קצת יותר מחודש אחרי פרוץ המלחמה של ישראל נגד חמאס, ומעשי הזוועה של ארגון הטרור ב-7 באוקטובר, השחקנית מליסה באררה, כוכבת סרטי "צעקה", עוררה סערה גדולה - ופוטרה על ידי הפקת הסרטים בעקבות התבטאויות חריפות נגד ישראל שהתפרשו כאנטישמיות. כעת, כחודשיים אחרי, באררה שוב מסתבכת בגלל המלחמה בעזה, וכמעט חוטפת מכה מקצועית נוספת על רקע פעילותה ברשתות החברתיות נגד ישראל.

מגזין "וריאטי" דיווח אמש (שישי) כי הסוכנות שמייצגת את השחקנית המקסיקנית - WME - הייתה על סף ניתוק קשרים עם באררה, וזאת על רקע הבעת תמיכה של באררה בארגון אונר"א. השחקנית שיתפה מוקדם יותר השבוע בעמוד האינסטגרם שלה לינק לתמיכה באונר"א, סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטים פלסטינים, לטובתם של "כל הקדושים בעזה ובגדה המערבית". לסערה תרמה העובדה שאת הבעת התמיכה שלה בארגון פרסמה באררה, זמן קצר אחרי שפורסם כי עובדים באונר"א נחשדים בשיתוף פעולה עם חמאס ואף בהשתתפות במעשי הזוועה של 7 באוקטובר. יתרה מכך, הפוסט פורסם יממה אחת בלבד לאחר שארה"ב החליטה, יחד עם מדינות נוספות, להקפיא את התקצוב לאונר"א על רקע החשדות המדוברים.

לפי הדיווח ב"וריאטי", הפרסום של באררה הביא מהר מאוד את המנהלים ב-WME לשקול כיצד לפטר את השחקנית. אלא שברגע האחרון, בהתייעצות עם גורם חיצוני בנושא, בחברה ויתרו על הרעיון מחשש שפיטורי באררה יעוררו יותר מדי ביקורת. ב"וריאטי" מציינים כי בחברה סירבו להגיב לדברים.

מאז 7 באוקטובר, מליסה באררה מתבטאת תדיר נגד ישראל ברשתות החברתיות - וזמן קצר אחרי פרוץ המלחמה אף טענה כי ישראל מבצעת רצח עם. "עזה היא מחנה ריכוז. מרכזים את כולם ביחד עם שום אפשרות לברוח. ללא מים, ללא חשמל. אנשים לא למדו מההיסטוריה. אנשים שותקים כשזה קורה. זה רצח עם וטיהור אתני", כתבה אז.

בשל הדברים הקשים, חברת ספייגלאס, שמפיקה את סרטי "צעקה" המצליחים, החליטה לפטר את באררה. השחקנית בת ה-33 הובילה את שני הסרטים האחרונים בסדרה שיצאו לאקרנים - החמישי והשישי בסדרה. דובר מטעם ספייגלאס אמר אז כי "יש לנו אפס סובלנות לאנטישמיות, הסתה או כל גילוי שנאה אחר, כולל אזכורים כוזבים לרצח עם, טיהור אתני, עיוות השואה ואמירות בוטות שכמעט עוברות את הגבול להסתה". 

אחרי פיטוריה באררה מיהרה להתנער מההאשמות באנטישמיות. "אני מגנה אנטישמיות ואיסלמופוביה", כתבה באינסטגרם בזמנו. "אני מגנה שנאה ודעות קדומות מכל סוג שהן כלפי כל קבוצה של אנשים. בתור אישה לטינית, מקסיקנית גאה, אני מרגישה שיש לי אחריות ואת הפלטפורמה שמאפשרת לדבריי להישמע. לכן ניסיתי להשתמש בזכות הזו כדי להעלות את המודעות לנושאים שאכפת לי מהם". מאז המשיכה באררה להתבטא נגד ישראל ולגנות את פעולותיה נגד חמאס, כולל השתתפות בהפגנה פרו-פלסטינית בפסטיבל הסרטים היוקרתי סאנדנס בחודש שעבר.