פריטטה תפוחי אדמה ופטריות (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
טבעונים יקרים, החביתה שלכם בדרך! | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

הטבעונים לא מאמינים שזה קורה להם: מהיום משווקות ברשת Whole Foods בארה"ב (בינתיים רק בקליפורניה) ביצים מיוחדות, שאינן מן החי בכלל, אפילו לא קצת. מדובר בהמצאה פורצת דרך בשם Beyond Egg, שאמנם במראה אינה מזכירה ביצה כלל וכלל - אבל במבחן המעשה יכולה להחליף ביצה בכל סוג של מנה. אוהבים מיונז? אתם יכולים להכין כזה. חביתה? הולך. עוגות? עוגיות? פשטידות? לביבות? - בלי שום בעיה.

תחליף הביצים החדש מורכב ממיני חומרים מהצומח (בין השאר קטניות ודורה), שבהרכב הנתון מחקים ביצה לא רק במרקם, אלא גם בטעם ובערך התזונתי. אם זה נשמע לכם לא אמין - הרשו לנו לספר לכם שבין מממני הפרויקט נמצא לא אחר מביל גייטס, אז כנראה שלא מדובר בשטות גמורה.

מה שכן, אפילו המייסד של החברה יוזמת הפרויקט Hampton Foods, ג'וש טטריק, מודה שהניסיונות בדרך לביצת הפלא היו לעתים די דוחים. "המאפינס הראשונים יצאו נורא דביקים", הוא מספר, "במיונז השמן ותחליף הביצים פשוט לא הצליחו להתחבר, והכי גרועה הייתה החביתה: היא לא התגבשה בכלל, והיה לה טעם לוואי נוראי". עכשיו, למרבה השמחה, כל זה מאחוריו, ועל זה אנחנו אומרים - העתיד כבר כאן.

 >> מתכונים טבעוניים
>> מתכונים לארוחה המפסקת