מאפים ללא גלוטן  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
לחמניות ללא גלוטן - עם קמח שיבולת שועל | צילום: אסף אמברם, mako אוכל


לחמניות ללא גלוטן 

מרכיבים (ל-10 לחמניות):
350 גרם קמח קנוי ללחם ללא גלוטן (או תערובת קמחים ללחם ללא גלוטן - פירוט בהמשך)
150 גרם קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (להשיג בחנויות המתמחות)
¼ כוס סוכר דמררה
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס שמן
2 ביצים
¼ 1 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
1 ביצה טרופה עם כף מים, להברשה
שיבולת שועל ללא גלוטן או מלח גס, לפיזור מעל 

אופן ההכנה: 

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמחים עם הסוכר והשמרים.  בקערה נוספת מערבבים את השמן, הביצים והמים. מוזגים את תערובת הנוזלים לקערת המיקסר ולשים כ-3 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-4 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד ודביק. 

2. משמנים את פני הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים או עד להכפלת הנפח.

3. בתום ההתפחה צרים על גבי משטח מקומח 10 לחמניות, מברישים בביצה ומפזרים שיבולת שועל או מלח גס.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות, לקבלת צבע שחום.

>> רעבים? בואו אלינו לפייסבוק

מאפים ללא גלוטן  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
לחמניות חומוס ללא גלוטן | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לחמניות ביס עם קמח חומוס

מרכיבים (ל-10 לחמניות): 
½ כוס (70 גרם) קמח תפוח אדמה
1 כוס (120 גרם) קמח אורז לבן
1/2 כוס (80 גרם) קמח חומוס
2 כפיות קסנטאן גאם (להשיג בחנויות המוכרות מוצרים ללא גלוטן)
2 כפיות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
2 כפיות חומץ תפוחים
1 ביצה (L )
3 כפות שמן צמחי
2 כפיות מלח
1 ביצה טרופה עם כף מים
גרעיני חמנייה, לפיזור

אופן ההכנה:

1. מרפדים את התבנית בנייר אפייה או משמנים תבנית 12 שקעים.

2. מנפים יחד את הקמחים, הקסנטאן גאם, הסוכר והשמרים לקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבבים. בקערה אחרת מערבבים את המים, החומץ, הביצה והשמן. מוסיפים את תערובת הביצים לקערה עם תערובת הקמחים. מערבבים כדקה, מוסיפים גם את המלח ומערבלים במהירות בינונית 4 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים עד להכפלת הנפח, כשעה. בסיום ההתפחה, בעזרת כף, מניחים בצק על גבי נייר האפייה ומעצבים בידיים משומנות ללחמנייה (לחלופין, מעבירים את הבצק לתבנית שקעים משומנת).

4. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מברישים את הבצק בביצה הטרופה ומפזרים גרעיני חמנייה.

5. אופים בתנור החם 15-20 דקות. מצננים על רשת צינון ומגישים. לשמירת הטריות יש לשמור במכל אטום הרמטית או בשקית המיועדת להקפאה. 

עוד באוכל טוב:

 

מאפים ללא גלוטן  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
לחמניות סנדוויץ' ללא גלוטן | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לחמניות לסנדוויץ'

מרכיבים (8-10 לחמניות): 
1 כוס (140 גרם) קמח אורז לבן
¼ 3 כוסות קמח קנוי ללחם ללא גלוטן (או ראו בהמשך איך מכינים לבד)
½ כוס (60 גרם) קמח תפוח אדמה
2 כפות שמרים יבשים
¾ 1 כוסות חלב פושר או מים פושרים
1 כף סוכר
2 ביצים
1 חלמון
½ כוס שמן זית כתית מעולה
1 כפית מלח
ביצה טרופה להברשה, אפשרי
שומשום לפיזור, אפשרי

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמחים והשמרים יחד.

2. בקערה נוספת מערבבים את החלב, הסוכר, הביצים, החלמון והשמן. מערבבים את תערובת הנוזלים עם תערובת הקמחים ולשים במהירות נמוכה כ-5 דקות, מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת להיווצרות בצק אחיד.

3. משמנים את הבצק ומכסים בנילון נצמד. מתפיחים כשעתיים או עד להכפלת הנפח.

4. בידיים מקומחות היטב צרים לחמניות מאורכות או עגולות ומניחים באופן מרווח על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים 10 דקות, ומברישים את הלחמניות בביצה.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום ואופים 20-30 דקות עד לצבע זהוב-שחום. 

מאפים ללא גלוטן  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
לחמניות זיתים לאל גלוטן | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לחמניות זיתים

מרכיבים (ל-10 לחמניות): 
3 כוסות קמח קנוי ללחם ללא גלוטן (או ראו בהמשך איך מכינים לבד)
1 כף שמרים יבשים
1 כף סירופ סילאן או דבש
75 גרם שמן קוקוס או חמאה מומסת
1 ביצה
1 חלמון
¾-1 כוס מים חמימים 
1 כפית מלח
½ כוס זיתים שחורים קצוצים
ביצה טרופה עם 1 כפית מים, להברשה
גרעיני דלעת, לפיזור

אופן ההכנה: 

1. מכניסים לקערת המיקסר את הקמח והשמרים, ומערבבים מעט. מוסיפים את הדבש, השמן, הביצה והחלמון תוך כדי לישה. מוסיפים את המים ליצירת בצק (מתחילים עם שלושת רבעי כוס, ואם הבצק יבש מוסיפים את השאר), מוסיפים את המלח ולשים כ-6 דקות.

2. מוסיפים לבצק את הזיתים ולשים כדקה נוספת, לקבלת בצק מעט דביק. משמנים את הבצק ומתפיחים בקערה מכוסה בניילון נצמד למשך כשעתיים או עד להכפלת הנפח.

3. מחלקים את הבצק בידיים משומנות לחתיכות שוות ומעגלים ללחמנייה עגולה או מאורכת. מתפיחים כרבע שעה נוספת. מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים בביצה טרופה עם מים, מפזרים גרעיני דלעת ואופים כ-20 דקות, עד לקבלת צבע שחום.

תערובת קמחים ללא גלוטן ללחם

מרכיבים (ל-¾ 4 כוסות):
2 כוסות קמח טפיוקה
2 כוסות קמח אורז לבן
¾ כוס קמח סורגום או קמח שקדים
2 כפיות קסנטאן גאם

אופן ההכנה:

מערבבים את המרכיבים בקערה. ניתן להכפיל ולשלש כמויות.

כל המתכונים באדיבות עינת מזור, שפית לתזונה בריאה ומפתחת קמח "כרגיל" ללא גלוטן.

 >> עוד מתכונים ללא גלוטן