פאניקה בקפריסין ודאגה בשווקי אירופה והעולם. הממשלה הקפריסאית, שנכנסה לתפקיד רק לפני ארבעה שבועות, ניסתה הלילה לגבש חוק שיענה מצד אחד על דרישות האיחוד האירופי ומצד שני, ימנע כאוס כלכלי וקריסת בנקים במדינה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

האיחוד האירופי וקרן המטבע הבין לאומית הסכימו לספק למדינה חבילת חילוץ מהחובות שחונקים אותה כדי למנוע פשיטת רגל. הנושים הסכימו על סיוע של עשרה מיליארד אירו, אבל על פי ההצעה של "התורמים", כדי להחזיר את החובות, תיאלץ קפריסין להכניס את ידה, לראשונה במשבר הנוכחי באירופה, לפיקדונות הבנקאיים של התושבים.

במהלך היום הממשלה צפויה להצביע על ההצעה שהוגדרה על ידי הנשיא ניקוס אנסטסיאדס כצעד אחרון לפני "פשיטת רגל והדחה מהאיחוד האירופי", אבל תושבי המדינה לא ממתינים - "מחר  אני מתכננת ללכת לבנק ולמשוך את הכסף שיש לי שם, שלא יישאר דבר - אתה מבין, אני לא יכולה לסמוך עליהם יותר. זו גניבה, הם גונבים ממני, כך אני מרגישה", אמרה תושבת המדינה לסוכנות הידיעות רויטרס. "אני חושב שזו הפרה של זכויות, זכויות אזרח, לכולנו יש זכויות אחרי הכל. זה מחליא, פשוט מחליא", אומר תושב נוסף.

הבאים בתור? הפגנות ביוון, ארכיון (צילום: רויטרס)
הבאים בתור? הפגנות ביוון, ארכיון | צילום: רויטרס

המס המיוחד משפיע כמובן לא רק על קפריסין, ברחבי אירופה והעולם נפתח  המסחר בירידות שערים חדות, גם ערכו של האירו יורד, וכל זה בגלל החשש מקריסת הבנקים במדינה וגם מחשש שהמס המיוחד לא יופעל רק בקפריסין, אלא בכל מדינות אירופה שסובלות ממשבר כלכלי כמו יוון, איטליה, ספרד, אירלנד, פורטוגל ועוד.