שי סיבוני מחיפה, שגלגל מיליוני שקלים בהימורים על משחקי המונדיאל באמצעות האינטרנט, סיבך בעל חנות תכשיטים כאשר רכש ממנו שעון יוקרה בסכום של 100 אלף שקל, והלווה לו 200 אלף דולר במטבעות וירטואליים (ביטקוין ואתריום), מבלי שדווח על כך לרשויות המס בישראל.

סיבוני, שעל פי המשטרה הקים אימפריית הימורים בלתי חוקיים, נהג לענוד שעוני יוקרה במאות אלפי שקלים ולנהוג במכונית פרארי בשווי של 2.5 מיליון שקל. הוא היה הבעלים של מגרש למכירת כלי רחוב, ובעלים של חנות תכשיטים.

לפני כארבע שנים הוא הסתבך בפרשת הימורים כאשר ארגן קבוצות הימורים להמר על משחקי קבוצות כדורגל בארץ ובעולם ולקח לעצמו עמלות. בפרשה זו הוגש נגדו כתב אישום והוא נדון ל-14 חודשי מאסר בפועל, שאותם כבר ריצה, ושילם לקופת המדינה קנס של 450 אלף שקל.

לפני כשנה הוא הסתבך שוב בפרשת הימורים במונדיאל והוגש נגדו כתב אישום בבית המשפט המחוזי בתל אביב על אי דיווח לרשויות המס על הכנסותיו מהימורים.

בתוך החקירה הזו החלה להתגלגל חקירה נוספת. חוקרי המשטרה חושדים שסיבוני הלווה לבעל חנות תכשיטים מהגדולות בישראל 200 אלף דולר במטבעות וירטואליים. על פי החוקרים, גם סיבוני וגם בעל החנות לא טרחו לדווח על הלוואה שניתנה לרשויות המס.

"לפני שנה בערך הוא הגיע אליי והתעניין כמו כל לקוח לכל דבר ברכישת שעון. מאז הוא ביקר עוד כמה פעמים. תוך כדי ניהלנו סמול טוק. הבנתי שהוא מתעסק ויש לו חנות תכשיטים והוא רכש במשך השנה שהכרנו שלושה שעונים. הוא סיפר לי שקנה אופנוע ופרארי אדומה", אמר בעל החנות לחוקרים.

על פי החשד, סיבוני הלווה לבעל החנות 130 מטבעות אתריום, ו-19.15 ביטקוין. אלא שבעל החנות הפסיד כסף רב מרכישת המטבעות, ולא החזיר את החוב לסיבוני.

הוא גילה, כיצד אחד ממכריו בחו"ל  של סיבוני רכש אצלו שעון יוקרתי מאוד של חברת "אודמר פיגה" בסכום של 136 אלף דולר אותם קיבל במזומן. אלא שזמן קצר לאחר מכן, ראה בעל החנות את השעון על ידו של סיבוני.

שומר על זכות השתיקה

החקירה נוהלה על ידי שני חוקרים: אחד של המשטרה וחוקרת של יחידת "יהלום" ברשות המיסים. החוקרים חשדו שבעל החנות, שמגלגל עשרות מיליוני שקלים בשנה, עשה עסקה עם סיבוני למכור לו שעונים כביכול דרך מקורביו כאשר הם יועדו לו בעצמו כך שבעל החנות לא ישלם עליהם מע"מ. בעל החנות הכחיש, וטען שהוא וידא כל פרט ופרט לגבי הרוכשים כולל קבלת מסמכים המאמתים את פרטיהם לפני כל רכישה.

במהלך החקירה בעל החנות העביר לידי המשטרה את המטבעות הווירטואליים שקיבל כהלוואה מסיבוני באמצעות חשבון מיוחד.

סיבוני שהוזמן לחקירה בפרשה זו העדיף לשמור על זכות השתיקה ולא ענה לשאלות החוקרים בעניין השעונים או ההלוואה שנתן לבעל החנות.

"אני מכבד את המערכת. נחקרתי במשך שלושה שבועות על חשדות אלו. קיבלתי כתב אישום והוזמנתי לחקירה באישור הפרקליטות והסכמתי לבוא מרצוני החופשי  ואני מעדיף לשמור על זכות השתיקה באדיקות. כלומר זכות שתיקה גורף אחרי כתב אישום", הסביר סיבוני.

החוקרים הטיחו בסיבוני שכל שעוני היוקרה שנרכשו בחנות התכשיטים היוקרתית עבור חבריו יועדו מלכתחילה עבורו שכן הוא רכש אותם במסווה של חבריו בשווי כולל של כ-700 אלף שקל.

על פי החוק חל איסור להחזיר את השעון היקר שנרכש עבור תושב חו"ל לשימוש בישראל. סיבוני חתם על התחייבות זו בפני בעל החנות.

עו"ד שילה ענבר ועו"ד שחר חצרוני המייצגים את סיבוני מסרו בתגובה: "כנגד מר שי סיבוני מתנהל הליך פלילי בבית המשפט המחוזי בתל אביב יפו, בו מתברר בין היתר העניין נשוא פנייתכם. טענותיו של מר סיבוני יועלו במסגרת ההליך. בשלב זה הינו כמובן נהנה מחזקת החפות".