופ - תשכחו שפעם הייתם רעבים והפשרתם חזה עוף. רק לא לשכוח להכין אורז שיחכה להשלים את המנה.

מתכון: חזה עוף בסגנון אסייתי

חזה עוף בסגנון אסייתי (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
חזה עוף בסגנון אסייתי | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

מקום 5: עוגת קראנץ שמרים פרווה

מתכון של עדיקוש האהובה שלנו, היא עדי קלינגהופר, לעוגת שמרים שאפשר בכיף להגיש אחרי ארוחת חג בשרית או סתם ביום שישי. המילוי הוא מילוי שוקולד, אבל אתם יותר ממוזמנים להחליף אותו בכל מילוי שתרצו (או אפילו בשוקולד השחר, רק לא לגלות לעדיקוש).

מתכון: עוגת קראנץ שמרים פרווה

עוגת קראנץ שמרים פרווה - פרוסה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת קראנץ שמרים פרווה - פרוסה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

מקום 4: פשטידת פטריות גבוהה ויפה

המתכון הזה עלה אצלנו קצת לפני שבועות, אבל כולנו יודעים שמתכון טוב לפשטידת פטריות הוא משהו שצריך גם בכל ימות השנה האחרים. כי כשזה מעולה זה מעולה. 

מתכון: פשטידת פטריות גבוהה ויפה

פשטידת פטריות גבוהה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
פשטידת פטריות גבוהה | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

מקום 3: עוגיות בראוניז של עדיקוש

ממש השבוע הכללנו את העוגיות האלה ברשימת מתכוני העוגיות האהובים עלינו ביותר בעולם כולו, והנה הן מככבות גם פה, במקום השלישי והמכובד מאוד. תודה לעדיקוש שהביאה לידיעתנו את ההברקה הזאת.

מתכון: עוגיות בראוניז

עוגיות בראוניז (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגיות בראוניז | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

מקום 2: מופלטה הכי דקה וטעימה

מתכון של יעל קצב, שמציע טריק פשוט גאוני לרידוד מופלטות מבלי שייקרעו. אנחנו חושבים על אלפי האנשים שהצליחו השנה עם המופלטות בזכותנו, וליבנו מתמלא עד גדותיו.

מתכון: מופלטה הכי דקה וטעימה

מופלטות (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
מופלטה | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

מקום 1: פסטה רוזה של רותם ליברזון

אנחנו יודעים שאנחנו מתים על פסטה רוזה, אבל לא ידענו שגם אתם! המתכון הזה הוא המתכון הכי פופולרי שעלה אצלנו השנה, עם יותר מ-130 אלף כניסות (!) מאז התפרסם במאי האחרון. אנחנו חושבים ברצינות לחגוג את זה עם איזו פסטה טובה. תצטרפו?

מתכון: פסטה רוזה של רותם ליברזון