הקיצונים המוסלמים שמחזיקים בעשרות אזרחים זרים בשדה הגזשבאלג'יריה טוענים שהם מוכנים לפתוח במשא ומתן, בתנאי שכוחות הצבא ייסוגו מהמקום. אחד הטרוריסטים התראיין לרשת אל-ג'זירה ואמר: "אנחנו מוכנים לחילופי שבויים בתמורה לשחרור אנשי אל-קעידה המוחזקים במאלי".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אנו דורשים שצבא אלג'יריה ייסוג משדה הגז כדי שנוכל להתחיל במשא ומתן", אמר החוטף לרשת הטלוויזיה הערבית. הוא חזר והדגיש כי אנשיו מחזיקים ב-41 שבויים מערביים וסיפר כי צלפים מצבא אלג'יריה יורם ללא הרף על האתר שבו מוחזקים בני הערובה. לטענתו, אזרח יפני נפגע מהירי.

החוטף אף הציג מתווה לפתרון המשבר כשאמר שהוא ושותפיו מוכנים לבצע עסקת חילופי שבויים במסגרתה ישוחררו בני הערובה תמור שחרור אנשי אל-קאעידה שנשבו על ידי הכוחות הצרפתיים במהלך הקרבות במאלי.

שר החוץ הבריטי: "רצח אזרחים תמימים בדם קר"

יתווסף לרשימת מטרות החיסול? בלמוכתאר (צילום: סקיי ניוז)
מנהיג הטרוריסטים, בכיר אל קאעידה | צילום: סקיי ניוז

יותר מ-40 אזרחים מארצות הברית, בריטניה, נורבגיה צרפת ויפן עדיין מוחזקים בשדה גז, המרוחק כ-1,000 קילומטרים מהבירה אלג'יר. עד כה דווח על שלושה בני אדם שנהרגו - בריטי, צרפתי ואלג'יראי. רשת "אל-ערביה" דיווחה הבוקר כי החוטפים שחררו כ-150 בני ערובה האלג'יראים, אך מאוחר יותר דווח בסוכנויות הידיעות ש-30 אלג'יראים שהיו בין החטופים הצליחו לברוח.

ממשלות בריטניה וצרפת קיימו הלילה דיוני חירום בעקבות המשבר והיום יערכו כינוסי חירום גם ממשלת יפן ושרי החוץ של האיחוד האירופי וידונו בדרכי התגובה. החוטפים טוענים כי הצליחו לבלום הלילה מתקפה של הצבא האלג'יראי.

שר החוץ הבריטי וויליאם הייג גינה בחריפות את המתרחש במדינה הצפון-אפריקנית. "אין תירוץ לדבר שכזה", אמר. "מדובר ברצח בדם קר של אנשים תמימים". הייג הדגיש כי "אנו מנהלים מגעים עם הממשלה באלג'יריה כדי לעשות הכל על מנת להביא לסיום האירוע". צוות השתלטות של לוחמים בריטים נשלח לאלג'יריה כדי לסייע לכוחות המקומיים שצרים על שדה הגז בו מוחזקים בני הערובה.

יפן: "מעשה בלתי נסלח"

לוחמים במאלי (צילום: רויטרס)
כוחות צרפתים במאלי | צילום: רויטרס

מזכיר הממשלה היפני, יושיהידה סוגה, אמר היום במהלך ביקור בהאנוי, בירת וייטנאם: "אנו מודאגים מאוד, מדובר באירוע שנמצא בראש סדר העדיפויות של הממשלה היפנית, ואנו מנהלים מגעים עם כל המדינות הנוגעות בדבר. מדובר במעשה בלתי נסלח".

גם שר הפנים האלג'יראי, דאהו אולד קאבליה, סיפר אמש לכתבים זרים כי "החוטפים ניסו לעזוב את ארצו ולחצות את הגבול למאלי, אך כוחות הצבא, שכיתרו את שדה הגז הממוקם בדרום המדינה, מנעו זאת מהם".

שדה הגז באלג'יר (צילום: AP)
שדה הגז באלג'יריה | צילום: AP

החמושים, המשתייכים לארגון הטרור אל-קעידה, טוענים כי הצליחו להדוף את הצבא ודורשים כי צרפת תפסיק את הלחימה שהיא מנהלת נגד המורדים האסלאמיסטים במאלי, שבמערב אפריקה. היום צפויים שרי החוץ של האיחוד האירופי להתכנס בבריסל שבבלגיה לדיון בהמשך המעורבות הצבאית במאלי, שהובילה לחטיפת האזרחים באלג'יריה.