מצרכים

2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח לבן (רמי לוי)

רבע כוס (25 גרם) אבקת שקדים או שקדים טחונים (תבליני זארובי)

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן (רמי לוי)

חלמונים

כפית תמצית וניל (רמי לוי)

200 גרם חמאה מומסת

כוס ריבה - תותים, שזיפים, משמש או כל ריבה שאוהבים (רמי לוי)

לקצף:

חלבונים

כוס (200 גרם) סוכר לבן (רמי לוי)

מעט מלח

קליפה מגוררת מלימון שלם

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית

2. מערבבים בקערה קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה וסוכר

3. מוסיפים חלמונים, תמצית וניל וחמאה מומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה (אפשר להתחיל עם כף ולבסוף לגבש עם הידיים)

4. משטחים את הבצק בתבנית באופן אחיד בעזרת הידיים

5. אופים 10 דקות, עד להזהבה קלה. בינתיים מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלבונים, סוכר ומלח לקצף מבריק ויציב. מוסיפים קליפת לימון ומערבבים

6. כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים עליה ריבה באופן אחיד

7. מורחים את קצף החלבונים מעל הריבה ומיישרים באופן אחיד 

8. אופים 25-30 דקות, עד שהמרנג שחום. מצננים לחלוטין. חותכים לריבועים ומגישים.


 מחפשים קינוח קלאסי לילדים ומבוגרים? מתכון לפנקייק אמיתי של פעם