אוכל
אוכל

קבב טונה אדומה על שיפוד שומר

קבבים מטונה אדומה שמשופדים ונצרבים על גבעול שומר, מוגשים על פיתה עבודת יד עם טחינה וממרח פלפלים ביתי ומקפיץ. טעמי אניס נפלאים בפנים, קצת חריף בצד - וזהו. אנחנו מסודרים

|מאסטר שף| פורסם09:33
קבב טונה אדומה על שיפוד שומר  (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:3.88reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (3 מנות):

לבצק:

  • 250 גרם קמח
  • 250 מ"ל מים
  • כפית גדושה שמרים טריים
  • כפית גדושה סוכר
  • חצי כף מלח

לקבב:

  • 300 גרם טונה אדומה
  • 1 שן שום כתושה
  • ¼ פלפל חריף, קצוץ דק
  • שליש צרור כוסברה קצוץ דק
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 גבעולי שומר ארוכים

לממרח פלפלים:

  • 2-3 פלפלים אדומים גדולים, מנוקים מהליבה והגרעינים
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט סוכר
  • מלח ופלפל שחור

לפלפלים החריפים:

  • 1 פלפל חריף ירוק
  • כף שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח

להגשה:

  • טחינה ביתית

אופן ההכנה:

1שמים את המצרכים לבצק במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 10 דקות עד לקבלת בצק דליל, חלק ואחיד. מכסים בניילון נצמד ונותנים לתפוח.

2קוצצים נתח טונה דק עם סכין ומוסיפים שן שום, רבע פלפל חריף, מעט כוסברה, מלח ופלפל גרוס שחור.

3עושים שיפודים מגבעולי שומר ומקבבים את תערובת הטונה האדומה עליהם. צורבים את השיפודים במחבת דקה מכל צד.

4חותכים את הפלפלים לקוביות גסות. טוחנים במעבד מזון את הפלפלים לממרח. מעבירים למחבת עם שמן זית ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומטגנים דקה נוספת. מורידים מהאש ושומרים בצד.

5טוחנים את כל הפלפל החריף, הלימון ושמן הזית במעבד מזון לממרח גס. מתבלים במלח לפי הטעם.

6מכינים מהבצק 3 פיתות ואופים 10 דקות ב-250 מעלות.

7מניחים את הלחם בתחתית הצלחת, מורחים טחינה, את ממרח הפלפלים ומעל את הקבבים. מגשים את המנה עם החריף בצד.

מתכני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il