ארגון הבריאות הלהטב"י HERO ערך סקר בו השתתפו 961 גברים הומואים וביסקסואלים, במטרה לשפוך אור על מערכת היחסים המורכבת של גברים גאים ומונוגמיה. הרוב המכריע, מדובר פה ב-52%, התוודו שבגדו בעבר בבן הזוג שלהם. מתוך הגברים שהתוודו על המעשה, 45% ענו שהמעשה מעולם לא נודע לבן הזוג. ייתכן שלבד מלהעכיר את היחסים ייתכנו לעלות בעיות בריאותיות. כ-17% מהגברים הלא בדיוק נאמנים סיפרו שנדבקו במחלת מין בעקבות זאת, ומתוכם שוב 61% ענו שלא שיתפו את בן זוגם.

"תוצאות הסקר מצביעות על דבר אחד ברור, גברים גאים עושים בדיוק את אותן הטעויות בבניית אמון, תקשורת והצבת גבולות", אומר איאן האוולי, בכיר בארגון הבריטי HERO, "הומואים שלא יכולים לשתף אחד את השני ברצונות שלהם, מבחינה מינית, זו בעיה בוערת. אנחנו מתבגרים בחברה הטרוסקסואלית בה 'בגידה' מספיקה כדי לגמור מערכת יחסים או נישואים ארוכי שנים כיוון שככה אמרו לנו שצריך".

לפי המספרים, גברים סטרייטים נוטים לבגוד יותר מנשים, וגברים הומואים עוקפים אותם בסיבוב. ייתכן שהדגם ההטרוסקסואלי, של קשר מונוגמי בו בגידה היא הקרע האולטימטיבי שמרחיק את בני הזוג זה מזה, אינו מתיישב עם הדרך בה הומואים מעדיפים ליצור קשרים ולפרק אותם.

זוג גייז במיטה (צילום: wavebreakmedia, shutterstock)
"הומואים שלא יכולים לשתף אחד את השני ברצונות המיניים שלהם זו בעיה בוערת" | צילום: wavebreakmedia, shutterstock

האוולי מוסיף, "הכרתי הרבה זוגות גאים שההתאמה ביניהם מושלמת, רגשית, אבל מבחינה מינית זה לא היה מתאים בדיוק או שהמשיכה נמוגה. במקום לעבוד על זה ביחד, אחד או אפילו שני בני הזוג בוגדים זה בזה, מה שמוביל לבסוף להתמוטטות מערכת היחסים שלהם". הוא ממשיך להסביר שבגידה היא בכל זאת עניין יחסי, יש כאלה שיראו בפלירטוט כצעד מקדים לבגידה, אחרים יקנאו אפילו בהחלפת הודעות באינסטגרם, ובסופו של דבר יש גם את המעשה עצמו.

"בטח שהסקס חשוב במערכת יחסים", מסביר האוולי, "אבל אתה לא יכול, ובחיים לא תצליח, לספק את כל הצרכים של מישהו אחר 100% מהזמן. ואם התמזל מזלך למצוא מישהו כזה, שתומך בך רגשית, פיזית, ונותן לך את הכבוד המגיע לך, אז אתה מוכרח להשקיע במערכת היחסים. זה טיפשי לתת למערכת היחסים לגווע רק בגלל הסקס. רוב הזמן הוא ינסה למצוא ביחד איתך דרך לגלות אפשרויות שישאירו את מערכת היחסים ביניכם הדוקה".

>> מי מתוך 21 כוכבי הפורנו של גייז בכלל סטרייט?

>> "קרא לי בשמך" הוא הסרט הגאה החשוב של העשור

מעבר לזה, כנות ותקשורת פתוחה ומקבלת הם אמצעי המניעה הטובים ביותר לבעיות הללו, וכמובן לא להתבייש לחשוב ולשתף באפיקים אחרים מלבד מערכת יחסים מונוגמית.