N12
פרסומת

צפו: צרפת חוגגת את יום הבסטיליה

מפגן אווירי, מצעדים צבאיים וצבעי הטריקולור בשמי פריז - כך חוגגים היום את יום הבסטיליה בצרפת. בעבור הנשיא הולנד אלו הן החגיגות הראשונות בתור נשיא, ורק מזג האוויר מעיב קצת על החגיגות

חדשות 2
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק
N12
מטוסים בשמי שער הניצחון, היום

תחי הרפובליקה! צרפת חוגגת היום את יום הבסטיליה בשורת מצעדים צבאיים וטקסים רשמיים ברחבי המדינה, לרבות בבירה פריז. רק מזג האוויר הורס קצת את החגיגות, עם טמפרטורות נמוכות מהממוצע וגשם לפרקים, שיורד בבירה הצרפתית.

N12
המפגן האווירי בשמי הבירה

זהו יום הבסטיליה הראשון שמציין נשיא צרפת הנבחר, פרנסואה הולנד. משמר כבוד מיוחד קיבל את פניו, כשחצה את שער הניצחון - ומטס מיוחד בצבעי ה"טרי-קולור" חג בשמי פריז לקול תשואות ההמונים.

N12
הולנד סוקר את מסדר הכבוד

כמדי שנה, שדרות ה"שאנז-אליזה" נסגרו לתנועה, וההמונים התגודדו בצדי השדרה המרכזית על מנת לחזות במצעדים המרשימים. 14 ביולי, יום הבסטיליה, הוא היום בו פרצה המהפכה הצרפתית בשנת 1789. השנה רשמו הצרפתים גם מהפכה משלהם - כשהדיחו בבחירות את ניקולה סרקוזי.