המצרכים (12 מנות):
לקרמל מלוח:
לציפוי:
אופן ההכנה:1בקערה קטנה או במעבד מזון מערבבים קמח תופח, קורנפלור, סוכר ומלח. מוסיפים חמאה ולשים לפירורי בצק. מוסיפים חלמון ולשים לבצק אחיד. מעבירים לקירור לחצי שעה. 2מחממים תנור ל-180 מעלות. משטחים את הבצק בתבנית מיני מאפינס או תבנית שקעים 4-5 ס"מ לדיסקיות בגובה של כסנטימטר, ואופים 15 דקות לגוון זהוב-שחום. 3מוציאים מהתנור, ובעוד הבצק חם יוצרים מיד במרכז כל עוגייה שקע גדול בעזרת כפית פריזיאן או כפית רגילה. מצננים. תענוג מושלם. נגיסי שוקולד עם קרמל מלוח|צילום: ענבל לביא, mako אוכל4בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ודבש. 5בסיר קטן מבשלים את הסוכר עד לקבלת קרמל. יוצקים את השמנת החמה פנימה בהדרגה תוך טריפה לתערובת חלקה. מבשלים לדקה נוספת ומכבים להבה. טורפים פנימה מלח וחמאה לתערובת חלקה. מצננים מעט עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר, ויוצקים את הקרמל לשקעים. 6במיקרוגל או על בן מארי ממיסים את שני השוקולדים לתערובת חלקה, מערבבים שמן ויוצקים לכל שקע, מעל לקרמל. מקררים מעט להתייצבות, וזוללים. לבלוג של ענבל –פיית העוגיות >> בשבוע שעבר הכנו קרמבו הפתעה עם תות. לא הגזמנו בכלל ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |