אוכל
אוכל

עוגת ביסקוויטים של מיכל אנסקי

אם עד היום חשבתם שעוגת ביסקוויטים היא קינוח בסיסי של טבחים מתחילים, זה פשוט כי לא הכרתם את העוגה הזאת של מיכל אנסקי. חושבים שאתם מנוסים מספיק כדי להכין אותה בעצמכם? תתחילו בלהשיג את כל המרכיבים

|מאסטר שף| פורסם23:05
עוגת ביסקוויטים (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
צילום: יעל יצחקי, mako אוכל
Rating:3.8465reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2 חבילות ביסקוויטים

אגוזים מקורמלים:

  • 50 גרם חמאה
  • 50 מ"ל מייפל
  • 100 גרם אגוזי לוז

קרם גבינות:

  • חבילת מסקרפונה
  • חבילת ריקוטה
  • חצי ליטר שמנת מתוקה
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 מקל וניל
  • 50 גרם סוכר

מטבלים:

  • 2 כפות נס קפה (למטבל הראשון)
  • 150 מ"ל מים (למטבל הראשון)
  • כפית מוסקט טחון (למטבל הראשון)
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי (למטבל הראשון)
  • 5 יחידות ציפורן (למטבל הראשון)
  • 3 מקלות קינמון (למטבל הראשון)
  • 50 מ"ל ליקר אמרטו (למטבל השני)
  • 100 מ"ל חלב (למטבל השני)
  • כף אבקת קקאו (למטבל השני)
  • חצי כפית הל טחון (למטבל השני)

לציפוי וקישוט:

  • 300 גרם מרציפן
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • דובדבני אמרנה קצוצים
  • קוקוס קלוי
  • פרחי ורדים מפוררים
  • קקאו או שוקולד מריר מגורר

אופן ההכנה:

1אגוזים מקורמלים: מחממים במחבת חמאה ומייפל ליצירת קרמל חום. קולים אגוזי לוז בתנור ומוסיפים לקרמל. פורסים על מגש לקירור מלא וקוצצים גס בסכין.

2הקרם: מקציפים את כל חומרי הקרם במיקסר כ-3 דקות, עד לקבלת קרם יציב.

3מטבלים: מחממים בסיר קטן את כל מרכיבי המטבל הראשון עד לרתיחה עדינה, ומניחים בצד להתקרר. מסננים.

4מערבבים את חומרי המטבל השני בקערה עם מטרפה עד שהקקאו נמס לגמרי.

5קישוט וציפוי: מרדדים את המרציפן בין שני ניירות אפייה לעלה בגודל התבנית.

6ממיסים את השוקולד בבן מארי.

7מקציפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר.

8מרכיבים את העוגה: טובלים ביסקוויטים במטבל הקפה ומסדרים שכבה אחידה בתחתית התבנית. מורחים מעל כ-20 אחוז מהקרם.

9טובלים שוב ביסקוויטים בקפה ומסדרים שכבה נוספת. מוזגים מעל את השוקולד המומס בשכבה אחידה ומורחים 20 אחוז נוספים מהקרם.

10מפזרים עלי ורדים מפוררים וקוקוס קלוי.

11טובלים ביסקוויטים במטבל האמרטו, מסדרים ומורחים מעל שכבה של קרם.

12מניחים את המרציפן המרודד ומורחים שכבה של קרם.

13מעל טובלים ומסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים, ומפזרים עליהם את שארית הקרם.

14מפזרים את האגוזים הקצוצים ודובדבני אמרנה קצוצים, מוזגים את ציפוי השמנת החמוצה ומקררים כ-3 שעות.

15מפזרים קקאו או שוקולד מריר מגורר מלמעלה, מסירים את התבנית ומצפים מסביב בביסקוויטים.

והנה שני המתכונים המצטיינים של הפרק:

טארט תפוחים וטופי

קרקר ריפאג' עם כבד קצוץ וריבת בצל

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il