אלופה אמיתית: מקצה הנשים של "נינג'ה ישראל 2022" יצא אמש (שבת) לדרך ושתי נשים כבשו את הבאזר במהלך הערב. מי שעשתה זאת בזמן הקצר ביותר, 3 דקות ו-30 שניות בלבד, והתמקמה במקום הראשון במקצה נכון לסיום הערב הראשון, היא תם שקד, מהנדסת חשמל בת 27 - אלופת ישראל באקרובטיקה לשעבר.
אחרי שזכתה שבע פעמים באליפות הארץ ודורגה במקום השמיני בעולם, תם פרשה מהאקרובטיקה והחלה להתאמן לנינג'ה. שנה שלמה התאמנה מהבוקר עד הלילה - וזה השתלם ובענק. "ביונסה של נינג'ה ישראל", כינה אותה אסי עזר - והבוקר הגיעה לחגוג את ההישג הזה באולפן "חדשות הבוקר".
>> לא מפספסים אף מסלול? הכירו את אפליקציית +12 שתשאיר אתכם תמיד מעודכנים
"לא זכרתי שום דבר מהמסלול, כמו חור שחור, כי הייתי אז ב'זון' אחר לגמרי, ראו את זה בעיניים שלי", הודתה תם, "היה ממש כיף לראות את זה על המסך. כמעט בשום רגע לא אמרתי - יאללה, זה שלי, אולי רק כשירדתי מהמסלול אחרי המכשול החמישי, הגעתי לקיר וחשבתי לעצמי - אני יכולה לעשות את זה".
"אחרי הסמסטר האחרון ללימודי הנדסת חשמל הצטרפתי לנבחרת הנשים של אדם מלכי, המאמן מספר אחת בארץ", סיפרה תם, "עברתי לגור אצל ההורים בהוד השרון כדי להיות קרובה למכון שלו ברעננה. האימונים התחילו בשבע וחצי ונמשכו לפעמים עד חצות, כמעט כל יום. זה כל כך ממכר שאת מסתכלת בטלפון ומגלה שעברו חמש שעות".
מה ממכר בזה?
"התהליך. את עושה דברים שלא עשית עם הגוף שלך אף פעם, הגוף מרגיש חזק יותר. התמודדתי עם פחד הגבהים שלי. הייתי צריכה לעזוב ולתפוס משהו באוויר, זה מטורף. אחרי מכשולים כאלה לפעמים הייתי צריכה להישאר קרובה לרצפה".
פרשנית "נינג'ה ישראל" החדשה, הג'ודוקא ירדן ג'רבי, סיפרה לא פעם על התגובות הלועגות שקיבלה מגברים בשל מבנה גופה הספורטיבי. כמו ספורטאיות רבות אחרות, תם מכירה את זה מקרוב. "כשהייתי בת 16 לא הצלחתי למצוא שמלה לנשף שתעלה על הידיים שלי. כשאת נערה צעירה את רוצה להשתלב, לא רוצה להיות הבולטת דווקא. נערים היו באים לעשות איתי הורדת ידיים ומתח. היו הרבה תגובות מסביב".
"את צריכה סביבה ומשפחה תומכת. נשים תמיד מפרגנות לנשים עם גוף חזק ושרירי, אבל גברים לא מבינים למה נשים צריכות שרירים. יוסי שליט אמר לי משפט אגדי - 'אם גבר בא ואומר לך ששרירים לאישה זה גברי, תגידי לו - מה, אז גבר בלי שרירים זה נשי? מה הקטע?'. אמרתי את זה פעם אחת לגבר ולא הייתה לו תגובה, הוא פשוט עמד".
הנשים בנינג'ה מאוד תומכות האחת בשנייה.
"אנחנו מאוד תחרותיות, כל אחת בפני עצמה, אבל אנחנו גם מיעוט כל כך קטן שאנחנו צריכות להיות שם האחת בשביל השנייה. כשפגשתי באימון הראשון את ספיר כהן ואלה מנשה הן הסתכלו לי בעיניים ואמרו לי - 'בואי'. יד ביד הן לקחו אותי למסלול הראשון. כל אישה שתבחר לעשות את הצעד הראשון בנינג'ה תקבל משפחה ענקית של נשים שרק רוצות לתמוך האחת בשנייה. מקווה שעוד נשים ייראו את זה ויגידו - אני יכולה".