בעוד שבתחום הדיפלומטי נרשמת התחממות ביחסים בין המערב לקוריאה הצפונית, בתחום הצבאי יש מי שמעדיף להיות עם היד על הדופק: הפיקוד של צבא ארה"ב באוקיינוס השקט הגיש לאחרונה בקשה למטוסי ריגול נוספים שינטרו אחרי תכנית הגרעין של המדינה המבודדת.

מפקד הפיקוד גנרל הארי האריס העיד בקונגרס שבשנה האחרונה חל שיפור "מהיר ומקיף" ביכולת הטילים הבליסטיים של קוריאה הצפונית וביכולתה הגרעינית - ואין לו מספיק כלים לאיסוף מידע על האיום שהולך וגובר. לדבריו, הוא נאלץ להתחלק במטוסי הריגול והניטור עם פיקודים אחרים, והוא מבקש לקבל אותם באופן בלעדי - על אף שהוא מקבל כיום עדיפות על שאר הפיקודים.

WC-135 (צילום: USAF)
WC-135 Constant Phoenix. "מריח פיצוצים גרעיניים" | צילום: USAF

בדיון של השירותים המזויינים בסנאט, הגנרל האריס המשיך לפרט על נכסי המודיעין, הפיקוח והסיור הקיימים: מטוס ה-P-8 אוריון; ה-RC-135S Cobra Ball שמתחבר למכ"מים מיוחדים וסודיים ומאפשר לאמריקאים לנתח ניסויי טילים בליסטיים במקביל לקוריאה הצפונית;  וה-WC-135 Constant Phoenix, ממנו יש לארה"ב 2 מטוסים בלבד - שאוסף דגימות מהאטמוספירה ו"מריח פיצוצים גרעיניים".

"זה האיום הביטחוני הדחוף ביותר. שלושת המטוסים קריטיים לאיסוף המודיעין", אמר גנרל האריס. "אני לא יודע לאן נגיע בשיחות", אמר האריס, "אבל יש עלייה ברורה בביקוש ל-WC-135 ולציוד הסודי שעוזר לנתח את סוג ואופי הניסויים של קוריאה הצפונית".

כפי שזה נראה, הגנרל "פתח" הכל בלי חשבון - אולי משום שזו עדותו האחרונה: בקרוב הוא יפשוט את המדים אחרי 39 שנים, והוא המועמד של טראמפ לשגריר הבא באוסטרליה. 

עוד בפז"ם:
>> מי צריך לפחד וממה? הכירו את מפת האיומים של קוריאה הצפונית