אין דבר גרוע יותר מאשר להרגיש חולה במהלך טיסה, או לחלות רגע לאחר שירדתם מהמטוס ביעד שלכם. אבל מתברר שיש כמה דברים שאתם יכולים לעשות כדי להבטיח שזה לא יקרה לכם.

מצחצחים במטוס? כדאי שתוותרו

דיילת שרצתה להישאר בעילום שם, גילתה לאחרונה ל"סאן" הבריטי, שלנוסעים כדאי להימנע מלצחצח שיניים בתא השירותים של המטוס, מכיוון שזה עלול לגרום להם להרגיש לא טוב. "אל תצחצחו את השיניים בשירותים במטוס. המים במטוס מגיעים מאותו מיכל מים והם לא מסוננים".

הדיילת האנונימית גם מתארת עד כמה מלוכלכים תאי השירותים במטוס באופן כללי, מכיוון שאין חלונות או מערכות אוורור מתאימות. היא המליצה בחום ללבוש מסכה כשנכנסים לשם, ולא לגעת באף משטח בתא – כולל מושב האסלה וכפתור ההדחה.

בדומה לדבריה, לטענתה של הדיילת קאט קמלאני, מיכלי מים של מטוסים לעולם לא עוברים ניקיון אמיתי. מסיבה זו, קמלאני ממליצה בחום להימנע ממי ברז כמו גם משתיית תה וקפה בזמן הטיסה. 

@katkamalani Just promise me you won’t #flightattendantlife #travelhacks #traveler #cleaninghacks #influencers #foodhack ♬ original sound - Kat Kamalani

לא לגעת בנייר הטואלט בתא השירותים של המטוס 

הדברים שאומרת הדיילת דומים גם לאלה של Flight Bae B, משפיענית TikTok שהיא גם דיילת, ומשתפת את העוקבים בטיפים ותובנות מהקריירה. בסרטון שפירסמה, היא טוענת שלנוסעים כדאי שלא לגעת בנייר הטואלט בתאי השירותים של מטוסים, מכיוון שמערבולת אוויר גורמות לגברים לפספס לפעמים את האסלה, וכך נייר הטואלט שנמצא בסמוך מתלכלך. במקום זאת, היא ממליצה להשתמש בנייר הטישו שממוקם בדרך כלל גבוה יותר בתא: 

@flightbae.b Here’s why you should AVOID #airplane #bathroom #toiletpaper ‍♀️ #airporttiktok #flightattendanttiktok #traveladvice #turbulence #germaphobe ♬ original sound - Flight Bae B!

מרבית התגובות מתחת לסרטון שלה היו כצפוי נגעלות, כשמשתמש אחד ב-TikTok טען: "אני לעולם לא אטוס שוב". אחר אמר: "למה לא אמרת לי את זה מוקדם יותר? כמו לפני 30 שנה?!?!", ואחרים שיתפו בכמה טיפים משלהם.

למרות שזה לחלוטין יכול לקרות, הסיכון שבשתן שנמצא על גלילי נייר הטואלט, הוא נמוך ממה שחושבים. לפי האורולוג ד"ר כריסטופר פיס, שתן הוא נוזל סטרילי וגורמי מחלות כמו חיידקים או חומרים פתוגניים, בדרך כלל אינם נמצאים. "אני לא רואה סיכון לזיהום במצב המתואר", הוא אומר.

המושב הכי מלוכלך במטוס

יש לנו חדשות רעות עבור אלה שנהנים להסתכל מהחלון בזמן שהמטוס ממריא. הדייל טומי צ'מאטו חשף ל-Chronicle Live כי במושבי החלונות יש יותר חיידקים מבמושבים אחרים, ומסיבה זו, רצוי שלא להישען על הזכוכית. "אל תירדם ואל תשעין את הראש על החלון. אתה לא היחיד שעשה את זה ואתה לא יודע כמה אנשים או ילדים ניגבו את ידיהם, או דברים אחרים, על כל החלון".

חלון מטוס (צילום: zefart, shutterstock)
אתם ממש לא רוצים להישען או לגעת בחלון של המטוס | צילום: zefart, shutterstock

שתו הרבה מים

רמת הלחות באוויר על סיפון המטוס היא כ-15 אחוזים, בעוד שאנחנו רגילים ללחות של בין 30 ל-60 אחוזים כשאנחנו על האדמה. הלחות הנמוכה של האוויר בתא הנוסעים עלולה לייבש את הריריות של האף ודרכי הנשימה שלך. כאשר רקמות אלו מתייבשות, הן הרבה יותר רגישות לווירוסים ולחיידקים. כדי להילחם בזה דאגו לשתות הרבה מים.

"הביאו בקבוק מים משלכם ודאגו לשתות כ-200 מיליליטר מים לשעה בזמן שאתם באוויר", אומר ד"ר פאוויני. "אלכוהול וקפאין יייבשו אתכם אפילו יותר, אז שמרו את הקוקטיילים והקפה ליעד שלכם".

דיילת מחלקת שתייה (צילום: withGod, Shutterstock)
שתו הרבה מים בזמן הטיסה | צילום: withGod, Shutterstock

השאירו את פתח האוויר פתוח

למרות שאתם עשויים לחשוב שישיבה באוויר ממוחזר במשך שעות עלולה לגרום לכם להיות חולים, שמירה על פתח האוורור עשויה דווקא לעזור.

"מחקר הראה ששימוש בפתח האוורור העילי, המכוון ישר כלפי מטה, יכול ליצור קונוס של הגנה", אומר ד"ר קונטצ'סה. "זה יכול למעשה למנוע מחיידקים הנישאים באוויר להתקרב אליכם. זרימת האוויר מפתח האוורור יכולה לעזור להדוף חיידקי התעטשות של נוסע אחר".

למעשה, מסנני חלקיקים בעלי יעילות גבוהה (HEPA) שנמצאים במטוסים, מסירים לפחות 99.97 אחוזים מכל הנגיפים והחיידקים הנישאים באוויר. כמו כן, האוויר במטוס מתרענן בערך 20 פעמים בשעה. רק לשם ההמחשה, אוויר במשרד ממוצע מתרענן רק כ-10 פעמים בשעה.