ככל שהמצב בעזה מחריף, כך נראה שהתושבים נוקטים בפעולות נואשות יותר ויותר על מנת לגייס תרומות וכספים. לצד קמפיינים של מימון המונים שפותחים תושבים שעוד נותרה להם גישה לאינטרנט, נראה שבשבועות האחרונים העזתים מצאו פתרון יצירתי במיוחד אך ציני מאוד לגייס תרומות - שידורים חיים בטיקטוק.

טיקטוק מציעה ליוצרי תוכן לקבל מתנות מהגולשים באמצעות תוכנית המטבעות שלהם. כך, כל גולש יכול לרכוש מטבעות וירטואליים ולהעביר אותם ליוצרי תוכן לבחירתו דרך שידורי לייב. המחיר נע מ-75 סנט ל-70 מטבעות ועד 187 דולר עבור 17,500 מטבעות. כמו כן, ניתן לבצע רכישות גם בסכומים גדולים יותר. את המטבעות הגולשים מחלקים בשידורי לייב, ויוצרי התוכן מקבלים אותם לחשבון שלהם בניכוי עמלה מסוימת שהרשת החברתית גובה. בכל פעם שיוצרי תוכן עולה לשידור חי, ניתן לשלוח לו "מתנות" כמו פרחים, עוגיות וכו' כאשר לכל "מתנה" יש מחיר משתנה של מטבעות, שכאמור בסוף מתגלגלים לחשבונו של היוצר.

בשיטה שפיתחו העזתים בשבועות האחרונים, הם עולים לשידורי לייב, לרוב כשיש לצדם ילדים שמחכים לחלוקת המזון. באותם שידורי לייב, שלעיתים נמשכים שעות ארוכות, ניתן לראות ילדים עזתים עומדים לצד מזון בסיסי, כמו פיתות ומוצרים נוספים, ומחכים לחלוקתו. לעיתים המשדרים מתנים את חלוקת המזון בקבלת אותם המטבעות - כך לדוגמה באחד מהשידורים נכתב: "חלוקת לחם: 100 נקודות". כלומר, רק אם הגולשים יתרמו מתנות בשווי של 100 נקודות, הילדים שעומדים ברקע הסרטון יקבלו לחם.

המשדרים לרוב קוראים את התגובות של הגולשים תוך כדי השידור ומודים בערבית לתורמים. לעיתים, הם אף מבקשים מהילדים לשיר כדי לעודד את הגולשים לתרום עוד יותר. בתגובות לסרטונים ניתן למצוא ברכות והבעת צער על מצבם של תושבי עזה. סרטוני הלייב הללו אינם נשמרים בפרופיל של המשתמשים כחלק ממדיניות של טיקטוק, אך ניתן למצוא באותם פרופילים סרטונים אחרים שמציגים את חלוקת המזון בעזה. כך לדוגמה, באחד מאותם סרטונים שנשמרו המציג מספר שהוא מבצע חלוקת פיתות ומודה למי שתמך בו, כאשר האנשים ברקע צועקים תודה.

@user3906047 #الجزائر #فلسطين #العراق #المغرب #تونس #المانيا #البرازيلي #تيلند ♬ الصوت الأصلي - user3906

על אף המצב הקשה בעזה, תושבים רבים ממשיכים לפרסם ברשתות החברתיות את חיי היומיום שלהם בצל המלחמה. כך לדוגמה, כשהונצחו חבילות המזון מטעם הסיוע האמריקאי, המשפיען העזתי חאזם סרור העלה לטיקטוק סרטוני "אנבוקסינג" שלו פותח את החבילות ואף טועם את מצרכי המזון שנשלחו, בעיקר מנות קרב של הצבא האמריקאי. כמו כן, האחיות העזתיות חיה ומראם ברגות שמחזיקות ב-4.8 מיליון עוקבים בחשבון היוטיוב שלהן, ממשיכות לתעד את חייהן בצל המלחמה לאחר שביתן המפואר בצפון הרצועה הופצץ.