מנה פשוטה וטעימה טעימה, מושחתת כמו שצריך ומעולה לבריאות הנפש. תכינו אותה לאורחים, וסידרתם לעצמכם מעמד של כשרונות קולינריים לכל החיים.

כריכי בצק עלים (צילום: עמרי אנדרס צורף)
סוג של כריך. גרסה ביתית לאגז בנדיקט | צילום: עמרי אנדרס צורף

מחיר: 20 שקל
זמן הכנה: 15 דקות

המצרכים:
1 גליל בצק עלים מופשר (משתמשים בכמה שרוצים ומקפיאים מקסימום עוד פעם אחת)
2 ביצים לאדם
1 בצל
1 כף מיונז
1 כפית חרדל
מלח
מעט שמן

כלים:
חותכן עוגיות גדול באיזו צורה שרוצים, או כוס רחבה
נייר אפיה משומן

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות (לא טורבו).
2. חותכים את הבצק לצורה הרצויה – אפשר בעזרת כוס.
3. מניחים נייר אפייה משומן על תבנית, מסדרים עליו את עיגולי הבצק, מרססים בשמן (או מורחים בביצה טרופה) ואופים 15 דקות.
4. בינתיים פורסים את הבצל לרצועות, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים עד למידה הרצויה.
5. תוך כדי הטיגון מציבים עוד מחבת קטנה עם טיפה שמן ומכינים ביצת עין או חביתה (אם השתמשתם בחותכן ממתכת אפשר להכין בו גם את הביצה, כך שהיא תצא באותו גודל וצורה. רק לא לשכוח לשמן את הדפנות).
6. מוציאים את המאפים הקטנים מהתנור כשהם זהובים ובוצעים לרוחב – לא צריך סכין, הבצק הזה מתמסר בקלות.
7. מורחים מעט מיונז וחרדל על ה"פרוסה" התחתונה, מניחים ביצה, מפזרים בצל, ממליחים ואוכלים מיד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: כריכי בצק עלים

>> בשבוע שעבר הכנו אורז עם הפתעות
>> לכל המתכונים ב-20 שקל ו-20 דקות