ההשלכות של מגפת הקורונה על תעשיית הבידור הן כמובן עניין מתמשך שהתוצאות שלו עדיין לא קרובות ללהיות ברורות לחלוטין, אבל מה שכן בטוח הוא שצריך להתרגל למציאות חדשה בה מתרחשים דברים מוזרים למדי. למשל, הפצה של סרטים אמריקאים ברחבי העולם הרבה (הרבה) לפני שהקהל האמריקאי זוכה לראות אותם. סרטו החדש של כריסטופר נולאן, "טנט", הוא ככל הנראה החלוץ של הטרנד החדש.

כזכור, הפצת הסרט המדובר נקבעה בתחילה לתאריך ה-17 ביולי, שהוא גם התאריך בו הופץ "התחלה" לפני עשר שנים. זה, כמובן, לא קרה, אבל נולאן בכל זאת התעקש להקרין את הסרט באולמות הקולנוע בקיץ, ועל כן הסרט נדחה ל-31 ביולי ונמסר שמדובר בתאריך סופי שלא יידחה יותר.

נחשו מה? זה דווקא כן קרה. מאחר שלא כל בתי הקולנוע בארה"ב בכלל פתוחים, הרצון להציל את הקופות מאובדן מוחלט של הכנסות הוביל לפשרה מוזרה: הסרט ככל הנראה ייצא לאקרנים בקרוב מאוד - ב-2 באוגוסט - אבל לא בארצות הברית אלא בסין, שם ענייני הקורונה כבר יותר רגועים. המגבלה היחידה כרגע היא שבתי הקולנוע בסין מסרבים להקרין סרטים שאורכם יותר משעתיים כדי לא להשאיר את הקהל באולם סגור למשך זמן רב, ואילו אורכו של "טנט" עומד על שעתיים וחצי. ועדיין, ההנחה היא שבסופו של דבר סין תשחרר קצת את המגבלות והסרט יוקרן.

הבאות בתור הן רוב מדינות העולם - שוב, מלבד ארה"ב - שצפויות להתחיל בהקרנות ב-26 באוגוסט. מדובר על לא פחות מ-70 מדינות שכוללות את רוב מדינות אירופה. יום לאחר מכן, ב-27 לאוגוסט, יצטרפו לרשימה הזו גם כל שאר מדינות אירופה, אוסטרליה, קנדה, מדינות אסיה וגם המזרח התיכון - כולל ישראל (בכפוך להגבלות המקומיות שעשויות עוד להשתנות). כך שאם מישהו אי פעם חלם לספיילר לאמריקאים מה קורה בסרטים שלהם, ובמיוחד בסרט מסתורי כמו "טנט", אין הזדמנות טובה יותר.

הקהל האמריקאי, לעומת זאת, ייאלץ לחכות ככל הנראה עד ה-3 בספטמבר כדי לראות את הסרט, שיוקרן בתחילה במבחר מצומצם של אולמות קולנוע ברחבי המדינה. מדינות נוספות כמו רוסיה ויפן ייאלצו לחכות מספר שבועות נוסף ואילו מדינות דרום אמריקה ומקסיקו, בהן מאמינים שגל התחלואה האמיתי עדיין לא החל, לא יזכו בשלב זה לחזות בסרט, לפחות לא באולמות הקולנוע. 

אבל רגע, על מה המהומה הגדולה? ובכן, מדובר בסרט שאפוף כולו במסתורין ויוצר סקרנות, שכן רף הציפיות מנולאן הוא גבוה למדי. בבסיס "טנט" נמצא קונספט מדע בדיוני מרכזי, בדומה ל"התחלה" או "בין כוכבים" של נולאן, שמכיל הפעם קונספט שנקרא "היפוך" (Inversion), אשר מאפשר לגיבורי הסרט לתקשר עם העתיד. נולאן הוא חובב ותיק של משחקים בזמן, ונוסף על "בין כוכבים", גם בסרטו הדרמטי "דנקרק" האירועים הוצגו בסטייה מהסדר הכרונולוגי ובשילוב של נקודות מבט שונות. לא ברור הוא מהו המנגנון שמאפשר לדמויות בסרט "להפוך את זרימת הזמן", אבל מכניקת קוואנטים ככל הנראה קשורה לזה, שכן "קוואנטום" הוא חלק משמו של ספר שליווה את הפקת הסרט, ושייצא בסמוך אליו.

כמו כן, סברה נוספת היא שאותה טכנולוגיית היפוך זמן נפלה במסגרת הסרט לידיים הלא נכונות, כפי שמעידה הדמות בעלת המבטא הרוסי שמגלם קנת' בראנה. העימות בין אמריקאים לרוסים עשוי להסביר גם את האיום שמוזכר תכופות בטריילר: פריצתה של מלחמת עולם שלישית. הימור נוסף שצף ברשת טוען כי הסרט יתייחס לאירועים מההיסטוריה האמיתית, וישוב "לתקן" אותן או יציג אותם כבעלי חשיבות לעלילה. הספקולציות, כמו שזה נראה כרגע, לא יצטרכו להימשך עוד הרבה.