בניגוד לתחזיות: מדד המחירים לצרכן נותר ללא שינוי בחודש יוני, כך לפי נתוני הלמ"ס שפורסמו היום (שישי). זו הפעם הראשונה שהמדד לא עולה מאז אוגוסט 2022, כשהמשמעות היא שהאינפלציה מאטה בקצב מהיר מהצפוי, ועומדת כעת על קצב שנתי של 4.2%. עוד לפי פרסום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מחירי הדירות בחודשים אפריל-מאי ירדו ב-0.3% לעומת החודשים מרץ-אפריל, בהתאם למגמת הקיפאון בשוק הדיור. 

סיקור N12

להפתעה המשמחת בגזרת האינפלציה גרמו בין היתר מחירי הפירות והירקות, שירדו בכ-4.6% בחודש החולף. גם מחירי ההלבשה וההנעלה רשמו ירידה של כ-3%, ומחירי הריהוט ירדו בכ-0.8%. במקביל, סעיף המזון שמשמעותי מאוד למדד עלה ב-0.6% בלבד.

בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מציינים כי שכר הדירה מוסיף לעלות. עבור שוכרים שחידשו חוזה נרשמה ביוני עלייה של כ-3.9% בשכר הדירה, ועבור דירות שהחליפו ידיים - נרשמה עלייה דרמטית של 9.8% בממוצע בשכר הדירה לאותה דירה.

אדם קונה ירקות בסופר (צילום: מיכאל גלעדי, פלאש 90)
הסעיף המרכזי שמחירו ירד - הפירות והירקות | צילום: מיכאל גלעדי, פלאש 90

מחירי הדירות ממשיכים לרדת

במקביל למדד המחירים לצרכן, מפרסמים בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה גם את השינויים במרכזיים במחירי שוק הדיור. מהשוואת עסקאות אפריל-מאי לעומת עסקאות מרץ-אפריל, נראה כי מחירי הדירות ירדו ב-0.3%. בפילוח לפי מחוזות, תל אביב מורידה את ירידות המחירים, כשהעסקאות בחודשים האחרונים היו זולות ב-1.1% בממוצע לעומת החודשיים הקודמים.

בניית דירות בבאר שבע (צילום: גרשון אלינסון, פלאש 90)
מחיר הדירות יורדים, מחירי השכירות מזנקים | צילום: גרשון אלינסון, פלאש 90

ירידת המחירים בשוק הדיור היא אינה אירוע חד פעמי, ומופיעה במדד בחודשים האחרונים. בהשוואה שנתית, קצב עליית מחירי הדיור השנתי האט ל-7.6% בלבד. בפילוח לפי מחוזות, בצפון מחירי הדירות עלו ב-12 החודשים האחרונים ב-11%, בירושלים ב-9%, במרכז ב-6.6%, ובתל אביב בכ-6%.