אחד העוקצים הכי מוכרים ונפוצים בחו"ל, הוא זה שמתרחש בניו דלהי, הודו - "עוקץ המיין בזאר" . כבר שנים שישראלים שמטיילים במדינה מדווחים על העוקץ הזה ומזהירים מפניו, ובכל זאת הוא ממשיך להתקיים ולא מעט מטיילים "חדשים" נופלים בו.

השיטה בקצרה: מטיילים שנוחתים בעיר הענקית ועוצרים מונית שתיקח אותם למיין בזאר (Main Bazar), אחד האזורים המבוקשים ללינה, מתבשרים שהאזור סגור ונהג המונית מיד מציע לקחת אותם למקום חלופי, מומלץ ומרוחק יותר. בלית ברירה הנוסע מסכים להצעה שנשמעת נדיבה, אך לא יודע שהמקום אליו נוסעים עובד עם נהג המונית ועולה הרבה יותר. תמיד חשוב לזכור: המיין בזאר אף פעם לא סגור!

> חשוב לדעת: אלה כל שיטות העוקץ הקיימות בהודו

> המדריך המלא למטייל בהודו

כך, ירדן נחת לפני כמה ימים בניו דלהי ביחד עם חברתו. זו הפעם ראשונה שלהם במדינה, ולמרות שקראו לא מעט, הם לא נתקלו באזהרות על העוקץ המפורסם. "נתקלנו בעובד ברכבת ששאל אם אנחנו רוצים להגיע למיין בזאר. זו הייתה הטעות הכי גדולה שעשינו. הוא אמר לנו שכדאי לנו לקחת 'ריקשה' בגלל שה'מיין בזאר' סגור ושהוא יסיע אותנו למרכז המידע של התיירים שקשור לממשלה", שחזר ירדן. "כשהגענו לשם הם הציעו שנתקשר לבית חב"ד. אחד מהם טען שבית חב"ד סגור והשומר אמר שאין אף אחד".

הצד האפל של המדינה האהובה על הישראלים (צילום: Smarta, Shutterstock)
המיין בזאר תמיד פתוח | צילום: Smarta, Shutterstock

הם יצאו ממרכז המידע ועצרו נהג ריקשה וביקשו ממנו להסיע אותם למיין בזאר. "הנהג אמר לנו שהמקום מוצף במים ואמר לנו שהמקום שבו היינו זה לא מרכז תיירים, וטען שבגלל המונסונים כל הרכבות בוטלו. הוא הבטיח לקחת אותנו למרכז התיירות הרשמי כדי שנוכל משם להמשיך את הטיול שלנו", ציין ירדן. "לרגע לא הבנו שעוקצים אותנו. חשבנו שכולם נחמדים ואדיבים ושהכול בסדר".

העוקץ לא נגמר כאן: "אמרו לנו שכדאי לנו לקחת מונית ב-80,000 רופי (כ-3,150 שקל). זה נשמע לנו מוזר מאוד. בשלב הזה הבנו שמשהו לא מריח טוב. נכנסתי לאתר של הרכבות בהודו ונדהמתי לגלות שהכול עובד כרגיל שאין ביטולים, שבית חב"ד פתחו ושאין שום הצפות ושסתם עקצו אותנו ב-250 דולר וטרטרו אותנו".

גם לליאור ושניים מחבריו קרה מקרה דומה לפני כשלושה שבועות. הם נחתו בדלהי וביקשו להגיע למיין בזאר כדי לחפש גסטהאוס באזור אבל לרוע מזלם נתקלו בנוכלים בהם נהגי מוניות, ריקשות, וכאלה שהתחזו לשוטרים. "כולם אמרו לנו שהמיין בזאר סגור, שיש הרבה הצפות ושהם ידאגו להסיע אותנו למלון מומלץ", סיפר ליאור. "האמנו להם. היו שם נהג ריקשה ולידו שוטר שמאוחר יותר הבנתי שהוא בכלל מתחזה ושהכול קומבינה על חשבוננו. נהג הריקשה עשה לנו סיבוב של שעה וחצי, לקח לנו 200 דולר, הבנו שאכלנו עקיצה מהסרטים וזה  מבאס על ההתחלה בטיול שעוקצים אותך".

עוקץ בהודו (צילום:  lakshmiprasada S, shutterstock)
בעוקץ משתתפים לא מעט מקומיים. שימו לב | צילום: lakshmiprasada S, shutterstock

מה חשוב לדעת? "כשנוחתים בהודו בפעם הראשונה לא להאמין לכל דבר ולא להגיד זו הפעם הראשונה שלכם במדינה. אם אומרים לך שהמיין בזאר ובית חב"ד סגורים תבינו שזה עוקץ שרוצים לגנוב לכם את הכסף", הסביר ישראלי המרבה לטייל בהודו.