הנשיא הצפון קוריאני קים (צילום: dailymail\Reuters)
לוחמה פסיכולוגית או טעות? | צילום: dailymail\Reuters

לוחמה פסיכולוגית או טעות? בתמונות שפירסמה קוריאה הצפונית נראה המנהיג קים ז'ונג און כשהוא רוכן על מסמכים בקשר להסלמה הנוכחית בחצי האי הקוריאני, כשמפקדי הצבא סמוכים אליו, ומאחוריו תלויה מפה עם הכיתוב "תכנית לתקיפה בארצות הברית היבשתית". שם נראות המטרות, לכאורה, שאליה מכוונת קוריאה הצפונית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי  הדיווח ב"דיילי מייל", במטרות שמסומנות על המפה שמאחורי קים הצעיר נראות הערים לוס אנג'לס, וושינגטון הבירה ואוסטין שבטקסס.

אפס סולבנות לתרבות מערבית (צילום: dailymail\Reuters)
קים ו"ה"מפות לתקיפה בארה"ב" | צילום: dailymail\Reuters

המפה, שכתובה בקוריאנית כמובן, פוענחה על ידי חוקרים מאוניברסיטת אלבמה, אבל גם הם לא יכלו לענות על השאלה העיקרית: האם מדובר במפות שהושארו בכוונה, כחלק ממלחמה פסיכולוגית מול המערב, או בתכניות מבצע אמיתיות שהושארו בטעות גלויות לעין המצלמה?

היחסים מתחממים. ז'ונג און (צילום: dailymail\EPA)
צילום מכוון? | צילום: dailymail\EPA

לא ברור האם יש לקוריאה הצפונית טילים שמסוגלים להגיע לארצות הברית, אך יש ברשות הצבא הקומוניסטי של המדינה המסוגרת טילים בעלי טווח של 5,000 לפחות, והם יכולים לפגוע במגוון מטרות אמריקניות באוקיינוס השקט, כמו הבסיסים בגואם, באוקינאווה לצד הכוחות הגדולים שנמצאים בקוריאה הדרומית וביפן.

הצפון הכריז על "מצב מלחמה" עם הדרום

המתיחות עלתה עוד הלילה, כשקוריאה הצפונית הודיעה שהיא נכנסת "למצב מלחמה" עם קוריאה הדרומית, אך לא נעשו פעולות מעשיות בגבול המבוצר או בכל מקום אחר כתוצאה מההכרזה, נכון לעכשיו.

"מרגע זה ואילך, היחסים בין הצפון והדרום נכנסים למצב של מלחמה וכל הנושאים שידונו בין הצדדים יטופלו בהתאם למצב זה", נכתב בהודעה של סוכנות הידיעות הממשלתית של קוריאה הצפונית. סבב ההסלמה הנוכחי החל בחודש פברואר, אז ביצעה פיונגיאנג ניסוי טילים מתריס מעל האוקיינוס השקט, מהלך שאיים על קוריאה הדרומית ויפן.

ארצות הברית, בעלת בריתן של קוריאה הדרומית ויפן, מיהרה להגיב על הניסוי בכך שהחליטה לבצע תמרון צבאי גדול ביחד עם קוריאה הדרומית בשטח הסמוך לגבול - אחד השמורים והמבוצרים בעולם. התמרון המשותף הרתיח את מנהיג הצפון קים ז'ונג און, במיוחד לאור חילופי השלטון בקוריאה הדרומית שמעלים אצלו חשש לשלטון נוקשה יותר בסיאול כלפי הצפון.