
עמק פולנטה עם ירקות מושלגיםפולנטה אמיתית שמכינים מתירס טרי, שפע של ירקות צבעוניים - מזוקיני צהוב דרך גזר לבן ועד בטטה סגולה, מוקפצים בחמאת מרווה, מוגשת חגיגית עם תאנים צלויות בדבש וגבינת עזים. לזה אנחנו קוראים מנה מהאגדותאסי רוזיצנר|מאסטר שף| פורסם01/11/1614:24 ![]() צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת |
המצרכים (2 מנות):לפולנטה:
לירקות:
להגשה:
אופן ההכנה:1מתחילים עם הפולנטה: מפרידים את גרעיני התירס מקלחי התירס, ממיסים את החמאה בסיר בגודל בינוני, מוסיפים את גרעיני התירס ומטגנים יחד תוך ערבוב 3-4 דקות. 2מוסיפים את המים ומסדרים את קלחי התירס העירומים והקשה של הפרמזן בסיר. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-40 דקות, עד שגרגירי התירס רכים לגמרי. 3מוציאים את קלחי התירס והקשה של הפרמזן, מוסיפים את חמאת הכמהין, פרמזן, מלח ואגוז מוסקט וטוחנים בבלנדר מוט לעיסה אחידה וקרמית. לפני ההגשה מחמממים את הסיר מעל להבה גדולה לכ-5 דקות עד שהעיסה מצטמצמת ומסמיכה. 4מכינים את הירקות: חוצים את הזוקיני והגזרים ויוצרים רצועות עם קולפן, כשלוש רצועות מכל ירק. מנקים ומפרידים את פטריות השימג'י. חותכים את החלק העליון של האספרגוס וחולטים רק אותו בסיר עם מים חמים, בערך דקה וחצי או עד שהתרכך. 5מחלקים את החמאה בין שלוש מחבתות קטנות. בכל מחבת מקפיצים בנפרד את רצועות הירק או הפטריות כדקה או עד ריכוך קל. ניתן להוסיף מעט עלי מרווה להקפצה. 6את הזוקיני והגזרים מגלגלים לעיגולים קטנים כמו פרחים . את האספרגוס יש להקפיץ באחת המחבתות (אחרי שהוצאתם את המרווה) אחרי החליטה לכחצי דקה. 7חותכים את הבטטה הסגולה לפרוסות בעובי 3 ס"מ, אופים אותה בחום של 180 מעלות במשך 20-25 דקות ונותנים לה להתקרר מעט, ואז, בעזרת כפית פריזאית חורצים ממנה חצאי עיגול. את הבטטה לא מקפיצים במחבת. 8הגשה: שמים מעל חצאי התאנה חצי כפית דבש וחצי כפית חמאה ואופים ב-180 מעלות בתנור לכ-5 דקות. מניחים את התאנה במרכז הצלחת של הפולנטה. את הפולנטה מחממים ומסדרים בצלחת עמוקה. מפזרים את הפיסטוקים על כל הפולנטה. את הירקות מסדרים עומדים בתוך הפולנטה כמו יער. מפוררים מעל הירקות גבינת ברינזה עיזים איכותית. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו לאוכל טוב על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |