מי שמחפש אחר אושר וסיפוק בחיים צריך לחפש בצפון אירופה. על פי סקר חדש של מכון כדור הארץ באוניברסיטת קולומביה, האומות השמחות ביותר נמצאות בצפון היבשת, אבל אי אפשר להגיד שהישראלים לא מאושרים - ישראל נמצאת במקום ה-11 והמכובד.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

דנמרק(1), נורבגיה(2), שוויץ(3), הולנד(4) ושוודיה(5) - הן האומות השמחות ביותר על פי המחקר שבו נבדקו 156 מדינות. מהצד השני - רואנדה (156), בורונאי (155), הרפובליקה המרכז אפריקנית (154), בנין (153) וטוגו (152) - המדינות השוכנות דרומית לסהרה באפריקה - הן האומללות ביותר בכדור הארץ.

ארה"ב נמצאת במקום ה-17 בסקר האושר הגדול, אחרי קנדה (6), אוסטרליה (10), איחוד האמירויות (14) ומקסיקו (16). בריטניה, שנמצאת עכשיו בתנופה כלכלית אבל משבר הנהגתי, נמצאת במקום ה-22. גרמניה במקום ה-26, יפן במקום ה-43, רוסיה במקום ה-68 וסין במקום ה-93.

חיוך הולנדי (צילום: רויטרס)
חיוך הולנדי | צילום: רויטרס

"המידרדרות הגדולות במדד": איטליה, יוון ופורטוגל

"הסקר מקיף ביותר", טענו במכון, והוסיפו כי מהעבודה שנמשכה בין השנים 2010 ל-2012 עולה כי "העולם הפך למקום מאושר יותר ונדיב יותר במהלך חמש השנים האחרונות". אחד הנתונים המעניינים ביותר בסולם האושר העולמי הוא מיקומן של מדינות האיחוד האירופי הסובלות ממשבר חמור בשנים האחרונות - איטליה, יוון ופורטוגל. כל אחת מהן הידרדרה ביותר מעשרה מקומות מאז סקר האושר האחרון, שנערך לפני חמש שנים.

אנגולה, זימבבואה ואלבניה הן המדינות שבהן האושר עלה במידה הרבה ביותר. "על המדינות להשקיע משאבים רבים בבריאות הציבורית" נכתב בדוח של מכון כדור הארץ. על פי הדוח, מחלות נפש הן הגורם המשפיע ביותר על מדד האושר: "אנשים יכולים להיות אומללים מסיבות מגוונות, כמו עוני, אבטלה, התפוררות משפחתית ומחלה, אבל בכל חברה מחלות נפשיות כרוניות הן הגורם שיוצר הכי הרבה סבל. אם אנחנו רוצים עולם מאושר יותר, אנחנו צריכים השקפה חדשה בנוגע לבריאות הנפש".

מדינה קטנה ומאושרת במזרח התיכון (צילום: רויטרס)
מדינה קטנה ומאושרת במזרח התיכון | צילום: רויטרס

מדד האושר העולמי לשנת 2013 יצא במקביל לתנועה גלובאלית הולכת וגדלה, שקוראת לממשל ולמקבלי ההחלטות להפחית את הדגש על הישגים כלכליים וצמיחה כלכלית, ובמקום זאת להתרכז במדיניות שתשפר את קיומם של האנשים. "זה חשוב לאזן את המאמצים של קידמה חברתית עם רווחת הפרט כדי להבטיח שההתקדמות הכלכלית תוביל לשיפור במגוון נושאי החיים, ולא רק בשיפור המצב הכלכלי", נכתב בדוח.