ממרח חומוס ביתי

מה צריך:

  • ‏200 גרם גרגירי חומוס יבשים‏ (2 כוסות)
  • גרגרי כמון וגרגרי כוסברה שלמים
  • 200 גרם טחינה משומשום מלא (עדיף אורגנית)
  • חצי כוס מים (מסוננים)
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית וחצי מלח ים
  • מיץ סחוט מלימון שלם
  • תבלינים: כמון טחון, פפריקה, פלפל שחור.

 למתכונים נוספים- עקבו אחרי עמוד הפייסבוק של "חשבון משותף">> 

מה עושים:

יש להשרות את גרגירי החומוס ל-24 שעות לפחות ועד 48 שעות לכל היותר (להחליף את המים לאחר כל 12 שעות). למי שמחפש קיצורי דרך- אפשר להשתמש בגרגרי חומוס קפואים.

מרתיחים את החומוס במים עם גרגרי כמון וגרגרי כוסברה ( 2.5 שעות בסיר רגיל או חצי שעה בסיר לחץ), עד שהגרגרים נהיים רכים. 

אם אתם משתמשים בגרגרים קפואים – אז לבשל במים רותחים 10 דקות ולסנן את המים.

להעביר למעבד מזון (להב פלדה) את הגרגרים, הטחינה, השום, המלח, התבלינים, ורבע כוס מים – להפעיל את מעבד המזון ולטחון עד שהמרקם הופך ‏להיות אחיד וחלק.

בודקים את מידת המוצקות – ומוסיפים מים לפי הצורך עד למרקם הרצוי.  **התבלון הסודי האישי שלי : 4-5 להוסיף גרגרי כוסברה טחונים

אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים או לחלק למנות ולהקפיא את הממרח המוכן. טעים מאוד לאחר הפשרה.

אפשר לסדר בצלחת עם שמן זית ופפריקה מעל עם גרגרי חומוס. 

עוד ב"חשבון משותף":

 "חשבון משותף"- א'-ג', 15:45