אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא קמח

חמאת בוטנים ושוקולד הם אחד השילובים המופלאים שקיימים, וגם כאן הם עובדים נפלא יחד. עוגיות ממכרות ורכות ללא קמח, קצת מלוחות וקצת מתוקות. הכיף הגדול? אפשר להכין אותן גם בגרסת פרווה. אז מי בכלל צריך חמץ?

|mako אוכל| פורסם07:41
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא קמח (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.9102reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (22 מנות):

לעוגיות:

  • 1 כוס (240 גרם) חמאת בוטנים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 75 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר
  • 75 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר דמררה
  • רבע כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית סודה לשתייה

למלית:

  • 60 מ"ל (רבע כוס) שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • חצי כפית קפה נמס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאת בוטנים עם תמצית וניל, סוכר לבן, דמררה ומלח במשך כ-2 דקות עד לקבלת קרם רך. מוסיפים ביצה וסודה לשתייה ומעבדים עד לקבלת לבצק אחיד.

2מגלגלים מהבצק כדורים של 2 ס"מ (קחו בחשבון שהן תופחות פי 4). מסדרים במרווחים על 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ומשטחים כל עוגייה בעזרת מזלג. אופים כ-8-10 דקות כך שהעוגיותמשחימות קלות אך עדיין רכות. מצננים היטב.

3מחממים במיקרוגל את חומרי המלית עד להמסה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה, מקררים לשעה.

4מסדרים את העוגיות בזוגות לפי הגודל, ממלאים מחצית מהן במלית וסוגרים בעדינות עם עוגיה שנייה.

* שומרים בקופסה אטומה במקרר.

* לגרסת הפרווה המירו את השמנת המתוקה בקרם קוקוס או בשמנת צמחית.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

>> בפעם שעברה הכנו טארט שוקולד וכדורי קוקוס

>> והנה עוד מיליון רעיונות לקינוחים כשרים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il