לחץ משפיע על כולנו לפעמים. עבודה, מערכות יחסים וכסף הם חלק מהגורמים הנפוצים ביותר. כאשר אתם עמוסים בעבודה, קשה אפילו עוד יותר להתמקד. ככה מתחילה להצטבר עוד ועוד עבודה, שבתורה מגבירה את הלחץ ומעגל הקסמים נמשך.

מנכ"לים ומייסדים של חברות גדולות עברו כולם רגעים מלחיצים, ולכל אחד מהם יש דרכים שונות להתמודד עם הזמנים הקשים. כמה מן האנשים המצליחים ביותר בעולם מסבירים איך למדו להירגע לאחר שנים של ניהול הלחצים שמתלווים להפעלת עסק גלובלי.

ביל גייטס (צילום: נתי הרניק ap)
ביל גייטס | צילום: נתי הרניק ap

1. ביל גייטס

מייסד מיקרוסופט, ביל גייטס, אוהב לקרוא לפני השינה. הוא אמר לסיאטל טיימס שהוא קורא לפחות שעה, לא משנה כמה מאוחר.

גייטס קיבל הרבה עצות מוורן באפט לאורך השנים. בראיון למגזין פורצ'ן, גייטס אמר שמה שלמד מבאפט הוא לשמור על פשטות. "היכולת שלו לפשט דברים, פשוט לעבוד על הדברים שבאמת נחשבים, לחשוב על היסודות - זה כל כך מדהים שהוא יכול לעשות את זה, זה סוג מיוחד של גאונות".

במילים אחרות, להתעלם מכל הרעש המיותר. אחר כך קל יותר להתמקד במשימה שמולכם.

טים קוק מציג את האייפון 5 (2012) (צילום: ap)
טים קוק | צילום: ap

2. טים קוק

לאחר קבלת תואר כבוד מאוניברסיטת גלזגו, מנכ"ל אפל טים קוק יעץ לסטודנטים להיות חיוביים ולהשקיט את רעשי הרקע הרבים שהם נתקלים בהם. הקשבה לכולם כל הזמן מלחיצה להפליא.

"בסביבה של היום, העולם מלא ציניקנים ואתה צריך לכוונן אותם", הוא אמר, "כי אם לא, הם הופכים לסרטן בראש שלך, בחשיבה שלך, ואתה מתחיל לחשוב שאתה לא יכול או שהחיים שליליים".

מג וויטמן (צילום: Kevork Djansezian, GettyImages IL)
מג וויטמן | צילום: Kevork Djansezian, GettyImages IL

3. מג וויטמן

מג וויטמן ניהלה קריירה מדהימה בכמה חברות ענק, כולל P & G, eBay, ועכשיו Hewlett-Packard. בראיון עם Fast Company, ויטמן הזכיר את אהבתה לדיג. היא ובנה יוצאים לפעילות הזאת בערך שש פעמים בשנה.

על פי מחקר של אוניברסיטת קליפורניה, פעילויות פנאי יכולות לספק הקלה מידית במתח, והן מלאות גם ביתרונות בריאותיים אחרים. מחקר של הספרייה הלאומית לרפואה בארצות הברית הדגים כיצד פעילות פנאי קבועה יכולה לעזור לכם להתמודד עם רגשות שליליים.

וורן באפט (צילום: ap)
וורן באפט | צילום: ap

4. וורן באפט

אחד המשקיעים המצליחים בעולם הוא איש של תחביבים רבים. הוא נהנה לנגן ביוקלילי, ואפילו טרח להופיע איתו בחדשות. המחקר מאוניברסיטת קליפורניה מצא גם פעילות מגרה נפשית כגון לימוד נגינה יכולה לעזור להפחית את הלחץ.

שריל סנדברג (צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images)
שריל סנדברג | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images

5. שריל סנדברג

עבור סמנכ"לית התפעול של פייסבוק מדובר בפחות במה שהיא עושה, והרבה יותר במה שהיא לא עושה. סנדברג מנסה להימנע ממדיה חברתית או קריאת הודעות מייל בלילה על ידי כיבוי הטלפון שלה.

היא סיפרה ליו.אס.איי. טודיי שהניתוק כואב, אבל היא מקבלת את היתרונות של לא להיות מופרע לאורך הלילה. אחרי הכל, אחרי שינה טובה קל יותר להתמודד עם מצבים מלחיצים בבוקר שאחרי.

מבט על המחשב הנייד שלנו ומסכי הטלפון מאוחר בלילה הוא רע מאוד עבורנו. על פי מחקר אשר הוכיח שהאור יכול למנוע מהגוף שלנו לשחרר הורמון שנקרא מלטונין, המסייע לנו לישון. ככל שתסתכלו על מסכים פחות בלילה, הגוף שלכם יודה לכם.

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר (צילום: אימג'בנק/GettyImages)
ג'ק דורסי | צילום: אימג'בנק/GettyImages

6. ג'ק דורסי

בראיון עם פורבס, מנכ"ל ומייסד טוויטר אמר כי הדרך שבה הוא מתמודד עם הרבה על הצלחת שלו היא על ידי דבקות בלוח הזמנים שתכנן לעצמו.

דורסי אוהב לבצע משימות בימים מסוימים בשבוע. ימי שני הם עבור פגישות, ימי שלישי הם עבור פיתוח מוצרים, ימי רביעי הם עבור משימות שיווק, ימי חמישי הם עבור רשת, ימי שישי הם לבניית החברה. ביום שבת הוא יכול לעשות הפסקה, אבל הכל מתחיל שוב ביום ראשון, שהוא יום גיוס.

"אני חושב שבדרך כלל מתח נובע מדברים בלתי צפויים", אמר דורסי לפורבס, "ככל שאתה יכול להגדיר מקצב סביב מה שאתה עושה ולהיות עקבי, תהיה פחות מתוח".

על פי ניו יורק מגזין, דורסי גם רץ שישה קילומטר בכל בוקר.

סוזן ווייציצקי (צילום: Kimberly White, GettyImages IL)
סוזן ווייציצקי | צילום: Kimberly White, GettyImages IL

7. סוזן ווייציצקי

עבור מנכ"לית YouTube, התמודדות עם לחץ היא קודם כל השקעה של זמן בעצמה. היא דיברה בתכנית "טודיי שואו" על החשיבות של טיפול נאות בחיי המשפחה שלה לפני שהיא חוזרת לעבודה.

"אני חושבת שזה באמת חשוב לקחת פסק זמן", היא אמרה, "מצאתי גם שלפעמים אתה מקבל תובנות טובות באמת על ידי לקיחת פסק זמן".

אלון מאסק
אלון מאסק

8. אילון מאסק

בשנת 2008, הכלכלה העולמית לא נראתה טוב. חברות רכב פשטו את הרגל, וטסלה נאבקה. גם המנכ"ל, אילון מאסק, עבר גירושין באותה תקופה. עם זאת, הוא הצליח לצלוח את התקופה הקשה ולשגשג, ולקבל החלטות חשובות לאורך הדרך.

אז מה הסוד שלו? בפסגת האינטרנט של דבלין ב -2013, הוא הסביר איך כל זה קשור לפחד, ושעובדי עמק הסיליקון פשוט לא מפחדים להיכשל.

"הפחד הוא סופי, התקווה היא אינסופית, אנחנו מפחדים מכישלון, אבל זה לא מונע מאתנו לנסות", אמר, "אנשים צריכים בהחלט להתעלם מפחד אם הוא לא הגיוני. גם אם הוא הגיוני, והסיכון שווה את זה, כדאי להמשיך".

אינדרה נויי (צילום: Joe Raedle, GettyImages IL)
אינדרה נויי | צילום: Joe Raedle, GettyImages IL

9. אינדרה נויי

מנכ"לית פפסיקו קיבלה את הביטחון ואת החריצות שלה בגיל צעיר. היא סיפרה ל"ביזנס אינסיידר" כי כל ערב ליד שולחן האוכל, אמה היתה קוראת תיגר עליה ועל אחותה שיכתבו נאום על מה שיעשו אם הם ראש ממשלה או נשיא. בכל יום הן העמידו פנים שהן מנהיג עולמי אחר, ואמו של נויי הצביעה לאחת מהן.

סבו של נויי, שופט כריזמטי, סייע לה גם הוא. אם היא לא הייתה מסוגלת לעשות משהו, הוא היה גורם לה לכתוב "אני לא אחפש תירוצים" 200 פעמים על פיסת נייר.

כל זה הוביל את נויי לקריירה משגשגת, והיא מזכירה לעצמה את היכולות שלה, בכל פעם שנראה שהלחץ גדול מדי.

"בלב שלי אמרתי, 'אני יכול לעשות את זה טוב יותר מכל אחד אחר. אם כל  האפשרויות האחרות נכשלות, הם הולכים לבוא אלי ולומר,' תקני את זה ', כי אני יודע שאני עד כדי כך טובה", היא אמרה, "יכולתי להיות נשיאת הודו!"

ג'ף בזוס (צילום: David Ryder, GettyImages IL)
ג'ף בזוס | צילום: David Ryder, GettyImages IL

10. ג'ף בזוס

"במקרה שלי, אני צוחק הרבה", אמר מייסד אמזון ג'ף בזוס בראיון לאקדמיה להישגים. הוא גם אמר שחלק גדול מהלחץ הוא למעשה התעלמות שאינך צריך להתעלם מהם.

"מתח נובע בעיקר מלא לנקוט פעולה בנושא שאתה יכול לקבל עליו שליטה", הוא אמר, "אני מוצא ברגע שאני מזהה אותו, ומבצע את שיחת הטלפון הראשונה, או לשלוח את הודעת הדואר האלקטרוני הראשונה, או מה שזה לא יהיה שאנחנו הולכים לעשות כדי להתחיל לטפל במצב זה - גם אם זה לא נפתר - עצם העובדה שאנחנו מתייחסים אליו מפחיתה באופן דרמטי כל לחץ שיגיע ממנו".

במילים אחרות, לזהות את הבעיה, להשתלט עליה, להתקדם.