דצמבר 2020. כמה ימים לאחר שאיחוד האמירויות החליטה לפתוח את שעריה לתיירים ישראלים במסגרת הסכמי 'אברהם', קבלן מבוסס מצפון הארץ שכר מכונית פרארי מחברת השכרה בדובאי. מדובר בחברה המתמחה בהשכרת מכוניות יוקרתיות. כמה דקות לאחר שהחל בנסיעה, הוא איבד שליטה על ההגה, סטה מנתיב נסיעתו והתנגש בעוצמה רבה מאוד במעקה בטיחות.

הפרארי, שמחירה בישראל נע סביב 2.5 מיליון שקלים, ניזוקה בצורה קשה מאוד והנהג נפגע באורח קל. חברת ההשכרה דרשה מהקבלן לפצות אותה על אובדן ימי ההשכרה בסכום של כ-90 אלף שקל. המשטרה המקומית נכנסה לתמונה והוא נאלץ לשלם גם קנס של 5,000 שקל על מהירות מופרזת. "אם לא תשלם את הכסף לא תוכל לצאת מדובאי. נפנה למשטרה שייקחו לך את הדרכון", הזהיר מנהל חברת ההשכרה את הקבלן הישראלי. הקבלן שילם את החוב כבר למחרת.

"היינו חבורה של שבעה חבר'ה שנסעו למסע קניות וטיולים במדבר בדובאי וצחקו עליו שהוא הישראלי הראשון בעולם שהרס פרארי", סיפר ל-mako, מ' אחד מחברי הקבוצה. "לחבר שלנו היה מאיפה לשלם את הכסף, אבל מה היה קורה לתייר ישראלי שאין את הסכום הזה? הוא היה נתקע בדובאי חודשים, לוקחים ממנו את הדרכון וגם היה נשפט ואולי נכנס לכלא".

"זה לא קורה לנו עם תיירים מאירופה"

המקרה הזה היה רק הראשון בסדרה מאוד ארוכה של תאונות עם רכבי יוקרה בה מעורבים תיירים ישראלים. דובאי נפתחה לנו רק לפני שנה והדבר כבר הפך לתופעה. מאות תיירים ישראלים  כבר נקנסו על ידי משטרת התנועה המקומית על עבירות תנועה שביצעו. החל מנהיגה במהירות מופרזת, סטייה מנתיבים, פגיעה במעקי בטיחות, חנייה במקום אסור והשמעת מוסיקה רועשת.

"התיירים הישראלים אהובים פה מאוד כי הם מבזבזים הרבה מאוד כסף, אבל הם שוכחים שהם נמצאים בדובאי ולא בישראל. פה יש חוקים, יש מצלמות. היו ישראלים ששכרו אצלנו רולס רויס, פרארי ולמבורגיני וכמה מהם נתפסו על נהיגה בשכרות, היו כמה מקרים שנסעו תחת השפעת סמים קלים והם נקנסו בעשרות אלפי דולרים", גילה עובד בחברת השכרה מקומית בדובאי. "אתם מוציאים לעצמכם שם רע בקרב חברות ההשכרה שמשכירים מכוניות יוקרה. למה זה לא קורה לנו עם תיירים מאירופה? זו תופעה שייחודית לתיירים ישראלים וחבל. אין לכם תרבות נהיגה ומרבית השוכרים לא יודעים לנהוג במכוניות יוקרה ועושים שטויות על הכביש".

כמה שבועות לאחר המקרה הראשון תייר ישראלי ששכר מכונית מסוג למבורגיני, נהג בפראות ברחבי דובאי עם מוסיקה רועשת. שוטרים מקומיים שהבחינו בו בסמוך לבורג' ח'ליפה עצרו אותו. הוא נקנס בסכום של 20 אלף  שקל על כך שסיכן חיי אדם. המכונית הושבתה על ידי המשטרה. חברת ההשכרה דרשה מהתייר הישראלי גם פיצוי של כ-33 אלף שקל.

וזה עוד כלום. השבוע חשפנו, כיצד תייר ישראלי ששכר מכונית מסוג מקלארן עשה תאונה וגרם לנזק כבד מאוד למכונית בעת שנסע באחד הכבישים בדובאי. המשטרה פתחה נגדו בחקירה והוא נדרש לשלם קנס של 20 אלף שקל בנוסף לדרישת חברת ההשכרה לפצות אותה בסכום של 50 אלף דולר על השבתת רכב היוקרה.

נכון לעכשיו, המשטרה לקחה ממנו את הדרכון ועד שלא ישלם את הקנס והפיצוי לחברת ההשכרה הוא תקוע כאן. בני משפחה וחברים החלו לגייס כספים כדי לסייע לו.

במשטרת דובאי מעדיפים להשתיק את הנושא

ל-mako כי לאחרונה נרשמו גם מקרים בהם תיירים ישראלים נסעו תחת השפעת סמים קלים. הם שילמו כופר של עשרות אלפי דולרים בתמורה לכך שלא ייעצרו.

מלני סוואן, עיתונאית המתגוררת בדובאי אישרה כי נהגים ישראליים נתפסו כשהם נוהגים בשכרות. "המשטרה פה מעדיפה לא לעשות רעש מהדברים הללו כדי לא לפגוע בתדמית המדינה ולא להבריח תיירים", הסבירה  סוואן, "לנהגים הישראלים פה אין שום טוב".

גורם במשטרת דובאי סירב להתייחס להתייחס לנתוני הנהגים הישראלים המעורבים בתאונות או כאלה שנעצרו כשנסעו תחת השפעת סמים ואלכוהול. "אנחנו לא מתייחסים לתייר כזה או אחר ולמה הוא נעצר או נחקר. אנחנו שומרים על פרטיות התיירים שלנו. זה לא עושה לנו טוב לפרסם נתונים כאלה".

אריאל אורגד, סוכן נסיעות ישראלי, הסביר מדוע באיחוד האמירויות מעדיפים שלא לחשוף מעורבות ישראליים בתאונות או במעשים פליליים במדינה."הם לא רוצים פרסום רע, זה יפגע להם בתיירות. התיירים הישראלים בשנה האחרונה השאירו בדובאי מעל מיליארד שקל. התייר הישראלי נחשב לאהוב פה ולכן אתה נתקל בחומת שתיקה. לא משתלם להם להשתלח בתייר הישראלי".