ברור, שוק טלה בארוחת החג זה כיף, אבל למי יש תקציב לזה לעזאזל? ביקשנו משף יואב בלימן לדאוג לנו לליל סדר במחיר שפוי, ויצאנו עם ארוחת שש מנות מרהיבה, שתשביע שישה אנשים ותעלה רק 200 שקל. פרויקט מיוחד
יואב בלימן | מסעדת פרידה קאלו| פורסם 13/04/1112:56
מרק עוף עם פלפלים וקניידלך. שימו לב, הוא חריף מהרגיל | צילום:
עודד קרני
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם המרק: יוצקים שמן בסיר ומתחילים בטיגון הבצל, הסלרי והשום. מוסיפים את העצמות והפולקע ומשחימים אותם קלות. מוסיפים את הפלפלים המתוקים ולאחר 3 דקות מוסיפים כ-2.5 ליטר מים.
2. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. חשוב כל הזמן לקפות את המרק – כלומר להוציא את הקצף (אם יש) ואת השומן.
3. מתבלים בפלפל אנגלי, עלי ליים, פטרוזיליה, מלח ופלפל. מוסיפים את פלפל הצ'יפוטלה ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים. מוציאים את עצמות העוף.
4. מכינים את הקניידלך: מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח.
5. מערבבים את כל מרכיבי הקניידלך פרט לשמן בקערה. מערבבים לתוכה את השמן ומניחים במקרר לחצי שעה.
6. יוצרים כדורים קטנים (הם מתנפחים בבישול) ומבשלים כעשר דקות.
עוד ראשונה: פילה נסיכת הנילוס ברוטב פלפלים
המצרכים (6 מנות): 6 פילטים של נסיכת הנילוס, נקיים מעצמות שמן זית מלח ופלפל
לרוטב: 2 פלפלים אדומים קצוצים מעט פלפל חריף קצוץ 1 בצל סגול קצוץ דק צרור פטרוזיליה קצוצה צרור כוסברה קצוצה מעט זרעי כוסברה 1/2 כוס שמן זית מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה, ומתבלים במלח ופלפל.
2. מחממים מחבת טפלון ויוצקים בה שמן זית (ניתן להוסיף עלי מרווה ושן שום שלמה כדי לתת עוד טעם לדגים). מניחים את הדגים על הצד של העור, מטגנים כשלוש דקות והופכים לצד הבשר לכשלוש דקות נוספות.
3. ממליחים ומפלפלים, מניחים על כל פילה דג מעט מהרוטב ומגישים.
פילה נסיכת הנילוס. השוס הוא הפינוק שעליו | צילום:
עודד קרני
לאורז: 1 כוס אורז פרסי מעט שמן 1 בצל לבן, קלוף וחתוך לקוביות 50 גרם משמש מיובש, קצוץ 50 גרם תמר קצוץ 50 גרם צימוקים, קצוצים 50 גרם שזיף מיובש, קצוץ מלח ופלפל
עוף ממולא אורז ופירות יבשים. לא פחות חגיגי משוק טלה | צילום:
עודד קרני
אופן ההכנה:
1. מכינים את האורז: יוצקים מעט שמן לסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפירות היבשים, מערבבים קלות ומוסיפים את האורז, המלח והפלפל. מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים. מבשלים כ-15 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש.
2. מעסים את העוף היטב בכל התבלינים – מבפנים ומחוץ.
3. ממלאים את העוף באורז המבושל, מניחים את התימין ועוטפים בנייר אלומיניום.
4. אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים כשעה נוספת.
תפודים בסגנון מדורה. כאלה עוד לא אכלתם | צילום:
עודד קרני
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מפזרים את המלח גס על תבנית עם נייר אפיה. מניחים את תפוחי האדמה ואופים כשעתיים בתנור. התפודים מוכנים כשהקליפה שלהם קשה וריח של תפוחי אדמה שבושלו במדורה נישא באוויר.
2. מערבבים את כל מרכיבי הסלסה בקערה ומתבלים במלח ופלפל.
3. חוצים את תפוחי האדמה ומפזרים כמות נכבדת של סלסה על כל חצי.