אחרי הטפטוף שהיה בחלק מהמקומות בארץ היום (ב') בבוקר, יכול להיות שנגמר הגשם עד לחורף הבא. החורף הנוכחי הביא את הכנרת למצב בו היא נמצאת במרחק 56 ס"מ מתחת לקו האדום העליון, ובמרחק רב של 3.64 מטרים מהקו האדום התחתון.

> מדהים: הכנרת בתחילת החורף והיום

> זה בדיוק הזמן: החופים הכי טובים בכנרת

> המלונות הכי טובים שנמצאים בקו הראשון לכנרת

ייתכן והכנרת עוד תתמלא בכמה סנטימטרים מזרימות הנחלים, עד אשר המפלס יתחיל לרדת מחדש במהלך הקיץ. בסך הכל מדובר בחורף לא רע לאגם הלאומי שלנו שהתמלא כמעט לגמרי והעמיד את קו המים במיקום גבוה ונוח לכל מי שמגיע לנפוש בחופים השונים.

חוף צינברי כנרת  (צילום: צילום מסך מתוך האינסטגרם של suoffle10, אילן ארנון)
ההבדל בין תחילת החורף לסופו | צילום: צילום מסך מתוך האינסטגרם של suoffle10, אילן ארנון

יחד עם זאת, התקווה להגיע עד לקו האדום העליון השנה, ואולי גם לפתיחת סכר דגניה לראשונה משנת 1995, נגוזה. לפני כ-3 חודשים, בתאריך 20.2, הכנרת היתה במרחק של 1.1 מטר מהקו העליון והיה נראה שקצב ההתקדמות טוב יותר, אך מאז לא היו מספיק מערכות גשומות על מנת להגיע ליעד העליון. 

"על פי חוק נקבע שהקו האדום העליון נקבע במינוס 208.8 מכנרת מלאה לגמרי", אומר עידן גרינבאום, ראש מועצה אזורית עמק הירדן ויו"ר איגוד ערים כינרת. "לישובים סביב הכנרת מפלס גבוה עלול לגרום להצפות, לכן רשות המים מפקחת על עניין המפלס ותמנע היתכנות הצפות".

הכנרת אז והיום (צילום:  איגוד הכנרת | רשות ערים כנרת)
שנת שיא מול שנת השפל | צילום: איגוד הכנרת | רשות ערים כנרת

אגב, באותו התאריך לפני שנתיים הכנרת היתה במרחק של 25.5 ס"מ בלבד מהקו האדום העליון ובשנת 2020 היו חסרים רק 10 ס"מ לקו האדום העליון. יחד עם זאת, אנחנו כמובן רחוקים מאוד מהמצב גרוע בו היינו בשנת 2013 למשל, אז נחשף האי המפורסם. אולי בשנה הבאה ייפתח הסכר?