פריז עלולה להיות מסוכנת לעיתים, במיוחד עבור תיירים באזורים מסוימים, בהם כייסות והונאות הם דבר שבשגרה. בדיוק מסיבה זו, במשטרת פריז החליטו לתגבר את הכוחות בקיץ האחרון, בתקווה לצמצם את הפשיעה נגד התיירים, שחזרו לעיר לאחר שנתיים, ושוב הפכו אותה לאחת הערים המתוירות בעולם, עם צפי של 33 מיליון מבקרים שיגיעו לעיר עד סוף 2022.
הפטרולים שנפרסו באזורי תיירות כמו מגדל האייפל, ארמון הלובר ובתחנות הרכבת, אכן הצליחו לצמצם את רמות הפשיעה, כך הודיעה משטרת מחוז פריז. בין ה-20 ביוני ל-4 בספטמבר נרשמו 2,334 מעשי שוד אלימים, 12 אחוזים פחות מאשר בתקופה המקבילה אשתקד. עם 5,501 אירועי כייסות שדווחו, מספר המקרים היה רק שלושה אחוזים מתחת לנתון של השנה הקודמת. 41 נוכלים ו-742 רוכלי רחוב נעצרו על ידי המשטרה.
>> על הדבש ועל העוקץ: אלה שיטות הונאת התיירים הכי נפוצות בחו"ל
>> ראו הוזהרתם: 5 המדינות שבהן הסיכוי הגבוה ביותר שיעקצו אתכם
איזה אזור בפריז מסוכן במיוחד
מוקד מוגבר של פעולות המשטרה היה באזור מגדל האייפל, בשטח הירוק הסמוך של שאן דה מארס (Champs de Mars) ובכיכר הטרוקדרו (Trocadero), אזור שבו נמצאים הרבה תיירים זרים. הדיווחים אודות התקפות אלימות וחסרות מצפון על תיירים גברו הקיץ, במיוחד באתר הטרוקדרו וסביבתו. סמקרים מסוימים, תיירים דיווחו כי הגנבים מכים את המבקרים כדי לקבל את השלל שלהם.
משטרת פריז הצליחה להתמודד גם עם התופעה של גניבת שעוני יוקרה. מספר הגניבות של שעונים בשווי של 5,000 אירו ומעלה ירד ב-44 אחוזים, אומרים במשטרת המחוז. בעזרת בלשים וחוקרים מיוחדים, משטרת פריז שמה את הדגש לשוד מאורגן של שעוני יוקרה במשך זמן מה. לא רק תיירים הם בין הקורבנות, גם בשכונות היוקרתיות ומול בתי מלון יקרים, השודדים מחכים לקורבנותיהם, וכשהם מזהים את הקורבן, הם קורעים את השעון מפרק כף היד שלו.
הונאת העצומות בפריז
משטרת פריז הוציאה לאחרונה אזהרה חמורה לתיירים המגיעים לעיר מפני אחת ההונאות היעילות ביותר - הונאת העצומות. זו הונאה שהרבה מבקרים נופלים בה מכיוון שהיא מתחילה במה שנראה כשיחה לגיטימית עם מקומי ידידותי. בדרך כלל תמצאו את הנוכלים עם לוחות כתיבה ברבים מיעדי התיירות הגדולים יותר.
הנוכלים מכוונים בעיקר למטיילים בודדים, זוגות וקבוצות קטנות של תיירים. במשטרת פריז מדגישים כי אם התיירים מבחינים בכך שעומדים לפנות אליהם גבר או אישה צעירים המחזיקים בלוח, כאלה שמקבלים את פניהם בחיוך ובעניין אמיתי - עליהם לדעת כי ייתכן מאוד שמדובר בהונאה.
ברגע שהנוכלים מקבלים את תשומת הלב של התייר, הם מספרים לו על הארגונים או העמותות שהוא מייצג, ומבקש מהם לחתום על עצומה שלטענתו תעבור הלאה. לאחר שהתייר חתם על העצומה, הנוכל מבקש ממנו לתרום ולעזור לארגון. אם התייר מסרב, הרמאי טוען שהוא ייאלץ לשלם בעצמו ויילחץ על התייר לשלם, ואם זה לא עובד אז מצטרפים נוכלים נוספים, כשלעיתים הוויכוח יכול להפוך לאלים. הפתרון שמציע המשטרה, הוא לסרב מראש ולא לנהל שיחה או משא ומתן בנושא.
וריאציה נוספת היא שהרמאי מכוון לתיירים תמימים שיושבים ליד שולחן בית קפה. הנוכל מחפש במיוחד מישהו שיש לו טלפון סלולרי או מצלמה על השולחן ומשתמש בהונאת העצומה המזויפת כהסחת דעת כדי לגנוב את החפצים. לאחר שנוצרה שיחה קצרה, הגנב מניח את הלוח או הניירות על גבי החפצים, וכשהשיחה מסתיימת הוא לוקח אותם יחד עם העצומה.