עשרה מהאנשים העשירים ביותר בעולם הגדילו את ההון שלהם ב-450 מיליארד דולר מאז שהמגפה פרצה - כך על פי נתונים אחרונים שנאספו על ידי מגזין פורבס.

מייסד אמזון ג'ף בזוס, האיש העשיר בעולם, הגדיל את הונו ב-70 מיליארד דולר מאז חודש מרץ, והוא שווה היום כ־186.7 מיליארד דולר. את אמזון ייסד בזוס מהחנייה בביתו בשנת 1994. הוא מחזיק 11 אחוזים ממניות החברה, ובמהלך תשעת החודשים האחרונים הוא ראה את הונו גדל ב־66 אחוזים.

למרות זאת, רווחיו של בזוס מחווירים לעומת הרווחים של אלון מאסק באותה תקופה. מאסק, המחזיק ברבע ממניות טסלה, היה מדורג במקום ה-35 ברשימת האנשים העשירים ביותר בעולם של פורבס בחודש ינואר. בחודש מרץ, הונו הוערך ב-25 מיליארד דולר, אך כיום הונו זינק ל-153 מיליארד. הקפיצה מגיעה בין היתר בעקבות אמונתם של משקיעים שממשלות ישקיעו יותר באנרגיה חשמלית לאחר שוך המגפה. כיום הוא מדורג שני אחרי בזוס.

בין המגה-עשירים האחרים שגרפו רווח נאה בתקופת המגפה היו גם ברנאר ארנו, המיליארדר הצרפתי שהוא בעלי רוב קבוצת המותגים היוקרתית LVMH; מארק צוקרברג מייסד פייסבוק ולארי פייג' מגוגל.

ארנו הוא האיש העשיר ביותר באירופה, ומאז תחילת המגפה הוא הכפיל את הונו. מהון של 69 מיליארד דולר במרץ, הגיע ארנו לשווי של 148 מיליארד דולר, מה שהופך אותו לאיש השלישי העשיר ביותר בתבל.

הרביעי ברשימה הוא ביל גייטס, מייסד שותף של מיקרוסופט, אשר הונו מוערך ב-120 מיליארד דולר. גייטס הגדיל את הונו ב-20 מיליארד דולר מאז מרץ.

עוד מגה־עשירים ברשימה: מארק צוקרברג, ראה גידול של הונו ב-80 אחוזים ל-100 מיליארד דולר; האורקל מאומהה, המשקיע וורן באפט, ראה את הונו גדל ב-26 אחוזים ל-85 מיליארד דולר; והונו של לארי אליסון, מייסד שותף בחברת אורקל (Oracle), גדל ב-50 אחוזים ל-88 מיליארד דולר.

לארי פייג' מגוגל, הגדיל את הונו במחצית וכיום הוא שווה 76.3 מיליארד דולר. שותפו, סרגיי ברין, הגדיל הונו ל-74 מיליארד דולר. אמנסיו אורטגה, מייסד Ibditex, הגדיל הונו ב-47 אחוזים והוא מוערך היום ב-75 מיליארד דולר.

בעיתון גרדיאן צוטט לוק הילדיארד, מנהל מכון מחקר המתמקד בעשירים מופלגים: "אנשים אולי לא מבינים עד כמה עשירים המיליארדרים האלה באמת", אמר הילידיארד. "על מנת לתת איזושהי פרספקטיבה, רק הפרש הגידול בשווי של עשרה העשירים ביותר בעולם על פני עשרת החודשים האחרונים הוא יותר מכל הסכום שממשלת בריטניה הוציאה השנה למלחמה במגפת הקורונה, ובהשלכות הכלכליות שלה בשמם של 66 מיליון איש".

הכתבה עלתה באתר גלובס