מגדלי מלפפונים במושב אחיטוב החלו בהשמדת מאות טונות מלפפונים ביום, בגלל עודפים גדולים בשוק. כך אמר אתמול (ו') חזי דניאל, מגדל מלפפונים מאחיטוב.

לדבריו, ההשמדה החלה ביום רביעי השבוע ומגיעה לכ-300 טונות ביום, לעומת כ-200 טונות מלפפונים שמשווקים. ההשמדה החלה לאחר שגם ארגוני סעד, כדוגמת לקט ישראל, הפסיקו לקבל מלפפונים. דניאל אמר כי עלות הגידול של מלפפון מגיעה לכ-3 שקלים לקילוגרם. מחיר המלפפונים בשוק הסיטוני, על פי מחירון ירקום, עמד אתמול על 2.10 שקלים לקילוגרם.

עוד ב-mako כסף:

דניאל העריך כי ההיצע הגבוה נובע מיבוא, בכלל זה משטחי הרשות הפלשתינית. היבוא מעזה קטן יחסית, אולם דניאל סבור כי "בתקופות של שפע, כל משאית יכולה להוריד מחירים בשוק הסיטוני. לפעמים עודף של 3% מפיל מחירים ב-30%. אנחנו באים לרמי לוי או למוסדיים והם אומרים שהם יכולים לקנות מלפפונים בחצי מהמחיר שלנו".

לדבריו, עלות גידול מלפפונים מגיעה ל-3 שקלים לקילוגרם, בהתחשב במחירי המים והעבודה, שהם גבוהים יחסית למחירים מקבילים בעזה. "ישנה הבנה בינינו לבין היחידה לסחר חוץ במשרד החקלאות, שכאשר המחירים עלים על 4.5 שקלים לקילו, ניתן לפתוח יבוא. זה צריך לעבוד גם הפוך, שכאשר המחירים יורדים, היבוא נסגר".

ההשמדה מתבצעת בשתי שיטות. ערימות מלפפונים קטופים שנזרקות בשטחים פתוחים, ועקירת צמחים מניבים בחממות, חרף העובדה שהם יכולים להניב עוד טונות רבות של מלפפונים. דניאל אמר שהמגדלים לא מבקשים פיצוי ממשרד החקלאות, אולם מצפים ל"משחק הוגן" בשוק, שימנע מהם הפסדים.

המלפפונים היו בין הירקות שהתייקרו מאוד סביב חגי תשרי, לצד העגבניות. התייקרויות אלו הביאו את הממשלה לגבש מהלכים שנועדו לנטרל עליות מחירים בפסח, בכלל זה אפשרות לייבא ירקות מחו''ל, במידת הצורך, כדי להוריד מחירים לצרכן.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות:
ענבל אור וקבוצות הרכישה: מי הבא בתור?
איך משפיע משאל עם בהולנד על בריטניה?