אוכל
אוכל

צלעות טלה מונחות על בורגול כורדי

מנה משגעת משלושה חלקים שכל אחד מהם יותר טעים מהשני: צלעות טלה בציפוי עשבי תיבול, בורגול ואטריות אורז בניחוח הדרים ובאק צ'וי בחמאה וג'ינג'ר. כשכל החלקים ביחד - זאת כבר ליגה אחרת

|מאסטר שף| פורסם11:47
מישה לדרמן – צלעות טלה על בורגול (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:3.812reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים (2 מנות):

לצלעות טלה:

  • 8 צלעות טלה, מופרדות לשני נתחים של 4 צלעות
  • כף שמן
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • כף גדושה חרדל דיז'ון

לתערובת הציפוי:

  • כוס פירורי לחם
  • עלים מ-1/4 צרור פטרוזיליה
  • חופן קטן עלי מרווה
  • עלים מ-4 גבעולי בזיליקום סגול
  • חופן עלי טרגון
  • 2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת

לבורגול:

  • 100 גרם אטריות אורז דקות
  • כוס בורגול גס
  • 1.5 כוסות ציר עוף
  • מיץ מרבע לימון
  • מיץ מרבע קלמנטינה

לבאק צ'וי:

  • 1 יחידה באק צ'וי, חתוכה לרצועות
  • 3 עלי כרוב סיני, חתוכים לרצועות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חתיכה קטנה של ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 גבעול בצל ירוק קצוץ
  • מלח
  • 20 גרם חמאה

לרוטב:

  • 1 כוס מיץ אשכוליות
  • כף סוכר
  • מלח, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1טוחנים במעבד מזון את המצרכים לתערובת הציפוי עד לקבלת מרקם אחיד.

2משמנים את הטלה בשמן רגיל וצורבים מכל הצדדים במחבת חמה עד קבלת צבע שחום (2-3 דקות מכל צד).

3מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. אופים 10 דקות. מוציאים ונותנים לטלה להתקרר לטמפרטורת החדר. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.

4מברישים את הטלה עם חרדל דיז'ון ומכסים בציפוי עשבי התיבול. מחזירים לתנור ואופים 10 דקות נוספות, עד שהציפוי מתקשח ונהיה פריך. מוציאים, נותנים לטלה לנוח 2-3 דקות, ואז חותכים כל שדרת צלעות במרכז (ככה שיש 4 חתיכות של 2 צלעות).

5לבורגול (מכינים במקביל לצלעות): שוברים את אטריות האורז וקולים אותן בסיר בינוני מעל להבה גבוהה (בלי כלום) עד שמזהיבות.

6מוסיפים את הבורגול, ציר העוף, מיצי ההדרים, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהבורגול התרכך.

7לבאק צ'וי: ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את כל המרכיבים. מקפיצים 3 דקות, עד ריכוך קל של גבעולי הבאק צ'וי.

8לרוטב: במחבת קטנה מחממים את מיץ האשכוליות עם הסוכר והמלח עד שמתאדה ונשאר רוטב סמיך (בערך 10 דקות בישול מעל להבה בינונית נמוכה).

9להגשה, מניחים את הבורגול בתחתית הצלחת, מעליו הבאק צ'וי ומעליו את 2 חתיכות טלה. מזלפים מעל את סירופ האשכוליות ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו מערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il