בני, תושב רחובות, הגיע לפני כשבוע לסניף של רשת מזון גדולה לערוך את הקנייה השבועית. הוא העמיס עגלה מלאה במוצרי מזון, אך כשהקופאית העבירה את כרטיס האשראי התשלום לא התקבל. לאחר כמה פעמים בני התקשר לחברת האשראי ואז נאמר לו שהכרטיס שלו נחסם לאחר שחויב ב-2,500 דולר על ידי חברת השכרת רכבים בדובאי.

"הייתי בהלם", אומר בני. "הם הבטיחו לי בפירוש שלא ישתמשו בכרטיס האשראי שלי. זו חברת השכרה קטנה יחסית. החזרתי להם את הפרארי האדומה בלי שום מכות, כמו שקיבלתי אותה. הם אמרו לי שיחזירו את הפיקדון באשראי אחרי כמה ימים אבל זה לא קרה. חשבתי שהכול בסדר ופתאום כשאני בארץ גיליתי באמצע הקניות בסופר שחסמו לי את הכרטיס. עשו לי עוקץ".

בני התקשר לחברת ההשכרה בדובאי אבל הם לא ענו והתעלמו גם מההודעות שלו בוואטסאפ. "בעזרת חבר מקומי שלחתי תלונה נגד חברת ההשכרה לתחנת המשטרה ורק אחרי יומיים החזירו לי חצי מהכסף ואני עדיין במרדף אחריהם. דיברתי עם חברת האשראי והם מנסים לסייע לי בעניין. אני מציע לכל הישראליים לבדוק טוב שלא עוקצים אותם בחברות ההשכרה".

המכוניות של הכדורגלנים (צילום: אוטו)
פרארי | צילום: אוטו

גם לבני זוג מאחד הישובים בשרון קרה מקרה דומה. הם שכרו פרארי מחברת השכרה בדובאי וכשחזרו לארץ נחרדו לגלות שחייבו אותם בסכום של 10,800 דירהם (כ-9,600 שקל) דמי הפיקדון שנתנו בכרטיס האשראי עבור השכרת המכונית.

"קיבלנו טלפון מחברת האשראי על החיוב ואשתי כמעט חטפה התקף לב. גם ככה זו תקופה קשה כלכלית בגלל הקורונה", סיפר ג'. "התקשרתי לבעל החברה והוא לא ענה לי. התקשרתי לתחנת המשטרה והתלוננתי שעקצו אותי, אז החזירו לי בינתיים רק 3,000 שקל". 

בנוסף, עשרות אנשי עסקים, בעיקר מצפון הארץ והשרון, נעקצו בכ-300 אלף שקל על ידי חברות השכרה בדובאי שהשכירו להם למבורגיני ופרארי. "הם עושים מה שבא להם. או שהם מחזירים חלק מהכסף וטוענים שהרסנו להם המכוניות, או שהם מחפשים תירוצים כדי לא להחזיר לנו את הכספים שהם חייבים. לא האמנתי שבמקום כמו דובאי יעקצו אותנו", סיפרו כמה מהם.

הישראלים רוצים לחסוך ומשלמים בגדול

דובאי הפכה ליעד תיירותי חם, בעיקר בתקופת הקורונה ובין הסגרים. הקניונים המפוארים, המגדלים המרהיבים בגודלם ובעיצובם הייחודי, הנופים עוצרי הנשימה והעושר הרב  גרמו להמונים לכבוש את המקום. לא מעט מהתיירים הישראלים, בהם אנשי עסקים מבוססים, עשו עוד צעד קדימה כדי להרגיש לכמה ימים מיליונרים או ושכרו מכוניות פרארי ולמבורגיני מחברות השכרה ואנשים פרטיים במטרה לנסוע ברחבי דובאי. 

לאחר שעשרות ישראלים היו מעורבים בתאונות דרכים עם מכוניות יוקרה חברות השכרת המכוניות בדובאי החליטו להעלות את מחיר ההשתתפות העצמית וסכום הפיקדון על תאונות. מחיר השכרת פרארי או למבורגיני נע בין 2,000 ל-3,000 שקל ליום. אם ההשכרה מתפרסת על פני כמה ימים עד שבוע ויותר המחיר צונח ל-1,800 שקל ליום.

"הבעיה של הישראלים היא שהם רוצים לחסוך בעלויות ובמקום להזמין מכוניות יוקרה דרך חברות השכרה ישראליות או גדולות, המוכרות בדובאי, הם נוחתים ומחפשים את הכי זול ואחר כך מתבכיינים שעוקצים אותם", הסביר סוכן נסיעות וותיק. "הם רוצים לחסוך עמלת סוכן של כמה עשרות דולרים אבל אז נעקצים באלפי שקלים. אני קיבלתי תלונות מעשרות ישראלים שנעקצו כאשר שכרו פרארי ישירות מחברות השכרה לא מוכרות בדובאי ועד היום לא קיבלו את דמי הפיקדון או נעקצו בכרטיסי אשראי. מה שעולה זול נגמר יקר".

החשד הוא שמדובר בעובדים של חברות השכרה שביצעו את ההונאה. ברוב המקרים חברות האשראי בישראל זיכו את החשבונות של הישראלים לאחר שהבינו שמדובר בעוקץ.