למרות הסכם כינון היחסים הצפוי בין ישראל לאיחוד האמירויות הערביות, בצה"ל מבהירים כי לא יאשרו לחיילים לטוס לחופשה במדינה והיא תישאר בשלב זה ברשימת המדינות אליהן אסור להם לטוס.

בתשובה לפניית mako בנושא נמסר מצה"ל כי: "אין שינוי במדיניות צה"ל בנוגע לטיסות לאיחוד האמירויות ובאופן כללי לאור הקורונה משרתי צה"ל לא רשאים לטוס למדינות אחרות".

על פי פקודת מטכ"ל "יציאה לחוץ לארץ בזמן חופשה" המופיעה באתר צה"ל, רשימת המדינות שהכניסה אליהן אסורה, למעט באישור חריג, כוללת בין היתר מדינות כמו מרוקו, מצרים כולל סיני וירדן - למעט טיסות המשך של חברת ROYAL JORDENIAN משדה התעופה עמאן.

>> בדקו לאן אפשר לטוס עכשיו במסגרת הגבלות הקורונה

כאמור, איחוד האמירויות מופיעה באותה רשימת מדינות אליהן הכניסה אסורה וגם סעודיה, אם כי מותר לטוס במרחב האווירי שלה. עוד ברשימה בין היתר - טורקיה, חבל קשמיר בהודו ודרום תאילנד.

מה שממשיך לעמוד במרכז סדר היום הוא האופציה שהסכם עם ישראל יאפשר מכירת מטוסי F-35 חמקנים לאמירויות. כזכור, ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהיר כי הוא התנגד לאפשרות כזו, אך יועצו הבכיר וחתנו של הנשיא טראמפ, ג'ראד קושנר, התייחס לכך אתמול ואמר כי הסכם יעלה את סיכויי האמירויות לקבל את המטוסים בהם היא מעוניינת.

הגורמים השונים בישראל מבהירים כי האינטרס הביטחוני שלה הוא למנוע מכירה כזו ולשמור על יתרונה הטכנולוגי ועל העליונות האווירית באזור. עוד יש לציין כי בעבר היה שיתוף פעולה צבאי ובטחוני בין ישראל למדינות כמו טורקיה ובעבר הרחוק אף עם איראן, אך מאז כידוע היחסים בין המדינות השתנו והפכו לעוינים. סיבה נוספת שאותה יש לקחת בחשבון.

ה"אדיר" (צילום: דובר צה"ל, חדשות)
מטוס האדיר. האינטרס של ישראל הוא לשמור על היתרון | צילום: דובר צה"ל, חדשות