אוכל
אוכל

דג פילה מוסר על מצע של עלי סלק (מנגולד) זיתים ולימון כבוש

מנת דג עסיסית, מוגשת על מצע עשיר שמשלים מצוין את הטעמים

|מאסטר שף| פורסם20:36
פילה מוסר עם זיתים ומנגולד (תמונת AVI: mako)
Rating:4.337reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 3 פילה של דג מוסר ים (אפשר גם אמנון או דניס)
  • 350 גרם זיתים שבורים
  • שמן
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 6-7 עלי סלק, חתוכים לאורכם עם הגבעול
  • ראש שום, מופרד לשיניים מקולפות
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1/2 חבילת כוסברה, מופרדים לעלים וגבעולים
  • 1 כף לימון כבוש
  • 1 כף אריסה
  • מלח לפי הצורך

אופן ההכנה:

1מוציאים את החרצנים לזיתים. מעבירים אותם לסיר ושוטפים אותם במים להורדת המליחות. מסננים.

2שוטפים את הדגים ובודקים שאין בהם עצמות.

3יוצקים לקערה 3/4 כוס שמן ומערבבים לתוכו פפריקה וכורכום. טובלים את הדגים בתוך הקערה, כך שיצופו בתערובת. משאירים את הדגים בקערה עד שנצטרך אותם.

4מסדרים בסיר גדול את עלי הסלק, הזיתים, שיני השום, הפלפלים, גבעולי הכוסברה, הלימון הכבוש והאריסה. ממלאים מים עד גובה הירקות, מכסים ומבשלים כ-25-30 דקות על להבה בינונית, עד צמצום הרוטב.

5מוסיפים את הדגים ואת רוטב השמן והשום בו הדגים טבלו. מערבבים, מוסיפים עלי כוסברה ומבשלים כ-10 דקות ללא מכסה. כדאי להרטיב את הדגים עם הרוטב שבסיר תוך כדי הבישול.

6טועמים ומוספים מלח (רק אם צריך), מאחר והלימון והזיתים כבר מלוחים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il