אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת נקטרינות, יוגורט ושקדים

הקיץ הוא ללא ספק חגיגה בלתי נגמרת של עוגות עם פירות. העוגה הבאה עושה הרבה כבוד לעונה החמה עם שילוב מושלם בין חמיצות למתיקות, ואם אתם פחות מתחברים לנקטרינות, שזיפים או אפרסקים יהיו תחליף נהדר

|mako אוכל| פורסם08:00
עוגת נקטרינות, יוגורט ושקדים  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.128reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

תבנית עגולה 24 ס"מ או תבנית קוגלהוף

  • 2 ביצים גודל L
  • כוס (200 גרם) סוכר
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • גביע (200 גרם) יוגורט 3%
  • גרגרים ממקל וניל אחד או כפית תמצית וניל איכותית
  • כוס ועוד שלושת רבעי (245 גרם) קמח לבן רגיל
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • רבע כפית מלח

לציפוי:

  • 5 נקטרינות, מגולענות ופרוסות לפרוסות עבות
  • 2 כפות סוכר לבן
  • חופן שקדים פרוסים

לקישוט:

  • מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2טורפים בקערה את הביצים והסוכר.

3מוסיפים לקערה את החמאה המומסת, היוגורט ותמצית הווניל (או הגרגרים) וטורפים שוב.

4מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת השקדים והמלח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5מעבירים לתבנית משומנת ומיישרים את פני העוגה.

6מסדרים מעל את פרוסות הנקטרינות ומפזרים את הסוכר ושבבי שקדים.

7מכניסים לתנור ואופים כ-40-45 דק או עד שהעוגה מקבלת גוון שחום ועמוק וקיסם שהחדרתם פנימה יוצא עם פירורים מעט לחים עליו. מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* אפשר לצנן את העוגה ואז להפוך אותה בזהירות על הצלחת, כך הפירות שמתחבאים בפנים יהיו הפתעה בזמן ההגשה שלה.

**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים עטופה היטב במקרר.

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת חלבה פקאן

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il