אוכל
אוכל

קרפ ממולא בפטריות ומנגולד

קרפים דקים, ממולאים בפטריות ומנגולד, אפויים ברוטב לבן עם אמנטל. תענוג שלא ידעתם שאתם מפסידים

|מאסטר שף| פורסם19:15
קרפ ממולא פטריות ומנגולד (תמונת AVI: mako)
Rating:4.614reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

לקרפ:

  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח
  • 3 ביצים
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד 2 כפות) חלב
  • חמאה לשימון המחבת

למילוי:

  • 325 גרם (1/2 1 סלסלות) פטריות שמפיניון
  • 1/2 צרור מנגולד, מופרד לגבעולים ועלים
  • מלח ופלפל

לרוטב:

  • 50 גרם חמאה
  • כפית קמח
  • מלח ופלפל
  • אגוז מוסקט
  • 200 מ"ל חלב
  • 200 גרם גבינת אמנטל

אופן ההכנה:

1מכינים את הקרפ: מניחים את הקמח בקערה ויוצרים בתוכו גומה. מניחים בגומה את הביצים, החמאה המומסת, המלח והחלב, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

2ממיסים כפית חמאה במחבת ומוזגים לתוכה מבלילת הקרפ, כך שתכסה את המחבת. מכינים 2 קרפים לכל מנה.

3מכינים את המילוי: מטגנים את גבעולי המנגולד ואת הפטריות. לאחר שהגבעולים התרככו, מוסיפים את עלי המנגולד (קצוצים דק).

4מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים כפית קמח, מלח ופלפל, אגוז מוסקט ואת החלב. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מוסיפים 3/4 מכמות גבינת האמנטל המגורדת ומערבבים.

5מניחים על הקרפ את המילוי וקצת מהרוטב, ומגלגלים. מניחים את הקרפים המוגלגלים בתוך תבנית ומכסים ברוטב. מפזרים מעל את שארית הגבינה המגוררת.

6אופים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך כ-15 דקות, עד שהקרפים מקבלים צבע יפה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il