החלק הקולינרי של כל טיול הוא אחד הדברים הכי חשובים בטיול שלנו. בין אם מדובר באוכל רחוב פופולרי, ממתק מקומי או מנת דגל, לכל מדינה יש את העושר שלה להציע בתחום. עם זאת, ישנם מאכלים שנראים לנו בסיסיים או בלתי מזיקים, אך אינם מתקבלים בחלק מהיעדים שבהם נבקר. אז אילו מהמאכלים לא תפגשו בחופשה הבאה שלכם? הנה כמה דוגמאות: 

סוכריות M&M's 

סוכריות אמנם M&M (צילום: aperturesound, shutterstock)
סוכריות אמנם M&M | צילום: aperturesound, shutterstock

מקור

ארה"ב

היכן אסור?

שוודיה

למה אסור?

סוכריות M&M's הם ממתק צבעוני שונה באיחוד האירופי מזה שמכירים האמריקאים. זאת בגלל הצבעים המלאכותיים המשמשים ליצירת המעטפת של הממתק, שהחומרים ליצירתה אסורים באירופה. לכן, היצרנים משתמשים בחומרים טבעיים יותר מאשר בארצות הברית. אבל M&M's אסורים בשוודיה מסיבה נוספת: בית משפט בשוודיה קבע כי הגופן המשמש לאריזה דומה מדי לגופן בו השתמש השוקולד השוודי, Marabou.

פואה גרה: כבד אווז

כבד אווז  (צילום: Antoine DESDOITS, shutterstock)
כבד אווז | צילום: Antoine DESDOITS, shutterstock

מקור

המקור ההיסטורי מגיע מיוון ורומא, אך היום מזוהה בעיקר עם צרפת

היכן אסור?

חלקים מארה"ב, צ'כיה, פינלנד, איטליה, פולין וטורקיה

למה אסור?

פואה גרה, מתורגם מצרפתית ל"כבד שמן". הוא מופק מהאכלה בכפייה של ברווזים צעירים או אווזים עד שהכבד שלהם מתנפח יותר משמונה מגודלם הטבעי. הפעולה בעצם יוצרת מנת "גורמה" על חשבון חיה סובלת. חלק מהמדינות ממשיכות לייבא אותו, אם כי לא מייצרות אותו, בעוד שאחרות, כולל מדינות רבות בארה"ב, אסרו אותו לחלוטין מהתפריטים. בישאל קיים חוק שקובע כי פיטום אווזים אינו חוקי. 

קוויאר בלוגה 

קוויאר (צילום: Stone36, shutterstock)
בסכנת הכחדה, קוויאר בלוגה | צילום: Stone36, shutterstock

מקור

הים הכספי 

היכן אסור?

ארה"ב

למה אסור?

קוויאר בלוגה היה פעם מעדן בארה"ב. אבל כאשר ברית המועצות נפלה, נפלה גם הרגולציה של קציר הקוויאר שלה, מה שהוביל לדיג יתר חמור ולכמה סיבובים ועסקאות בשוק השחור. כעת דג הבלוגה נמצא ברשימה בעלי החיים בסכנת הכחדה, ועל כן איסור הקוויאר בארה"ב.

מסטיק

מסטיק נדבק לנעל (צילום: Africa Studio, Shutterstock)
מלכלך. המסטיק אסור בסינגפור | צילום: Africa Studio, Shutterstock

מקור

המקור למסטיק המדורני במקסיקו

היכן אסור?

סינגפור

למה אסור?

אין דבר גרוע יותר מלהושיט יד מתחת לשולחן או לספסל ולגעת במסטיק ישן שמישהו פעם לעס. למרבה המזל, בסינגפור, זה משהו שלעולם לא יקרה כי מסטיק נאסר בה מאז שנות ה-90. הממשלה אסרה על ממתק הלעיסה בשנות ה-90 בניסיון למנוע אשפה ויריקות כאמצעי לשמור על ניקיון האי.

ביצת הפתעה של קינדר

ביצת הפתעה ועוד מוצרי קינדר (צילום: Radu Bercan, Shutterstock)
סכנת חנק. ביצת ההפתעה של קינדר | צילום: Radu Bercan, Shutterstock

מקור

איטליה

היכן אסור?

ארה"ב

למה אסור?

מה כל כך אסור בביצת שוקולד עם הפתעת צעצוע בפנים? על פי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA): "הכל". ארה"ב אסרה לפני עשורים רבים מכירת מוצרי מזון המכילים חפצים נסתרים, הכוללת את ביצי השוקולד Kinder Surprise שמסתירות צעצוע קטן בפנים. למרות שהפינוקים הללו פופולריים להפליא בכל רחבי אירופה, ארה"ב טוענת שהאריזה מהווה סכנת חנק.

קרקים של ריץ

קרקים ריץ (צילום: Keith Homan, shutterstock)
הקרקים של ריץ | צילום: Keith Homan, shutterstock

מקור

ארה"ב

היכן אסור?

שוויץ, אוסטריה, הונגריה, איסלנד, נורווגיה ודנמרק

למה אסור?

אחד הקרקרים האהובים על אמריקה, לא זוכה להערכה כה גבוהה במדינות ברחבי אירופה. בזמן שרבים מתלהבים מהקרקר החמאתי (אולי אפילו בתוספת פרוסה מהגבינה האהובה עלינו), מדינות באירופה אסרו את הקרקר מכיוון שהוא מכיל שמן זרעי כותנה מוקשה חלקית, שהוא למעשה שומן טראנס.

פרי הדוריאן

פרי הדוריאן  (צילום: Momentum Ronnarong, shutterstock)
פרי הדוריאן | צילום: Momentum Ronnarong, shutterstock

מקור

דרום מזרח אסיה

היכן אסור?

סינגפור

למה אסור?

אם שמעתם על דוריאן, אז אתם יודעים שיש לו מוניטין די שנוי במחלוקת. אם פגשתם את הפרי הזה מדרום מזרח אסיה אז אתפ כנראה שייכים לאחד משני המחנות: או שאתם אוהבים אותו או מתעבים אותו.

יש אנשים שמוצאים אותו מתוק ונעים, בעוד שאחרים מוצאים שהטעם והארומה שלו מזכירים בצל רקוב וביוב גולמי - זה באמת תלוי באדם! כדי לעזור להגן על האנשים שלדעתם הפרי דוחה, סינגפור אסרה על המצאותו של הפרי בשטחים הציבוריים ובתחבורה הציבורית.

סקיטלס

סקיטלס (צילום: darksoul72, shutterstock)
יש בו צבעים מלאכותיים. סקיטלס | צילום: darksoul72, shutterstock

מקור

בריטניה

היכן אסור?

נורווגיה ושוודיה

למה אסור?

כשאתם פותחים חבילה של סקיסטלס (Skittles) היכונו "לטעום את הקשת", אך בדרך תטעמו גם צבעים מלאכותיים, במיוחד E102 ו-E110. מרכיבים מלאכותיים אלו אסורים במדינות מסוימות בסקנדינביה, מכיוון שהם נחשבים כגורמים להיפראקטיביות בילדים.