טרנד הקרוזים לא עוצר - ובכל העולם כבר התאהבו בחופשות הענק שרק הולכות וצוברות תאוצה, ולא סתם. במהלך החופשה אפשר לאכול טוב, לשתות הרבה, ליהנות מאטרקציות מגוונות ובכל יום להתעורר ביעד אחר. כך, מה שהיה שמור בעבר למבוגרים בלבד, מזמן כבר הפך לחופשה שמתאימה לכולם, כולל צעירים ומשפחות.

יחד עם זאת, לצד היתרונות הרבים בקונספט, חשוב לשים את הזרקור גם על כמה דברים פחות מוצלחים, שכל אחד מאיתנו צריך לדעת לפני שהוא עולה לשיט הראשון או הבא שלו. מוזמנים להפיץ את הבשורה:

1. מחיר השיט הוא רק הבסיס

תמיד בחופשות בחו"ל יש הפתעות של הוצאות כספיות לא מתוכננות, אבל בחופשת קרוז, העלויות הללו גדלות לא מעט. זה מתחיל עם העובדה שהאינטרנט עולה עוד כסף, האלכוהול מגיע בכמה חבילות במחירים שונים, המסעדות הטובות הן בתשלום, הסיורים עולים לא מעט ומעל כל אלה - הטיפ. כל נוסע מחויב בטיפ אוטומטי עבור הצוות לכל יום בשיט. ניתן לבטל אותו בדלפקי הצ'ק אין בעלייה, אך אם לא תגידו כלום יחייבו אתכם. כך או כך, הציפייה היא שתשאירו טיפ.

אפשר לצאת לחופשה מבלי להוסיף עוד כסף, אבל זה עסק לא פשוט למי שרוצה לשתות אלכוהול ולהתחבר לאינטרנט. במעמד הזמנת החופשה מומלץ לוודא טוב מה כלול במחיר, כדי שלא תופתעו בהמשך. אה, ולא דיברנו על כך שמחיר הטיסה ליעד ממנו יוצאת ההפלגה לא כלול כמובן.

אישה מסתכלת על אונייה (צילום: Zigres, shutterstock)
יש לא מעט דברים שלא יודעים מראש והגיע הזמן להפיץ אותם | צילום: Zigres, shutterstock

2. מזג האוויר משפיע בצורה קיצונית

אף אחד לא אוהב להגיע לחו"ל וליפול על מזג אוויר לא טוב, על אחת כמה וכמה אם מדובר בהפלגה על אוניית ענק. הגשם והרוחות יכולים לגרום לכך שכל הבריכות והאזורים החיצוניים לא יהיו נגישים והספינה תתנדנד יותר מהרגיל. במקרים מסיימים מזג האוויר הסוער גם יכול למנוע ירידה לחוף. כך למשל, בנמל שלך סנטוריני יורדים לחוף בסירות קטנות, וביום סוער לא ניתן לעשות זאת. חשוב לקחת את זה בחשבון.

 קרוז סנטוריני (צילום: Paul Wishart)
סנטוריני | צילום: Paul Wishart

3. לא חייבים לקחת סיור מודרך

בכל יעד אליו מגיעים ניתן לקחת סיור מודרך. מצד אחד זה נוח, כי גם ככה אין הרבה שעות להסתובב ביעד וזה מיעל את הזמן. מצד שני, הסיורים הללו לרוב מאוד יקרים, לא תמיד מקיפים ובעיקר מאלצים אתכם להתנהל בלו"ז שהוא לא שלכם ועם אנשים שאתם לא בהכרח מעוניינים בחברתם.

המלצה שלנו: אי אפשר באמת לראות את היעד לאורכו ולרוחבו, לכן בחרו לכם נקודה או שתיים והגיעו אליהן לבד. כך גם תיהנו מטעימה מהאווירה המקומית, גם תחסכו כסף וגם תוכלו להתנהל בצורה עצמאית שמתאימה לכם.

4. דווקא ביום שעוגנים הכי כיף להישאר על האונייה

אם במקרה אתם עוגנים ביעד שהייתם בו בעבר או שלא לחוץ לכם לרדת אל החוף ולבקר בו, חשוב שתדעו שימי העגינה הם הימים הכי מהנים על האונייה. מרבית הנוסעים יורדים לטייל, אין תורים בשום מקום ויש הרגשה שכל האונייה לרשותכם. זו הדרך הכי טובה ליהנות מכל מה שיש לקרוז להציע.

בנוסף, בימי עגינה, כשאין רוח מההפלגה, יותר נעים להיכנס לבריכות ולהסתובב באזורים הפתוחים של האונייה.

אוניית תענוגות (צילום: shutterstock | Family TV)
לא תמיד חייבים לרדת לחוף | צילום: shutterstock | Family TV

5. תלכו לספא ביום הראשון

הטיפ הזה הוא לא שלנו, אלא של ג'ורדנה קומיטר (Jordana Comiter), שהיתה ביותר מ-30 קרוזים. על פי ג'ורדנה, הזמן הכי טוב ללכת בו לספא הוא מיד לאחר העלייה לאונייה. המתינו קצת עם הסיור והחקירה של הקרוז ותוכלו ליהנות ממחירים יותר נמוכים, הנחות ולפעמים אפילו טיפולים קצרים ("טיפולי טעימה") בחינם.

6. המסעדה הכי פחות מוצלחת על האונייה

הטיפ הזה הוא לגמרי שלנו, מניסיון: בכל קרוז יש מתחמי בופה שונים, מסעדות נושא יוקרתיות יותר בתשלום נוסף, ומסעדה אחת מרכזית שכלולה במחיר ושבה בוחרים מתוך תפריט והאוכל הוא בהגשה. זו לרוב המסעדה עם האוכל הכי פחות מוצלח.

היא תמיד תהיה מבוקשת כי היא ללא תוספת תשלום ומאפשרת את החוויה המלאה של ישיבה במסעדה, יחד עם זאת, בכל הקרוזים בהם היינו, זה תמיד היה המקום שבו האוכל היה הכי פחות מוצלח (ואנחנו עדינים). אתם כמובן מוזמנים לנסות את המסעדה המרכזית במהלך ההפלגה, אך אל תבנו על כך שתצאו ממנה מרוצים. אנחנו היינו ממליצים על הבופה, עמדות הפיצה והמקומות האחרים שבהם ניתן לאכול לאורך היום.