אלה כל המקומות החדשים שנפתחו או ייפתחו בקרוב בארץ:

>> לכל המלונות החדשים שנפתחו השנה

>> לאטרקציות החדשות שנפתחו השנה

>> לאתרי הטבע ומסלולי הטיול החדשים שנפתחו השנה

 

זה מה שקרה בשנה שעברה: הצצה למקומות שנפתחו ב-2022


2023 מסתמנת כשנת החזרה לשגרה מבחינה תיירותית. ומה הטרנדים הגדולים שצפויים לנו? האטה בפתיחת מתחמי צימרים יוקרתיים, שמרקיעים מעל ל-2000 שקל לילה לזוג, ומעבר לוילות גדולות, צמודות בריכה, שיכולות לארח את כל המשפחה המורחבת. וגם, חזרה למתחמי קמפינג משודרגים, לאירוח הכפרי-קיבוצי ולאכסניות, שהשתפצו והפכו למאוד מבוקשות.

נראה שגם טיולי השטח ירדו מגדולתם לטובת סיורי קונספט ארובניים, ובהם הסיורים הקולינריים שהם תפוח האדמה התיירותי הכי לוהט. וכמובן שdo טרנד עגלות הקפה על מצוקים, בין שדות ומול נופים, שנולד בעקבות הקורונה כאן כדי להישאר. עוד טרנד פורח הוא הרופטופים במלונות, שהעבירו את הבילוי מהלובי לגג שם השיקו בריכות, מסעדות וברים. ומה לגבי מלונות חדשים? השנה נפתחו וצפויים להיפתח מעט מלונות, אבל חכו ל-2024, שתהיה שנת המלונות הרשמית אז צפויים להיפתח מעל 20 חדשים בהם 10 באילת.

אז לכבוד חג הביכורים וכדי שתישארו מעודכנים, קבלו את כל המקומות שנפתחו ממש לאחרונה או עתידים להיפתח ממש בקרוב:

מלונות חדשים בארץ

מלון רפאל האוס, ראשון לציון

הבשורה שיוצאת מראשון לציון היא "יש לנו מלון", והוא הראשון בעירו של הברון. הראשון של ראשון התמקם במבנה היסטורי שהוקם במאה ה-18 על ידי הברון רוטשילד, שימש כבית הפקידים, אכלס את העירייה והקפיד לשמור על אופיו, סגנונו ושורשיו. בשנים האחרונות הבית עבר שימור מוקפד, הפך למלון בוטיק יוקרתי ופתח את שעריו בראשית והחודש.

רפאל ממוקם במדרחוב רוטשילד, מול גן העיר ובסמוך למסעדות ולברים נחשקים, וכולל 30 חדרים מרווחים, וסוויטה יוקרתית אחת, שעוצבו בסגנון קלאסי-אלגנטי שמתכתב עם ההיסטוריה של המבנה המקורי. כנגזרת להיסטוריה הם מבקשים שנרגיש כמו רוטשילד ומציעים נהנתנות בלי בושה וחווית אירוח בסטנדרטים של משפחת רוטשילד. כדי שנרגיש כמו הברון יגישו שמפניה בכניסה, ילוו לחדר, ינגנו בפטיו מוזיקה טובה ובטרקלין יגישו כיבודים ופינוקים לאורך היום. במהלך השנה ייפתחו במלון גם בר ומסעדת שף.

רפאל האוס ראשון לציון (צילום: אורי אקרמן)
צילום: אורי אקרמן

לעוד פרטים


מלון בראון רד סי, אילת

קולקציית מלונות בראון היא השחקנית החדשה באילת והיא דינמית ומובילה מהפך בעולם המלונאות המקומי. מלונותיה משדרים ווייב בלייני עם מסעדות טרנדיות, ברים סקסיים ובריכות על הגגות, שיוצרים חווית נופש באווירה מדליקה. הקבוצה נכנסה לאילת ב-2022 ופתחה מאז שני מלונות, השלישי נפתח בימים אלה, והרביעי, שמקפיץ אותם לדרגת מלון יוקרה, יפתח באוקטובר 2024.

לשלישי, ולטרי שבחבורה, קוראים בראון רד סי (לשעבר סנטרל פארק), והמעבר לידיים החדשות הוביל לחידוש כולל ולעיצוב בהשראה מדברית, רגוע, בקשת של צבעי אדמה ושימוש בחומרים טבעיים. במלון 167 חדרים וסוויטות, בריכה גדולה ולצידה בריכת מקורה לקטנים, פינות זולה עם מיטות אפיריון, ערסלים, סנאק בר, מסעדה, חדר צ'יל עם משחקי קופסה, חדר כושר, ג'ימבורי, GAME ZONE לנוער, ובקרוב ייפתחו גם ספא ואולם כנסים

בראון רד סי (צילום: מקס קובלסקי)
צילום: מקס קובלסקי

> התארחנו במלון בראון רד סי וזה מה שחשבנו עליו

לעוד פרטים


בית אלפראשה, עכו העתיקה

החזון של אלפארשה, בית הפרפר בערבית, קשור ל-Chaos Theory ואפקט הפרפר המתאר איך שינוי קטן, ממצב ראשוני, יכול לגרום בהמשך לשינוי גדול, אותו הם משליכים על חברות וכבוד בין תושבי העיר העתיקה לאורחים, שיובילו לשינוי רחב. את השינוי הם מובילים באמצעות סוויטות האירוח החדשות שלהם, שצמודות ללובי ולגג עם נוף שמשקיף לחומות ולים, וכן במסגרת סדנאות בישול שהם עורכים בבית. הסדנאות מתבססות על הדגה המקומית, על הירקות והתוצרת שמגיעה מהשוק ומהאזור, ועל מנות האופייניות למטבח העכואי, הלבנוני והסורי, אותן מנחות נשים מקומיות שבנוסף לכישוריהן הקולינריים מביאות את אישיותן וסיפוריהן האישיים.

אלפשארה (צילום: אלפשארה)
צילום: אלפשארה

לעוד פרטים


אלאייה וילג', רמת פולג

דן נפתלי ורונן מניפז, שני יזמי נדל"ן, הייטק, וחיי הלילה, חברו לרשת סלינה ופתחו את אלאייה וילג' – כפר גלישה ו-wellnessהמחבר בין קהילה, תוכן ואמנות, ומציע חווית אירוח ייחודית הכוללת סדנאות המחברות בין גוף ונפש, בין אינדיבידואל לכלל ובין אדם לאדמה. הכפר ממוקם בסמוכת לשמורת פולג, במרחק צעד וחצי מהים, וכולל סלון קבלת האורחים, ספרים בחדרי האירוח, סדנאות תוכן, צרכנייה וארוחות של השף דידי מצרי.

אלאייה וילג' (צילום: מאיה ברק)
צילום: מאיה ברק

לעוד פרטים


Theatron Jerusalem Hotel & Spa, ירושלים

ה-Theatron Jerusalem, השכן של תאטרון ירושלים שגם מתכתב איתו בעיצובו החיצוני, הושק החודש. המלון, הממוקם בשכונת טלביה הנחשבת, שייך לאחים חסיד ומנוהל תחת מותג המלונות העולמיM Gallery. הוא תוכנן ועוצב בדגש על קלאסיות ואלגנטיות וכולל 90 חדרים דלקס וסוויטות יוקרתית, גדולות ומושקעות מאוד, וכן בית כנסת שהתואר מפואר הולם אותו ביותר.

מלון התיאטרון (צילום: יעל אילן)
ממוקם באחת מהשכונות היפות והמטופחות בירושלים | צילום: יעל אילן

לעוד פרטים


Mountain View, מושב ספיר

אוריון, הקרוואן החדש של ליה ואלעד שלי, ממוקם בצל עץ שיטה גדול, בשטח פסטורלי ושקט, שמציע חווית נופש ייחודית המתאימה לעד ארבעה אורחים. הקרוואן מאובזר עד הפרט האחרון וכולל מיטה זוגית, מטבחון מאובזר, פינת אוכל, חדר רחצה, ספה נפתחת, טלוויזיה, גנרטור ומים חמים.

צימר קרוואן בערבה התיכונה (צילום: Mountain View)
צילום: Mountain View

לעוד פרטים: 052-4260824


מלונות שהשתדרגו לאחרונה

מלון נגה, ים המלח

בטרם נגה עבר מתיחת פנים יסודית קראו לו גנים, ובגדול זו אותה הגברת רק בשינוי אדרת משמעותית - השקעה של 25 מיליון שקל לטובת המהפך. המלון הוותיק, הממוקם למרגלות ההרים ומול הים, עבר שיפוץ ועיצוב חדשני שהפכו אותו לצעיר, רענן, מואר ומזמין יותר, ובהתאם גם מותג מחדש על ידי רשת מלונות ישרוטל שהקפיצה אותו לקבוצת Isrotel Collection.

במלון 203 חדרים, שעוצבו בקו מודרני, שתי בריכות, סאונה יבשה, ג'קוזי, חדר כושר וספא מבית אספרי, המציע מגוון טיפולי גוף ויופי לצד טיפולים טבעיים.

מלון נגה ים המלח (צילום: ליאור גרונדמן)
צילום: ליאור גרונדמן

לעוד פרטים


מלון אחוזת אוהלו, כנרת

זוכרים את אחוזת אוהלו, האכסניה החינוכית מתקופת התיכון? אם כן, אז היא עדיין באותו המיקום, נושקת לכנרת וצופה אל "שם הרי גולן", אבל נטשה את התואר אכסניה והפכה למלון בעיצוב אקלקטי, מודרני עם נגיעה כפרית. עכשיו הדגש הוא על אירוח כפרי באווירה פסטורלית בשטחים הציבוריים וב-108 החדרים, בהם חדרים משפחתיים, חדרי דלקס וחדרי גן. בשטח המלון תמצאו גם טרקלין, אולמות כנסים, בר בלובי, מרפסת פנורמית וגינת משחקים לילדים. על הקולינריה אחראי השף עומאר חליל, שמשלב אוכל בדואי  אוריינטלי עם מטבח גלילי המתבסס יצרנים וגידולים מקומיים.

כנרתכנרת - מלון אחוזת אוהלו (צילום: איה בן נזרי)
צילום: איה בן נזרי

לעוד פרטים


אברהם הוסטל, תל אביב

שבועות הוא הסמן הימיני של אברהם התל אביב, שמציג את הביכורים שלו לחג - גג ירוק הפועל כמעבדה חיה, שני סניפים בירבזאר ו-FITHOO, מתחם לאימוני כושר. מדובר בשיתופי פעולה עם מגוון יזמים כשכל אחד מהם מביא תרבות בילוי וישראליות ההופכת את ההוסטל לסוג של מרכז קהילתי נחשק.

כך למשל גינת הגג של חברת Urban Daisy יוצרת אימפקט סביבתי עם צמחייה מגוונת, בדגש על צמחי תבלין וצמחי בר מעודדי האבקה. במרכז הגג הציבו מתקן לניטור וניצול אנרגיה ומסביב לו אזורי ישיבה ובר של קבוצת הבירבזאר. בר נוסף של הבירבזאר נפתח בלובי ויוצר אינטראקציה מעניינת עם הרחוב.

BeerBazaar Rooftop, אברהם הוסטל (צילום: מיקי ידין)
צילום: מיקי ידין

לעוד פרטים


מלון כפר הנופש רמות, מושב רמות

רמות הוא שילוב מנצח של מלון עם כפר נופש, למי שאוהבים את החדרים והאווירה המלונאית מול המעדיפים צימרים אבל עם שירותי מלון. הכפר היפה משתרע על שטח עצום, מוקף מדשאות וגנים מטופחים, וכולל 125 חדרים מתוכם 49 בקתות טבע עם ג'קוזי ומרפסת, ובקתות Chalet Deluxe צמודות סאונה פרטית.

המלון עבר מתיחת פנים בלובי, במסעדה ובחדרים שהעניקו לו מראה עדכני ורענן. במסגרת השדרוגים הם התחדשו לאחרונה ב-View point – שש בקתות יפות, יוקרתיות וגדולות מאוד, שזכו לעיצוב וריהוט חדשני שמשלבים בהרמוניה בין מודרניות לכפריות בצבעים מונוכרומטים מרגיעים. החלל משתרע על 50 מ"ר וכולל מיטת קינג סייז, ספות שזלונג, שתי טלוויזיות 65 אינץ', והשיא בריכת אינפינטי מחוממת שמנהלת דיאלוג עם הכנרת המשתרע ממול.

כפר הופש רמות (צילום: באדיבות המלון)
צילום: באדיבות המלון

לעוד פרטים


מלון עכותיקה, עכו העתיקה

עכותיקה הוא מלון בוטיק ייחודי ואותנטי שמציע חוויית אירוח אחרת, בין השאר בשל 14 חדריו, שפזורים בין הסמטאות הציוריות של העיר העתיקה. המלון נמצא בתנופת התחדשות ובמהלך הקיץ ישיקו שתי סוויטות חדשות – הראשונה, האינטימית בסמטה, תתפרש על  36 מ״ר והשנייה, הטורקית, על 57 מ"ר + ג'קוזי בגודל 16 מ"ר. שתי סוויטות נוספות יפתחו עד סוף השנה ויהיו עם חימום תת ריצפתי ואלמנטים של אמבטיות מיוחדות, כשבאחת תהיה גם שכשוכית ופאטיו פרטי.

בנוסף, לכבוד שבועות הם יחנכו את הרופטופ שלהם עם "הבר של תמר" - בר בקו ראשון לים, שמעבר לאוכל ולקוקטיילים קיציים משקיף לנוף ולשקיעות עוצרות נשימה.

הגג של עכותיקה (צילום: יחסי ציבור)
הגג של עכותיקה | צילום: יחסי ציבור

לעוד פרטים


בוטיק אל-רום, קיבוץ אל רום

שלב א' של מתחם האירוח הקיבוצי נפתח ב-2019 והציע 18 חדרים משפחתיים, שמתאימים גם לזוג + 4, ועכשיו הגיע שעתו של שלב ב' - חדרי כליל, שיושקו בחודש הקרוב. בקבוצת כליל  26 חדרים חדשים ומרווחים במיוחד, המתאימים לאירוח של זוגות ומשפחות, שזכו לעיצוב כפרי ברמה גבוה יותר מקודמיהם.

במתחם האירוח יש גם מועדון התכנסות, חדרי משחקים לילדים, מטבח מאובזר לבישול עצמי, אזורי ישיבה, אזור למנגלים ופינות מדורה, וכן גם קטיף עצמי, קרטינג פדאלים לילדים ומיצג על הקרב בעמק הבכא.

בוטיק אל רום (צילום: תיירות אל רום)
צילום: תיירות אל רום

לעוד פרטים


מלונות שייפתחו בקרוב 

רשת מלונות פתאל

הרשת נמצאת בתנופת פיתוח עצומה ודי אם נציין שעד סוף 2023 היא תשיק שלושה מלונות חדשים ותשפץ מהיסוד ארבעה נוספים. החדש הראשון הוא מלון כנען בצפת שיושק ביולי, יהפוך למלון Wellness ויצטרף לקולקציית היוקרתית Fattal Limited. הבא הוא מלון Reception מקבוצת 7MINDS, ליין מלונות הבוטיק של הרשת, הממוקם בבניין הקבלה לשעבר, ובצמוד לכיכר דיזינגוף. vמלון יושק בספטמבר ויכלול 76 חדרים, רופטופ עם בריכה, ספא ומסעדת בראסרי של קבוצת ירזין. השלישי הוא מלון CUCU jaffa, הממוקם בשדרות ירושלים המתחדשות של יפו וצפוי להיפתח גם בספטמבר. במלון 109 חדרים, שתי מסעדות, Roof Top עם בריכה פנורמית וקונספט הומוריסטי ומשוגע, עם דקורציה של בלוני קרמיקה בחזיתו.

מלון קוקו (צילום: באדיבות הרשת)
צילום: באדיבות הרשת

לעוד פרטים


מלון נובה, אילת

נובה של רשת מלונות אטלס, עושה מהפך בנראות, בקונספט ובעלות של 30 מיליון שקל. המלון המחודש מעוצב בהשראת חאן מדברי ובגישה היברידית, שמותאמים למשפחות, מצד אחד, ולזוגות וסינגלים מהצד השני. שלב א' כמעט והסתיים - חידוש חדר האוכל, הבריכה והספא, והתקנת שכשוכיות חיצוניות ל- 10החדרים. בחזית החיצונית הוסיפו אזור צ'יל למבוגרים, ואזור ירוק, שהוא מעין אואזיס מדברי עם ערסלים ופרגולה מצלה. עכשיו עוברים לשלב ב' ו-ג' שיתחיל בסוף 2023. בתוכנית המשך חידוש 190 החדרים, הסוויטות והמסדרונות, והקמת גג להופעות.

מלון נובה (צילום: באדיבות המקום)
צילום: באדיבות המקום

לעוד פרטים


מלון Brown Brener House, תל אביב

הבניין המיתולוגי של מועצת פועלי תל אביב (ברחוב ברנר) נמצא בימים אלה בשיאו של מהפך לקראת פתיחתו בקיץ. על העיצוב אחראית האדריכלית דנה אוברזון, שעיצבה אותו בסגנון רטרו היי-אנד אלגנטי בהשראת ה"אלגנצה" התל אביבית של ראשית המאה ה-20.

את המשרדים יחליפו 144 חדרים וסוויטות, בהם חדרי קרקע צמודי פאטיו ואמבט זרמים זוגי, אליהם יצטרפו גם ספא, חדר כושר, מסעדת שף – ששמו עדיין חסוי, מתחם עסקים וכנסים ורופטופ עם פנורמה אורבנית.

מלון Joseph Brown (צילום: באדיבות הרשת)
צילום: באדיבות הרשת

לעוד פרטים

 


 

אטרקציות חדשות

פארק המים, אופקים

באין ים באופקים הבריכה המקומית היא התחליף הכי ראוי. ואם בריכה למה לא פארק מים כדי לשמח את ילדי העיר והסביבה, ובכלל? אז משבוע שעבר יש באופקים גם וגם – גם בריכות וגם פארק מים חדש שמשתרע על 7 דונם וכולל חמש מגלשות בגובה 8 מטר, בהן מגלשת אבובים באורך 86 מטרים ומגלשות נוספות באורך 4-58 מטרים וכן גם מזרקות מים, בריכה גדולה, בריכת פעוטות, מסלול מיני גולף, מדשאה ומתחמי ישיבה.

פארק מים אופקים (צילום: מיכאל פורלטוב)
צילום: מיכאל פורלטוב

לעוד פרטים


City tour - קומותיים בירושלים

ירושלים הרים סביב לה, והיכולת לחוות את כל אתריה ונופיה בזמן קצר כמעט בלתי אפשרי, אז בדומה ללונדון, ברצלונה ואתונה, גם היא הצטיידה באוטובוס קומותיים המאפשר לראות, לחוות ולגלות אותה בקווקי של כשעתיים, בעודכם ישובים בקומתו השנייה, הפתוחה, ומשקיפים עליה מגבוה. מדובר בסיור פנורמי מודרך בשמונה שפות, ובאמצעות אוזניות שמע, שסובב את העיר בין צירים מרכזיים ואתרים היסטוריים, אתרי תרבות ואמנות, תצפיות, שווקים, מסעדות, מלונות ועוד. לאוטובוס שני מסלולי טיול: City tour - מסלול רציף של כשעה וחצי, ו-Hop on Hop off - מסלול המאפשר נסיעה, ירידה ועליה ללא הגבלה ב-25 תחנות על הדרך עם רכישת כרטיס שתקף ל-1-3 ימים.

אוטובוס אדום בירושלים (צילום: דנה חפצדי ירושלים שלי)
צילום: דנה חפצדי ירושלים שלי

לעוד פרטים: 2800*


אקסטרים באוויר - מכדור פורח, קיבוץ שמרת

תיירות הגליל המערבי התחדשה באטרקציה אקסטרימית – טיסה בכדור פורח המרחף מעל המרחבים שבין ההר לים. בכדור הצבעוני יכולים לטוס עד חמישה נוסעים ואחרי טקס הדלקת המבער, הכניסה לסל וההמראה באוויר, מצטרפים למעופן של להקות השקנאים והחסידות המתעוררות עם אור ראשון, וחולפים מעל השדות, ערוצי הנחלים וחומות עכו העתיקה -  פנורמה עוצרת נשימה על רקע הזריחה.

אקסטרים באויר כדור פורח, קיבוץ שמרת (צילום: אוצרות הגליל)
צילום: אוצרות הגליל

לעוד פרטים


מנהרת כרם, ירושלים

כרם היא מנהרת רכיבת האופניים הראשונה בארץ, ומהפרויקטים החדשים בעיר בו הושקעו כ-25 מיליון שקל. אורך המנהרה 2.1 ק"מ והיא מחברת את המקטע האחרון של שביל האופניים הסובב את ירושלים, בין נחל רפאים לעמק מוצא. השביל והמנהרה הם יחידים מסוגם ואורכם 42 ק"מ המקיפים את העיר ההיסטורית והחדשה ברכיבה אחת. המנהרה, שהכניסה הדרומית אליה בפארק רפאים, מתחת לעין לבן, והכניסה הצפונית בנחל עין כרם, מציעה חוויית רכיבה וטיול המתאימה גם לרוכבים חובבים. לאורך המנהרה הותקנו מפוחים, מערכות חשמל ובטיחות מתקדמות, ובנוסף להיותה חלק מהשביל הסובב את העיר ואת פארק המסילה, היא מאפשרת גישה גם לשכונת עין כרם, לגן החיות התנ"כי, לאקווריום ישראל ולמעיינות עין לבן ועין חנייה.

שביל אופנים מנהרת הכרם (צילום: ארנון בוסאני)
צילום: ארנון בוסאני


גשר האופניים בעמק הצבאים, ירושלים

ואם באופניים עסקינן, בראשית החודש נחנך גשר שביל אופניים חדש כחלק מהמיזם הענק לשדרוג פארק עמק הצבאים. השביל הוקם לצד טיילת להולכי רגל, שאורכם 1.3 ק"מ המחברים את שבילי צומת פת וגולומב עם השבילים העתידיים, המתוכננים לקום במחלף בייט וכביש 16. הפארק הוא פנינת טבע בלב העיר, המתפרש על 250 דונם של ריאה ירוקה, ומלבד 83 הצבאים החיים בעמק אפשר לראות עושר של צמחיה, מכרסמים, עופות, יונקים, זוחלים ואפילו טורפים.

גשר האופנים בעמק הצבאים (צילום: ארנון בוסאני)
צילום: ארנון בוסאני


קאנטרי שוק עליה, תל אביב

לזה לא ציפינו, שוק שהפך לקאנטרי קהילתי. הקאנטרי, שנפתח באפריל, ממוקם במה שהיה השוק המקורה הראשון בעיר (מול שוק לוינסקי) ולאחר פינויו הפך למבנה לשימור. המבנה בן 100 היה בראשיתו בית ספר למשק בית ולחקלאות לנשים ובשנות ה־30 הפך לשוק קמעונאי. השוק נסגר ב-2010 ועל שטחו הוקמו בתים, גינה ציבורית וחניון עירוני, והשוק המקורה הפך לקאנטרי, כשקומת הקרקע שלו עברה שימור והתוצאה מרגשת ביופייה. בקומה הראשונה בנו שלוש בריכות מקורות, בית קפה ושורת חנויות בחזיתו לרחוב, ובקומות מעל אולם כושר, חדרי סטודיו, אודיטוריום, מתחם עבודה שיתופי, מרפסת גג.

קאנטרי העלייה (צילום: אילן ספירא)
צילום: אילן ספירא

לעוד פרטים


פארק יצחק שדה, תל אביב

פארק אורבני חדש המשתרע על 8 דונם, שהוא חלק מפרויקט התחדשות עירונית של מתחם רחוב יצחק שדה. בפארק שולבו רעיונות ותכנוניים יצירתיים בהם טיילת היקפית, חורשה ארץ ישראלית עם כ־160 עצים, פרגולת עצי תות, בריכה אקולוגית בגודל 900 מ"ר, מתקני שעשועים ומשחק, מתקני כושר, ומאגר תת קרקעי, הראשון בעיר, להשהיית מי נגר. כתובת: חוב יצחק שדה 4.

פארק יצחק שדה (צילום: סטודיו אורבנוף)
צילום: סטודיו אורבנוף


 פארק המדרון, שכונת עג'מי, ביפו

כחלק ממדיניות עיריית תל אביב-יפו לעידוד קהילתיות ויצירת מרחבים ציבוריים הקימו על המדרון הגולש לים פארק קהילתי חדש. הפארק, מהגדולים והנגישים בעיר, מציע מתקני משחקים גדולים, מגוונים ורב גילאים, מתחם נינג'ה, מתחם כושר עם מתקנים פונקציונליים, מתקנים הידראוליים ומתקנים המותאמים לבעלי מוגבלויות, גינת כלבים, מתחם מנגלים, שולחנות וספסלי בטון מעוצבים, גידור מקיף, הצללה ותאור, לד.

פארק מדרון (צילום: אילן ספירא)
צילום: אילן ספירא

טיילת אשקלון

רצועת החוף של אשקלון היא מהארוכות בארץ, שנמתחת לאורך 12 ק"מ של חופים יפהפיים, נקיים ומטופחים, אליהם מצטרפת גם הטיילת העירונית. לאחרונה הושלם גם המקטע הצפוני של הטיילת שביחד יוצרים 8 ק"מ של בילוי מושלם מול הים. לאורך הטיילת הכשירו גני משחקים, מתחם אקסטרים, שבילי הליכה ואופניים, מתקני כושר, מתחם נינג'ה, פינות ישיבה, שדרת עצים מצלים וכסאות גבוהים בקו ראשון לים. במרכז הטיילת ממוקמת המרינה היפה, שהפכה למתם בילוי תוסס מול היאכטות העוגנות ברציפים, עם בתי קפה, מסעדות וברים ליליים.

אשקלון - הטיילת הצפונית (צילום: אדי ישראל)
צילום: אדי ישראל

לעוד פרטים


סמסם, מושב קדמת צבי

עגלות הקפה הן כבר יותר מטרנד קורונה, ולאור העובדה שאנחנו אוהבים אותן הן הפכו לדיירות קבע על תוואי מסלולי הטיול של כולנו. הטריה שבעגלות היא סמסם שהגדילה והתנחלה בתוך קרון רכבת ישן שניצב בלב שדה הדסים. הקרון שודרג, עוצב והפך לבית קפה מקסים וידידותי למשפחות ולאוהבי סטייל ואוכל טוב. הבעלים היא נועם שרון, אופה מוכשרת שמגישה בריוש ממולא גבינת בושה ממגבנת מינאס השכנה, מאפה ממלוא בבשמל מוסקט, מסקרפונה ועלי חמציץ, מנגולד וסלק, שליקטה בשדה הסמוך. לצד המאפים אפשר לרכוש בירות, יינות, דבש ופירות יער מהגולן, וחלות שבשבילן שווה להגיע מרחוק. פתוח ברביעי-שישי 08:30-14:00.

סמסם, מושב קדמת צבי (צילום: אפרת מוסקוביץ)
צילום: אפרת מוסקוביץ

לעוד פרטים


קטיפינה, מושב נווה אטיב

קטיפינה היא עגלת קפה חדשה שהתמקמה במקום הכי קריר ונעים בארץ, בלב מטע דובדבנים, מול נוף החרמון. התפריט המוגש הוא בריא וייחודי וכולל קערות אסאי, כריכים, סלטים, בלינצ׳סים, מאפים וקפה טוב. לאלה תוסיפו את קטיף הדובדבנים העצמי, שמתקיים שם בחודש הקרוב וקבלתם שילוב מושלם לבילוי צפוני.

קטיפינה, עגלת קפה בטבע (צילום: עדן לאה לרר)
צילום: עדן לאה לרר

לעוד פרטים


אלקע בר, קיבוץ עין זיוון

קיבוץ עין זיוון הפך למעצמה קולינרית מעניינת וטעימה עם הכוכבים מטרלו, החומוסייה, דה קוואליטה, דה קרינה, שוק האיכרים והיקבים בהט ולפלטר. עכשיו הצטרף לחבורה גם אלקע בר - פודטראק ובר אוכל בניצוחו של השף דור אלקלעי. האלקע ממוקם במצפה רונן, המנציח את רונן גלבוע מצוות תיירות עין זיוון, וצופה אל עמק הבוסתנים ומטעי התפוחים והדובדבנים שבעמק קוניטרה. לצד הפודטראק דוד הקים בר והציב שולחנות ושמשיות להתענג מול הנוף עם בייגלס, פרייד צ'יקן, פורל צרוב ובקר ג'רסי (שייטל עם שום קונפי), לצד בירות מקומיות ויינות הגולן.

אלקע בר (צילום: תיירות עין זיוון)
צילום: תיירות עין זיוון

לעוד פרטים: 052-6904407


פרימורדיה – חוות פטריות, קיבוץ עין זיוון

עוד במסגרת ההתחדשות הקיבוצית, חווה לגידול פטריות שהקימו החקלאים אלכס מרינה וימיאל סמו, שהתאהבו בפטריות, העמיקו את הידע והקימו את החווה. החווה מתמחה בגידול פטריות מיוחדות, עשירות בטעמים ובעלות יתרונות תזונתיים ובריאותיים, בהן רעמת האריה וצדף כחול, ורוד וצהוב. בנוסף, החווה פתוחה למבקרים ואלכס וימיאל עורכים סיורים מודרכים ומספרים ומציגים את אופן גידולן וייחודיותן, שלאחריהם תוכלו לסיים בשופינג. מחיר: 25 שקל לסיור, שמומלץ מגיל 13.

חוות פרימורדיה (צילום: פרימורדיה)
צילום: פרימורדיה

לעוד פרטים: 052-2824848, 054-6603991.


המכבסה, קיבוץ בית העמק

בעבר היו כאן המכבסה והמקלחת השיתופית של הקיבוץ ולאחרונה החליפו אותם הגלריה של לירז אלבז - מעצבת הוליסטית שעזבה את רחוב שנקין לטובת המכבסה; האטליה של הציירת זוהר פלקס; הסטודיו לאופנה של gig; האוסף של REVI- חנות יד שנייה נהדרת; לחם סער - המאפיה ובית הקפה הקטן והמתוק של האופה יובל סער, ובימי שישי מצטרף הפנינג של מופעים ויריד אמנים ססגוני, שביחד הפכו את המכבסה למתחם תיירות אטרקטיבי. המתחם החדש מצטרף למגוון אטרקציות נוספות בקיבוץ בהן בית פתוח לאמנות, סדנאות משחק, סדנאות אוכל, וחדר אוכל קיבוצי שפתוח לכולם.

מתחם המכבסה (צילום: אוצרות הגליל)
צילום: אוצרות הגליל

לעוד פרטים


פארק פתחת קדרון, ירושלים

העיר התחדשה לאחרונה בפארק נוסף המתפרס על כ-30 דונם מעל שכונת ואדי ג׳וז. במסגרת העבודות הוקמו גן משחקים, מזרקה, מגרשי קט-רגל וכדורסל, שולחנות פינג-פונג, מתקני כושר, מסלול אופניים, אזורים המיועדים לפיקניק, ובקרוב יפתחו גם בתי קפה.

פארק פתחת קדרון (צילום: ארנון בוסאני)
צילום: ארנון בוסאני


אטרקציות שייפתחו בקרוב

פארק מים, אילת

פארק המים האילתי היה אמור להיפתח כבר לפני כשנתיים אבל מאז פתיחתו רק הולכת ומתרחקת, מסיבות כאלה והאחרות, והדד ליין האחרון לפתיחתו הובטח לקיץ הקרוב, ואמרו אמן. בפארק, הממוקם על השטח של עיר הסרטים לשעבר, יהיו שלושה מגדלים עם 24 מגלשות, בריכות גלים, סירות מתנגשות, קרוסלות מים, עולם הילד, דוכני מזון, מסעדה ואולם אירועים.

פארק המים באילת

פארק הטרמינל, אילת

לאחר פינוי הטרמינל המיתולוגי של אילת הוא עובר בימים אלה מתיחת פנים ועל שטח מסלולי ההמראה והנחיתה מכשירים פארק ירוק. הפארק ישתרע על 150 דונם וכחלק מהעיצובו הייחודי ישתמשו במכולות דו-קומתיות שיאכלסו דוכנים ומסעדות. בין המדשאות יפתחו שוק אוכל, מתחם להופעות ופארק עם מתקני שעשועים בהם רכבת הרים, גלגל ענק, כדור פורח, מתחם נינג'ה, פארק חבלים ופארק מוטורי. צפי פתיחה: סוף 2023.

פארק הטרמינל  (צילום: דרמן אדריכלים)
צילום: דרמן אדריכלים

מדבריום, באר שבע

האם יש אריות, נמרים, קרנפים וקופים בבאר שבע? מסתבר שכן ובקרוב גם תוכלו לראות אותם הכי מקרוב, לא בתוך כלובים ולא מאחורי גדרות, ככה, ישר ולעניין. הם ועוד כ-100 סוגי בעלי חיים יתכנסו במדבריום – פארק מדברי אינטראקטיבי, חדשני וחווייתי, בו החיות יסתובבו חופשי בשטח בעוד המבקרים ירגישו שהם מטיילים בתוף הטבע ויוכלו לצפות בהם בהתאם לטופוגרפיות - מעל גשרים, מעבר לפלגי מים, בין סלעים ומתוך מערות וצינורות. צפי פתיחה, במהלך 2023.


נמל יפו

העבודות ברציף ובמחסנים 2 ו-3  לקראת סיומם וחלקם כבר פתוחים למבקרים. מחסני הנמל הם מבנים היסטוריים שבנו הבריטים בתקופת המנדט ,שעברו בשנים האחרונות שיפוץ, שימור ושינוי ייעוד והפכו למרכז תיירות, תרבות, פנאי, קהילה, קולינריה ומסחר, לצד נמל הדייגים הצבעוני. בנוסף, הנמל הופך למרחב חדשנות ובבנייתו החדשה שילבו את מכולות המשא הממוחזרות, בנו בנייה ימית מבטון אקולוגי שמעודד התיישבות בעלי חיים, מפיקים אנרגיה מלוחות סולאריים וטריבונות רוח, והשיא - יוצרים חשמל מגלי הים. בסמוך למחסן 2 יוקם מלון ומחסן 3 עתיד לאכלס את "בית המכולות" - מתחם הקיימות והחדשנות שיהיה הלב השוקק של הנמל המחודש וצפוי להיפתח בסוף 2023.

ב-29.5-4.6 ישיקו במחסנים את "צבע טרי" – יריד האמנות והעיצוב הנחשב, שיחשוף לראשונה אותם ואת הכיכר העירונית המחברת ביניהם.

לעוד פרטים


תא תרבות קריית המלאכה, תל אביב

בשקט, בשקט, הפכה קריית המלאכה מאזור של תעשייה למתחם תרבות ותיירות ואבן שואבת לאמנים ולגרפיטי שמשתולל בין רחובותיה. את מקום המפעלים והמוסכים כבשו סטודיו וגלריות אמנים, חדרי מוזיקה, מסעדות ובתי קפה שכונתיים, ביניהם נערכים סיורים בעקבות בעלי מלאכה, אמנים וגרפיטי. אל אלה הצטרף לאחרונה תא תרבות - מרכז קהילתי ותרבותי ומרחב ציבורי משותף, המשמש כחולייה מקשרת בין קהילת האמנות והאמנים לבין קהל המבקרים ושוחרי האמנות, שעוזר להתמצא בין שלל חללי התצוגה והאירועים בקריה. המרכז משמש גם למפגשים מקצועיים לאמנים, מרחב לסדנאות והרצאות, לפעילויות בתחומי התרבות והאמנות, ומקום שבו אפשר ללמוד, להיפגש ולהיחשף לעשייה המקומית, המגוונת.

תא תרבות קריית המלאכה (צילום: אמנון חורש)
צילום: אמנון חורש

לעוד פרטים


אלוף בצלות, שכונת פלורנטין, תל אביב

ואם אתם כבר בקאנטרי ובפלורנטין, סורו לסמטת אלוף בצלות שאכלסה בעברה את שוק הרצליה ההיסטורי והפכה לכיכר אורבנית. בשלב א', שנמצא לקרא סיום העבודות, הכשירו מדשאה, פינות ישיבה, בימות עץ לפעילות וחדרונים שמאכלסים גלריה, מזנון ושירותים. בשלב ב' הבניינים בהם פעל השוק יעברו שימור ויהפכו למרכז תרבות, קיימות ופעילות.

אלוף בצלות, שכונת פלורנטין (צילום: באדיבות עיריית תל אביב- יפו)
צילום: באדיבות עיריית תל אביב- יפו


בית השידור, תל אביב

בית השידור הראשון,  ובשמו הרשמי תחנת תל חיים, הוא מבנה היסטורי מרתק ומשמעותי שטרם קום המדינה פעלה בו תחנת שידור מחתרתית של קול ישראל, ממנה שידרו את הכרזת המדינה. במבנה פעל גם בונקר בו נמצאים עד היום המשדרים המקוריים, המהווה סמל ליוזמה, יצירתיות וחלוציות. התחנה תעבור בקרוב תהליך שיפוץ ושימור ובספטמבר תפתח כבית לעולמות הרדיו והשידור, כולל אולפן שיציע סדנאות ליצירת פודקאסטים ושידורי רדיו. בנוסף, התחנה, הממוקמת בתפר בין ארבע שכונות בדרום-מזרח העיר, תהווה נקודת מפגש לסיפורים מקומיים השזורים בסיפור המקום. איפה: רחוב משה דיין פינת יצחק שדה.

בית השידור (צילום: באדיבות עיריית תל אביב- יפו)
צילום: באדיבות עיריית תל אביב- יפו


פארק אקו ספורט, אשקלון

בימים אלה נשלמות העבודות על הקמתו של הפארק הממוקם במרכז העיר. הפארק הייחודי מתפרס על פני 600 דונם והוא תוכנן כפארק עירוני עכשווי וסביבתי, המשמר את המשאבים הטבעיים והמערכות האקולוגיות הקיימות במקום. התוכנית נשענת על שני גופי מים – בריכת החורף הטבעית ואגם מלאכותי חדש שמתפאר בהיותו הגדול ביותר בארץ. מסביב לבריכת החורף יוקמו מרכז לחינוך סביבתי ומסתורי צפייה בציפורים, ומסביב לאגם מתוכננים אזורים פעילים בהם מוקדי ספורט, מסלולי ריצה, מתקני משחק, מדשאות ואזורי פיקניק, אמפי פתוח, בתי קפה, ושבילי הליכה ואופניים שמחברים את שני חלקי הפארק.


ZOZO, מושב רמות

זוהר שרון, שמוכרת יותר בכינוי זוזו, גדלה בצמוד לצימרים המשפחתיים (בקתות בלבן), וספגה את תורת האירוח ממיכל, אמא שלה. אחרי הטיול הגדול, סיום התואר ועבודה במסעדות המובילות בתל אביב, חזרה למושב ותפתח את zozo  - בית מארח בצמוד לצימרים ומול הנוף המרהיב של הכינרתהבית, הפתוח לכולם, יוצר חיבורים ייחודיים בין אנשים ליין טוב, להום סטיילינג, לסדנאות, אירועים, מוזיקה, ולדברים טובים בכלל, בהם גם מעדנייה שמציעה את תוצרת הגולן: יינות, גבינות, שמני זית, עוגות, חלות ומתנות. בנוסף היא מציעה ארוחות קלות בהן אסאי בול, מוזלי, כריכים ופלטת גבינות מקומיות, שמוגשות על הדק ובגינה היפה המשקיפה לאגם.

זוזו (צילום: יעל שרון)
צילום: יעל שרון

לעוד פרטים


הסטודיו לבישול ואירוח, שוק תלפיות, חיפה

המקומיים קוראים לה "מלכת השוק" אבל ברגיל קוראים לה ורד פרן והיא שפית ומובילת סיורים קולינריים בשוק תלפיות – השוק הכי מתחדש ומדובר היום בארץ, שבשנתיים האחרונות עובר מהפך עם מסעדות, ברים, גלריות, אמנים ומגוון יוזמות תיירותיות לצד הדוכנים. ואם "מלכה", אז יש לה גם ממלכה חדשה – בית ערבי מרשים ביופיו, שנבנה בשנות ה-30 עבור האצולה המוסלמית, והוא סיפור מרתק בפני עצמו.

הבית ממוקם בלב השוק, משקיף לדוכנים מצד אחד ולים ולנמל מצידו השני, עבר שחזור ושימר את קשתות האבן, הרצפות המצוירות וחלונות העץ, ומהחודש הבא יהפוך לסטודיו לבישול ואירוח. בנוסף לסיוריה בשוק ורד תארח את המטיילים והמבקרים לארוחות, לסדנאות בישול ולשיתופי פעולה עם שפים ויקבים, ותפתח אותו לתערוכות, הרצאות, ומופעים אינטימיים, ובהמשך תשיק בגינה גם גלריה ובית קפה קטן.

לעוד פרטים


מרכז מבקרים, נאות חובב

בשטח נשלמים הפינישים האחרונים להקמת מרכז המבקרים לכימיה, תעשייה וקיימות, ע"ש אלי הורביץ ז"ל, שצפוי להיפתח בעוד כחודשיים. המרכז החדש בנוי ממספר מוקדים בהם 17 מיצגים אינטראקטיביים המשלבים מסכי מגע, מסכי הולוגרמה, סרטונים ופעילויות המציגות את עולם התעשייה הכימית בארץ בכלל ובנאות חובב בפרט, לצד הכרות עם עולם המדע והשמירה על הסביבה. בעמדה אינטראקטיבית מיוחדת מככבים פרופ' דן שכטמן, פרופ' אברהם הרשקו ופרופ' אהרון צ'חנובר, זוכי פרס נובל לכימיה, שמספרים את סיפורם האישי והישגיהם המדעיים. מוקד נוסף הוא שדרת המפעלים - עמדות של מפעלים שפועלים בפארק התעשייה המקומי, שמציגים את פעילותם המרתקת.

מרכז מבקרים נאות חובב (צילום: המועצה התעשייתית נאות חובב)
צילום: המועצה התעשייתית נאות חובב


 

אתרי טבע חדשים

גן לאומי סוסיתא, מורדות הגולן

סוסיתא, העיר הקדומה שנחרבה ברעש האדמה ב-749 לספירה עברה ב-20 השנים האחרונות חפירות ארכיאולוגיות ובמקביל נערכו עבודות שימור ופיתוח, שהיו מהפרויקטים המרכזיים שערכה רשות הטבע והגנים בשנה האחרונה, שגם הכשירה אותה למבקרים. באתר, המשקיף על הכנרת,  אפשר לחוות ולהתרשם משלל ממצאים ארכיאולוגיים בהם הפורום, כיכר העיר המרכזית, מאגר מים ענק, שמונה כנסיות, שרידי בזיליקה מפוארת ואודאון - תאטרון קטן ומקורה. במסגרת העבודות הוכשרו גם שני מבנים צה"ליים היסטוריים, הדרומי – משמש כמרכז מבקרים בו מוקרן סרטט על סוסיתא העתיקה, והצפוני – המתרכז בסיפור עין גב וסוסיתא בעת החדשה.

סוסיתא (צילום: חנוך טל)
צילום: חנוך טל

לעוד פרטים


שביל הפלמ"ח, יער נבי יושע, הרי נפתלי

בשורה למטיילי הצפון ובכלל – פתיחתה מחודשת של שביל הפלמ"ח, המחבר בין עמק החולה למצודת כח. השביל, שנסגר לפני כחודשיים, נפתח עכשיו שוב רק שהפעם בתוואי של 2 ק"מ שעוברים בדרך חדשה לגמרי שהיא נוחה, מתונה, בטיחותית, יפה ונופית יותר.

לעוד פרטים


שמורת טבע ייט"ב - נחל עוג'א, בקעת הירדן

נחל ייט"ב הוא מהנחלים הגדולים המנקזים את מזרח השומרון אל בקעת הירדן. בחלקו התחתון נובע מעיין שמזין פלג יפה הזורם בערוץ הנחל שבו עושר ומגוון מיני צמחים ובעלי חיים. המים נתפסים באמה וזורמים אל הכפר עוג'א א-תחתא דרך מגלשת מים ייחודית. בחודשים האחרונים המקום עבר מתיחת פנים על ידי הרט"ג, נוקה מזבל וסומן בשבילי טיול חדשים, ועכשיו אפשר ליהנות מחוויה משודרגת. ההולכים בשביל האדום, לדוגמה, ייהנו ממסלול מרהיב ביופיו, יחצו את אפיק הנחל ויגיעו אל הנביעה ה"כלואה" במבנה קטן ממנה שופעים המים אל אפיק, שבו בריכות טבעיות רדודות, דגים, וצמחיית נחלים.

עוג'א (צילום: סבסטיאן חגג)
צילום: סבסטיאן חגג

לעוד פרטים


עין ביכורה, ירושלים

עין ביכורה - הים של ירושלים, בפי המקומיים, נפתח מחדש לאחר שהיה סגור במשך ארבע שנים. המעיין ממוקם בצל עצי התאנה והרימון והכי כיף לטבול בבריכת האגירה שלו, או לנוח לצידו כשמנגד נשקפים הנופים היפים של החורש המקיף אותו. חובבי ההרפתקאות והאתגרים מוזמנים לרדת במדרגות הצמודות לבריכה, להדליק פנס, להיכנס לנקבה הצרה וללכת בזהירות עד למקור הנביעה במערה. המעיין הוא חלק מפארק הסטף ואם תוסיפו לו את סמיכותו לשבילי טיול ולמעיינות הסטף, וקבלתם את הבילוי הכי רטוב ומרענן לקיץ הירושלמי.

עין ביכורה, שמורת נחל הסטף (צילום: דוברות קקל)
צילום: דוברות קקל

לעוד פרטים


גן לאומי מצדה

בהר ההיסטורי, שהפך לסמל, נחנך לאחרונה "אתגר מצדה" - מסלול חדש וייחודי שחושף את מסתרי מצדה מחוץ לחומת הסוגרים. המסלול מאפשר יציאה בטוחה אל מחוץ לחומה וביקור במכלולים ארכיאולוגיים נסתרים, שעד היום היו ללא גישה בשל מיקומם המאתגר. כדי ליצור אליהם הנגשה יצרו מסלול הליכה אתגרי על שפת המצוק תוך שימוש בסולמות ומאחזי יד, כאשר ההולכים עליו חובשים קסדה ומחוברים עם רתמה לכבל בטיחות לכל אורכו. המסלול מתאים למטיבי לכת (מגיל 10) שייהנו על הדרך מנוף מרהיב המתחיל במדבר יהודה ומסתיים מול ים המלח.

מצדה (צילום: שלומית שביט, רשות הטבע והגנים)
צילום: שלומית שביט, רשות הטבע והגנים

לעוד פרטים


נקודת מפגש, מושב פארן

תושבי פארן הפכו את הגבעה הקטנה שבמושב לפינת קסם. הם הציבו ספסלי אבן ובוץ ופסל ציפורים מרשים שייצר האמן חמי ברקן בהשראת הספר "הנסיך הקטן". המקום פתוח למבקרים למנוחה, להאזנה לשקט ולהתפעלות מהנוף הבראשיתי, העוצמתי, המשקיף אל הרי רמת ברק והחממות החקלאיות.

נקודת מפגש , מושב פארן (צילום: דפנה רומנו)
צילום: דפנה רומנו

לעוד פרטים


עין מרזב, דרך השלום, בסמוך לעין יהב

עין מרזב הוא אתר ארכיאולוגי בן 1300 ששימש חווה חקלאית בין נחל נקרות לנחל ערבה. האתר המרשים עבר חפירות ושיקום במשך שבע שנים במהלכן התגלו בין השרידים שדות חקלאיים, פוגרות - מערכות הובלת מים משוכללות, חאן גדול, בתי מגורים ארעיים, מבנה בוץ גדולים, עליהן כתובות ברכה ותפילה בערבית. בתום השיקום. האתר נפתח בחודש שעבר למבקרים.

לעוד פרטים


חוות הרצל, יער חולדה

מבנה האבן המפואר שניצב בלב יער חולדה, ונקרא על שמו של חוזה המדינה, נפתח בימים אלו מחדש ביוזמת קק"ל והמועצה האזורית גזר, זאת לאחר שהיה סגור במשך עשור.

יער חולדה של קק"ל משתרע על שטח של כ-215 דונמים והוא נגיש, קרוב למרכז ורלוונטי לאלפי ישראלים. סיפורו שזור בהיסטוריה של מדינת ישראל ויש לו קשר ישיר לשחרור ירושלים ומלחמת השחרור. להנצחת גבורתם ניצבת בצומת חולדה אנדרטת הגבורה לזכרם של פורצי הדרך לירושלים. יער חולדה הינו היער הראשון שניטע בישראל לפני 120 שנה ועל פיו ניטעו בהמשך מרבית יערות הארץ.

חוות הרצל (צילום: דור קדמי)
צילום: דור קדמי