כך נשמעו הרגעים האחרונים במעבורת (צילום: AP)
"אמא, אני אוהב אותך" | צילום: AP

השיחות האחרונות: כיממה לאחר שקיעת המעבורת הדרום-קוריאנית, נחשפות חלק מהודעות הטקסט ששלחו בני הנוער שהיו על הסיפון בעת האסון למשפחותיהם. קברניט המעבורת, שחולץ ושרד, התנצלו בפני המשפחות של הנעדרים הרבים. גופותיהם של תשעה מהנוסעים אותרו עד עתה, כש-290 נוספים - רובם תלמידי תיכון - עדיין מוגדרים נעדרים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אני שולח את זה, במקרה ולא אוכל להגיד את זה שוב - אני אוהב אותך, אמא", כתב התלמיד שין יונג-ג'ין לאמו, שהשיבה: "גם אני אוהבת אותך, בן". האם לא הייתה מודעת בעת התכתובת שבנה נמצא בסכנת חיים מיידית. למרבה מזלם, שין ניצל וחולץ משרידי המעבורת, אך רוב בני גילו - וחבריו לספסל הלימודים - לא זכו לגורל דומה.

מרבית התלמידים עדיין נעדרים, וקיים חשש רב לחייהם מכיוון שתנאי מזג האוויר במדינה מקשים על סיכויי ההישרדות של הניצולים. תלמיד נוסף, קים וונג-קי בן ה-16, כתב הודעה נואשת לאחיו בעת שהספינה נטתה על צידה: "החדר שלי בזווית של 45 מעלות, והטלפון שלי לא עובד כמו שצריך". אחיו ניסה להרגיע אותו וטען שכוחות ההצלה בדרך: "אל תילחץ ותעשה מה שאומרים לך, ותהיה בסדר", כתב לו. קים נמצא ברשימת הנעדרים, ולא הייתה כל תקשורת נוספת בינו לבין משפחתו.

החיפושים נמשכים (צילום: רויטרס)
החיפושים נמשכים | צילום: רויטרס

הקברניט יעמוד לדין?

צעירה בת 18, שהייתה גם היא על הסיפון, ניסתה דווקא להרגיע את אביה, בטרם נעלמה במצולות: "אבא, אל תדאג, אני לובשת חליפת הצלה ואני עם נערות אחרות. אנחנו עדיין בתוך הספינה". אביה ניסה ליצור איתה קשר, אך היא ענתה לו בהודעה אחרונה: "אבא, אני לא יכולה, המעבורת נוטה על צידה יותר מדי, והמסדרון כאן מלא באנשים".

לי סון ג'וק, קברניט הספינה, נשאל על ידי כתבים האם יש לו מסר למשפחות הנעדרים, לאחר שחולץ וטופל. "אני מצטער, אין לי מילים", אמר הקברניט, שעשוי לעמוד לדין בגין הזנחה וגרימת מוות.

תשע גופות נמצאו עד כה (צילום: AP)
תשע גופות נמצאו עד כה | צילום: AP

CNN: רק סירת הצלה אחת הופעלה

נשיאת דרום קוריאה, פארק גואן-הייה, קראה למחלצים לעשות כמיטב יכולתם. "בגלל שיש אפשרות לניצולים, אסור לבזבז זמן", הדגישה. רשת CNN דיווחה כי על המעבורת היו 46 סירות הצלה, אך רק אחת הופעלה - מסיבה שטרם הובהרה. אם הדיווח נכון, הוא ככל הנראה יעורר עוד יותר את זעמן של המשפחות, שמתחו ביקורת חריפה על הממשלה ואף החלו במימון חיפושים עצמאיים.

על פי הנתונים הרשמיים של ממשלת דרום קוריאה, 174 איש חולצו עד כה, ו-55 מהם נזקקו לטיפול רפואי, לאחר שסבלו משברים, היפותרמיה וכוויות. 18 מסוקים, 87 ספינות ו-160 צוללנים משתתפים בחיפושים, לצד כוחות של הצי האמריקני, אך מספר הורים מודאגים לתלמידי התיכון הנעדרים אף שכרו סירות הצלה פרטיות.

מרבית הנוסעים היו תלמידי ומורים בתיכון שעשו את דרכם לטיול בן ארבעה ימים בג'ג'ו, אי נופש שנחשב ל"הוואי של קוריאה". יותר מ-300 תלמידים ויותר מתריסר מורים מבית הספר היו על סיפונה של המעבורת, כשרבים מהם נותרו על גוף המעבורת השוקעת, כשהם ממתינים לחילוץ.