הילדים איטיים מהוריהם (צילום: AP)
הילדים איטיים מהוריהם | צילום: AP

ברחבי העולם מציינים היום (ד') את יום הילד הבינלאומי, אבל מבחינות מסוימות - מצבם של הילדים כיום אינו מזהיר במיוחד. מחקר חדש שנערך על ידי האגודה האמריקנית למחקרי לב קובע כי ילדים אינם מסוגלים לרוץ באותה מהירות כפי שרצו הוריהם בגילם. על פי המחקר, לילדים של היום לוקח 90 שניות יותר מהוריהם לרוץ מרחק של מייל אחד (כ-1.6 ק"מ). עוד קובע המחקר כי בכל עשור שחלף מאז 1975, הכושר הגופני של ילדים בני 9-17 ירד.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפות לחדשות 2 בפייסבוק

האגודה האמריקנית חשפה את הנתונים במהלך כנס בנושא וטענה כי התופעה אינה ייחודית לחברה האמריקנית או לעולם המערבי בלבד, אלא משותפת לילדים בכל רחבי העולם בשלושת העשורים האחרונים. "התוצאות הגיוניות מאוד, הילדים שלנו פחות פעילים מבעבר", אמר ד"ר סטפן דניאלס, רופא ילדים ומרצה מאוניברסיטת קולורדו.

על פי ארגון הבריאות העולמי, 80% מהילדים ברחבי העולם אינם עוסקים מספיק בפעילות גופנית. המומחים קבעו כי ילדים צריכים לעסוק בפעילות גופנית במשך שעה מדי יום, החל מגיל 6. "בתי ספר רבים, מסיבות כלכליות ואחרות, לא מתרכזים בחינוך גופני כלל", אמר דניאלס.

25 מיליון ילדים, 28 מדינות, 5 עשורים

אילוסטרציה (צילום: חדשות 2)
יכולות אקדמיות ולא פיזיות | צילום: חדשות 2

מסקנות אגודת מחקרי הלב ילדים הן תוצאה של מחקר שערך גרנט טומקינסון, מומחה לפעילות גופנית מאוניברסיטת דרום אוסטרליה. טומקינסון ערך 50 מחקרים מקבילים בנושא כושר גופני בשנים 1964-2010, במהלכם נבחנו 25 מיליון ילדים בני 9-17 מ-28 מדינות.

במהלך המחקר נמדד לאילו מרחק מסוגלים ילדים לרוץ בפרק זמן של 5-15 דקות ובאיזו מהירות הם רצים מרחק של חצי מייל, מייל ושני מיילים. על פי המחקר, כיום איבדו הילדים 15% מכושרם הגופני לעומת הוריהם.

לדברי טומקינסון, ההידרדרות בכושר הגופני אצל ילדים דומה באירופה, באוסטרליה ובניו זילנד ודומה למדי למצב בצפון אמריקה. בסין המצב גרוע עוד יותר, ובשנים האחרונות חלה שם הידרדרות מהירה. על פי המחקר, הילדים בסין הפכו בשני העשורים האחרונים לאיטיים ושמנים בהרבה מהוריהם. עם זאת, אולי במפתיע, דווקא ביפן לא נרשם הבדל משמעותי בין הילדים של היום לבין הוריהם. החוקרים מטילים את האשמה במשחקי הווידאו, בשאיפה להישגים אקדמיים על פני הישגים פיזיים ובחברה המשקיעה משקעים רבים בפעילות הנעשית במבנים סגורים.