ג'וליאן אסאנג', ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
אסאנג'. הורחק מהאינטרנט | צילום: רויטרס, חדשות

ממשלת אקוודור אישרה כי הגבילה את גישתו של מייסד אתר ההדלפות וויקיליקס, ג'וליאן אסאנג', לאינטרנט. אסאנג' מתגורר בשגרירות המדינה בלונדון מאז שנת 2012, לאחר שהסכימה להעניק לו חסינות מדינית. לאחרונה שיחררה וויקיליקס שלל אימיילים מהקמפיין הנשיאותי של הילרי קלינטון כמו גם תמלילי נאומים שנשאה בפני בנקאים, שהציגו אותה באור בעייתי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

במשרד החוץ האקוודורי הסבירו כי בעוד המדינה לא חוזרת בה מהענקת החסינות לאסאנג', היא מקבלת את זכותן של מדינות אחרות לנהל את מערכות הבחירות שלהן ללא התערבות חיצונית. "ההחלטה לפרסם את המידע ששוחרר הייתה של וויקיליקס ושלה בלבד", הבהירו.

על הרחקתו של אסאנג' מהאינטרנט דיווחה לראשונה וויקיליקס בחשבון הטוויטר שלה מוקדם יותר השבוע. "הפעלנו את נהלי החירום הנחוצים", הוסיפו בהודעה. על פי מקורבים, אסאנג' עצמו הוא שמנהל את חשבון הטוויטר של האתר.

וויקיליקס תלתה את החסימה בבקשה חשאית שהגיש מזכיר המדינה האמריקאי ג'ון קרי לממשלת אקוודור בעת ביקורו במדינה בחודש שעבר. במחלקת המדינה האמריקאית הכחישו לחלוטין את ההאשמה: "זה פשוט לא נכון, נקודה", נמסר.

"הגנתי על ישראל", קרי (צילום: רויטרס)
ג'ון קרי. האחראי להגבלה? | צילום: רויטרס

מחביבת השמאל ליקירת הרפובליקנים

בשבועות האחרונים הפכה וויקיליקס, שחשפה בעבר מסמכים מסווגים של מחלקת המדינה והפנטגון וזכתה לתמיכה מצד גורמי שמאל, לחביבת הרפובליקנים לאחר שחשפה מסמכים רבים הקשורים להילרי קלינטון. יריבה, דונלד טראמפ, השתמש במסמכים אלה כמעט מדי יום ביומו במתקפות נגדה.

גורמי מודיעין אמריקאים הצהירו בעבר כי תכתובות האימייל מקמפיין קלינטון שנחשפו הושגו באמצעות פריצה רוסית, שאושרה בדרגים הגבוהים ביותר בקרמלין. עם זאת, לא ברור כיצד הגיעו המסמכים לידי אתר ההדלפות - שמסרבת, כתמיד, לחשוף מי העביר לה את המידע הפרטי.